< Tilbake til oversikten

Klipappens mysterium

#1

Skorpia sa for siden:

Det har vært så mange spørsmål angående innholdet av karbohydrater i fiberrik og helseklibrød så jeg tenkte jeg skulle prøve å oppklare litt om den saken.
Noen blir nok skuffet over resultatet.

Næringsinnholdet i 100 gram skal også bli 100% når du legger sammen alt innholdet,derfor må jeg bare si dere at karbohydratene som står på pakkene er det det inneholder,kostfiber kommer i tillegg.

Så her er det altså:

GG Helseklibrød

Inneholder 2.61 gram pr skive

Fiberrik

Inneholder 3.58 gram pr. skive

Fiberrik med solsikkefrø

3.1 gram karbo pr. skive men jeg stiller meg i tvil til det for det mangler hele 15 % på innholdsfortegnelsen. Og så mye vann i de tørre greiene?

GG Helseklibrød med havrekli

Denne manglet også noen gram så nå er jeg i tvil
antakelig er det vanninnhold som mangler:confused:

2.77 gram karbo pr. skive


#2

Kristian sa for siden:

Pleier det ikke å stå , karbohydrater herav sukkerarter? I så tilfelle skal ikke sukkerarter plusses på.
Fiberrik med solsikke er litt merkelig, akkurat som om solsikke ikke inneholder noe. Har du sett etter om det er mer fiber i de med solsikke enn de uten? Kansje vi skulle ha sendt en mail til produsenten....


#3

Skorpia sa for siden:

Kan ikke du gjøre det da?

Jeg skal avgårde og kjøpe GG Helsekli med solsikke hvert øyeblikk:)


#4

Kristian sa for siden:

Kanskje jeg sjekker det i løpet av helgen. Du vet det er jo bare Skorpiabrød for meg nå for tiden. Fiberrik er greit for å opprettholde vekten men ikke for vektnedgang. Da syns jeg det faktisk det er bedre med ett skikkelig grovbrød med mye kli og sammalt og uten sukker og siktet mel.


#5

Skorpia sa for siden:

Har gjort om litt på det nå,vi får ta det som det står:-)


#6

Skorpia sa for siden:

Og Kristian,har du prøvd valnøttutgaven min da????

Selv skjærer jeg de opp i tynne skiver og hiver i frysern,for jeg synes faktisk ikke brødet smaker særlig godt etter 2 dager.

Kosemat kutt skivene opp i små terninger og sprøstek de og ha de i suppe.

Suppe og suppe fru blom,må nesten ha tilgang til Atkins thikener for å få en skikkelig jevnet suppe uten karb. Men grønnsaksuppe er greit nok for den behøver ikke være jevnet:-) eller gratinert løksuppe med low karb terninger høres jo godt ut


#7

Kristian sa for siden:

Hallo Skorpia. Jeg har ikke prøvd Valnøttutgaven, Kanskje jeg skal se på den en gang til. Alle brød med mye protein i setter jeg alltid i kjøleskap for da holder den seg lenge. Jeg syns faktisk at brødet smaker like godt etter en uke. Det kan faktisk være farlig å spise ett proteinbrød som ikke er lagret riktig. Du legger ikke kotelettene dine i brødskuffa du heller...

Jeg sjekket innholdsfortegnelsen på fiberrik med solsikke og den inneholdt faktisk litt mindre fiber enn vanlig fiberrik. Forskjellen var at solsikke utgaven inneholder litt mer protein og mye mer fett. Da jeg sumerte karboh., fett, protein og fiber kom jeg til 98g på begge typene.


#8

Skorpia sa for siden:

Mulig jeg har hoppa over noe,for akkurat den leste jeg bare på ei pakke,som ei på jobben hadde,men trodde jeg skrev opp alt.Samme kan det være,men det er så mange nye her som er fryktelig opptatt av dette,og derfor synes jeg det var greit de har noe å se etter. Men nå er visst alle opptatt av stixen sin,som jeg har gitt opp for lenge siden.

Jeg fryser ned brødet for det er ikke ikke støtt jeg spiser det:-) og ikke pokker om jeg hadde spist det etter en uke i kjøleskap.
Må innrømme at jeg er litt sær der,vanlig brød spiser jeg kun til det er daggammelt:-),selv om jeg ikke spiser vanlig brød lengre.
Du kan jo teste ut brødet til snuppeline også,du som er så glad i brød. Betta synes det var bedre enn Skorrpiabrødet:-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.