Er det noen som har satt opp en menyplan for seg selv og som kan dele den med andre? Jeg synes det er fryktelig vanskelig i denne jungelen av oppskrifter og tips å lage min egen meny. Får jeg i meg nok fett? Proteiner? Lite karbohydrater? Hmmm... Kan noen dele sine erfaringer?:) Tusen takk!
Spørs jo om du teller karber og holder deg under 20 g/dg eller om du har det mer fritt da.
Min dagsmeny er f.eks. som følger:
frokost - 2-3 rughavresprø med bremykt og masse makrell i tomat og pepper (bruker ca. 1/3 boks pr. rugsprø)
lunsj - 2 fiberrik med bremykt, phildelphiaost og friske jordbær i skiver
middag - svinefilet stekt i smør med en mos av lettkokt blomkål og brokkoli som kjøres med stavmikser, har gjerne i en smørklatt til i panna og koker ut sjyet etter svinefileten og har det i mosen - NAM! Salat til. Kan også koke ut sjyet med seterrømme og ha over som saus, krydrer da mosen med noe annet. Det hender jeg hiver en neve ferdig kokte, moste linser i sausen også.
kvelds - tja... Det er ikke alltid jeg spiser kvelds, men f.eks. en-to oopsier med smør og pålegg eller en porsjon friske bær med krem evt. friske bær (frosne er helt topp også) med naturell yoghurt + kesam + litt søtning og en kornblanding ala Fedon.
Jeg teller ikke karber da, holder meg bare enkelt og greit unna poteter, ris, pasta og sukker som best jeg kan. :) Og magen funker myyyye bedre på dette kostholdet, det er helt sikkert!
Hei - ta en titt på ukeplanene til Gerd, de har i alle fall hjulpet meg masse.
Du finner den som vedlegg i dette innlegget.
Så vidt jeg vet så er disse ukeplanene helt i tråd med ketolysekuren, og de refererer til boka Slank med ketolysekuren, men de er uansett en god pekepin for alle som ønsker å innføre lavkarbokosthold.
Boka kan lånes på biblioteket hvis det skulle være av intresse :D
Laget dem for første gang for noen dager siden og de var greie nok. Med litt søtning i blir de gode som kakebunner tror jeg. :) Henger ikke så veeeeldig godt sammen, men er mer noe å legge pålegget på i grunnen, funker sikkert greit som hamburgerbrød om man lager dem flate (de fløt ikke så mye utover som jeg trodde!) og bruker to. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.