< Tilbake til oversikten

Is fra isbilen


#2

scartz sa for siden:

På det meste inneholder en slik is 10g karbs, og det er alt for mye for Ketolyse dietten. Karbs på Ketolyse skal helst komme fra grønnsaker over jorden, om også ikke pittelitt meieriprodukter :)

På generell lavkarbo kunne man sikkert unnet seg en slik is en gang i blant. Men jeg ville absolutt heller anbefalt å lage egen is. Da slipper man masse e-stoffer og annet dritt som gjerne hives i av produsenter :)


#3

tmaria sa for siden:

Den inneholder mellom 2,8 og 5 gram netto karber per is... Det mangler i næringsdeklarasjonen på nettet.


#4

scartz sa for siden:

Åh? Så tabellen med næringsinnhold på siden er feil?


#5

tmaria sa for siden:

Jo, men det står totalt karbinnhold inkl. sukkeralkoholer :)


#6

tina therese sa for siden:

jøsses....
ja etter innholdet å dømme er vel noen av de trygge da vel?
Er aspartam i de to nederste...de er kansje best å styre unna da eller?


#7

Ferskenbeinet sa for siden:

Åhh hjem is bilen kjørte her hos oss også når jeg var ung. Den hadde så mye god og spennende is! Den norske isbilen har og en lettis, den inneholder 5,5g pr stk. Har desverre ikke smakt den enda, så kan ikke si noe om smaken.


#8

Sunroad78 sa for siden:

Er sukkeralkoholer meir "lovleg" enn andre søtningsstoffer? Fekk sjokk når eg las på sukrinpakken, der står det 100g karbo pr 100g, men det var snakk om sukkeralkoholer....


#9

Ferskenbeinet sa for siden:

Er det sukkeralkoholer i en matvare kan de trekkes fra karboinnholdet. ;)


#10

Photobscura sa for siden:

Det kan jo hende at isen inneholder opp til 10 gram karbo pr hundre gram og da utelukker jo ikke det at selve isen inneholder mindre, da den mest sannsynlig ikke veier så mye som hundre gram.
Sukkeralkoholer kan man trekke fra, ja. Om det er sunt er en helt annen diskusjon :cool:. Men 100 gram sukkeralkoholer? Det går jo faktisk ikke an.
Jeg for min del foretrekker hjemmelaget. En neve frosne bær, et kjøleskapskaldt egg, litt søtning, fløte nok til at bærene er ca dekket, og vrooom med stavmikseren = nydeligste isen! Mhm!


#11

TrillTrall sa for siden:

Pisker du egget først? Eller durer du bare alt sammen med en gang? Må det fryses etterpå eller spiser du det straks? :sikle:


#12

Lullen sa for siden:

Jeg pisker ikke egget og spiser med en gang :)

#13

TrillTrall sa for siden:

Nammenam! Da blir det bringebæris på meg i kveld! :) Kjæresten synes sååå synd på meg som ikke "kan" spise vanlig is - kan jeg vel, men jeg har ikke lyst på! :D Dessuten er jeg mer glad i bær med krem så det så!


#14

Photobscura sa for siden:

Det hun sa! Det er innmari godt! :ja:!


#15

Veggpryd sa for siden:

Bare fløte og halvfrosne bær er også godt. Litt stevia og litt sitronmelisse eller mynte. Vrooom med stavmiksern, og det er myk is-konsistens. Digg! :)


#16

Carisma sa for siden:

Den er enda bedre med om man bytter egget med mascarpone (kan bruke philadefia også) :sikle:


#17

Photobscura sa for siden:

Jeg har faktisk hatt en idé om å også teste det ut med gresk yoghurt i stedet for fløte, ettersom jeg dessverre tåler fløte dårlig ... :o. Yoghurt-is, liksom?! Lurte faktisk på om jeg skal gi meg selv det i bursdagspresang i morgen :D


#18

Lullen sa for siden:

Grattis med dagen :happybday


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.