< Tilbake til oversikten

Bakst-favoritter?

#1

Fofa sa for siden:

Jeg skal ha den store bakedagen på søndag, og da mener jeg stor!!!:)
Skal fylle fryseren til mine foreldre for 2 mnd fremover..hehe, så her er det bare å brette opp ermene:rolleyes:

Sålangt har jeg bestemt meg for å bake følgende:
knekkebrød (skal ikke fryse dem!)
solsikkebrød
foccaccia
kjeks
ketosemuffins
brød
Pluss div sjokolader av kakao/sjokolade, cocosa og nøtter.

Er det noen som har absolutte favoritter å tipse meg om(som dere har prøvd selv, og liker), så tar jeg i mot med takk:)
Det må være bakverk som kan fryses...skulle noen ha en superbakst som ikke kan fryses, så kan jeg muligens driste meg til å prøve én oppskrift der:D


#2

Fofa sa for siden:

Nei...men da blir det med den lista jeg allerede har satt opp, da:stortsmil


#3

Biggie Small sa for siden:

Hei Fofa.

Det kommer litt an på hvilket nivå i karber du legger deg på. På brødtråden har du jo mye å gå på, jeg driver med "5 karb pr. stykk", men da får jeg også brødet til å heve seg som et vanlig brød med gjær og skorpe,

Lykke til :)

Natt-Biggie

Ops! Nå så jeg at du bakte på søndag heh. Hva ble resultatet da, og kan du legge ut din bakeliste kanskje?

BiSm


#4

Fofa sa for siden:

Ja, Biggie Small, hva bakte jeg ikke?? hehehe:D
Holdt på en hel dag.
Bakte lapper, solsikkebrød, knekkebrød, hamburgerbrød, foccaccia, laget massevis av forskjellige sjokolader, nøtte og ostemuffins...ja, hva mer??? Tja..tror det var det meste..

Lappene er jo ok, de har jeg testet før. Ikke noe å hoppe i taket for, men lettvindt.

Solsikkebrødet synes jeg var veldig godt, så det lager jeg nok igjen.

Knekkebrødene fikk jeg dessverre ikke til...de er helt myke..så jeg gjorde nok noe feil, selv om jeg snudde og styrte som det sto i oppskrifta. stekte dem også mye lenger, da det skulle hjelpe..men jeg fikk de ikke til. Smaker godt, gjør de, men de knaser ikke:)

Hamburgerbrødet var det jeg ble aller mest fornøyd med!! Så det laget jeg på nytt i dag, men formet de til små runstykker!! fantastisk:) Så, nå har jeg akkurat spist mitt første "rundstykke" på ja, jeg vet ikke hvor lenge. Hadde jeg bare hatt mer sesamfrø, skulle jeg fyllt fryseren med disse!! Så de er min absolutte favoritt!!

Foccacciaen var og ok, men jeg hadde nok litt for mye salt i, da jeg ikke tenkte på at oliven jeg hadde i også er salt...Men bortsett fra det var de helt greie. Heller ikke noe jeg jubler for, men helt ok!

Testet ut massevis av ulike sjokolade oppskrifter..og kom fram til hvilken jeg likte best:) Så det var jo bra! hehe, at jeg slipper eksperimentere mer med det. Dem jeg likte best laget jeg med paranøtter, kakao, cocosa og litt søtning..Kjempegode!

Nøtte og ostemuffinsene var og gode! Veldig gode faktisk..men etter å ha regna litt på det, ble det litt mye karber pr stk i forhold til meg som er i ketose. Så foreløpig setter jeg de på vent. De ligger i fryseren, og jeg kommer til å spise dem opp..hehe, men venter litt til med å lage en ny runde av dem:)


#5

Superkatti sa for siden:

hvilken oppskrift på hamburgerbrød var det du brukte?


#6

Fofa sa for siden:

Jeg har skrevet ned over 40 oppskrifter de siste 2 ukene...så jeg har helt mista oversikten her over hvor jeg har fått de fra... Så, jeg må bare få poengtere at dette ikke er min oppskrift..kan nok ikke ta på meg æra for den.. Men jeg er VELDIG fornøyd med resultatet. Jeg spiser jo ikke hamburger hver dag, så det var derfor jeg fant ut at å lage mindre "rundstykker" og ikke store burgerbrød kunne være lurt.
Her er oppskrifta:
1 dl sesamfrø (jeg veide dem, og det tilsvarer ca 80 gram)
1 dl revet ost
2 egg
1 ts bakepulver
1 liten ss fiberhusk
litt salt
litt sukrin
Evt ekstra sesamfrø til topping

I oppskrifta står det at sesamfrøene skal finmales i blender..det gjorde ikke jeg..jeg bare hadde dem oppi røra som de var, og det var ingen problem.

Burgerbrødene stekes på 175 grader i 20 minutt.
Rundstykkene hadde jeg inne i ca 15 min


#7

venezia sa for siden:

Skal det ikke være noe annen væske enn egg i disse burgerbrød/rundstykker ? Synes deigen blir veldig kompakt.


#8

Fofa sa for siden:

LITT sein svar..hehe sorry!!
Nei, det er kun egg som er væsken i den oppskrifta. Jeg syntes det var bra at den ble litt kompakt, for da ble de litt høyere..de skle ikke bare ut til flate lapper om du skjønner. De ble flatere enn vanlige burgerbrød..men akkurat høye nok til at jeg kunne dele de på midten og legge burgeren i mellom:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.