Jeg har lest litt i forumet her. Jeg er tilhenger av å gå ned i vekt, men skal man gjøre det via en diett, holder det ikke med tanggrateng, spinatsalat med noen merkelige ingredienser som man bestiller over internett.
Jeg har lyst til å spise, kylling/Kjøtt av alle forskjellige slag like det og kose meg med det. Jeg har også forstått det sånn at Melkeprodukter, melprodukter (f.eks. pasta/brød), ris og poteter er bannlyst i en lavkarbodiett. For meg er gode sauser viktig i måltidet, men de baserer seg i stor grad på mel som ingrediens.
I forigårs grillet jeg kyllingfillet marinert i Santa Maria allround BBQ Marinade, servert med Grønn salat, Søtpoteter, Toro Whiskysaus og Basmatiris.
Jeg vil gjerne ha oppskrifter på gode sauser som ikke bryter lavkarbo-reglene. Jeg ser at noen skriver at de bruker Rømme/ Creme Fraiche (smaksløst spør du meg), og ønsker å unngå å bruke dette (Dette er vel melkeprodukter og burde vært "Bannlyst" uansett?)
Hei,
I og med at du ønsker å spise god mat når du skal ned i vekt så har du kommet til det rette stedet.
Dersom du søker på ’saus’ og begrenser til kun i tittel så får du opp masse forslag. I tillegg så finned det jo en egen sause-tråd: Våre fantastiske lavkarbosauser
Husk at mange av de favorittrettene du har i dag ofte med ennkle knep kan gjøres lavkarbo vennlige. Melk og bl.a. youghurt inneholder for mye melkesukker og brukes derfor ikke på lavkarbo men disse meieriproduktene er tillatt (husk light produkter er bannlyst) smør, fløte, rømme, CC, CF og ost. …og som du sier mel-produkter, ris og poteter hører ikke hjemme på lavkarbo, dvs. lavkarbo varianten Fedon der kan man spise begrensede mengder ris, fullkornpasta.
Vil bare minne på at kjøpe krydderblandinger, marinader, posesauser, ferdigsauser etc. som oftest inneholder sukker, som jo er helt fy, fy… Når du får lest på næringsinnholdet på disse varene så vil du bli sjokkert over hvor mye sukker de inneholder.
Søtpotet er heller ikke lavkarbo, man kan spise grønnsaker som vokser over jorden bortsett fra mais og i tillegg kan man spise løk.
…ellers finner du masse matnyttig informasjon beregnet på nykommere i lavkarboverdenen her: Til alle nybegynnere på lavkarbo…
Der finner du bl.a. link til en hedig brosjyre om hva du kan spise på lavkarbo, ’LCHF på tre minutter’.
Melkeprodukter i seg selv er ikke fyfy.Det er melkeprodukter tilsatt sukker som er fy fy. Dette omhandler melk, youghurt og lettprodukter. Ost, skyr, CF, CC, sæterrømme, fløte etc kan man spise. Istede for bruke rømme kan du jo prøveå bruke kremost eller skyr naturell, eller fløte, eller urter! Ja, mbare fantasien setter grenser. Prøv å lag bernaisesaus fra grunnen av. Med ordentlig estragon. Deilig.
Johannesbrødkjernemel (helsekost) funker som jevning i saus. Og så MÅ du bruke kremfløte for å spe den ;) Og lage med godt smør. Det er så nammi atte. Du kan for eksempel spise kjøttkaker i brun saus med kålstuing. Du rører tyttebær med splenda og tada!
Jeg lager kjempegode sauser uten mel. En av mine desiderte favoritter er å steke masse tynne skiver av sopp i masse smør, krydre med salt og pepper og så helle over en kartong kremfløte. Så har jeg i litt soyasaus og lar det småkoke en stund.
Eller jeg heller en kartong kremfløte i en gryte, har i en boks kremost med god smak (feks. pepper eller urter) og lar det smelte i fløten. Kjempegod saus, du kan variere smaken med alle slags smakssatte kremoster. Rekeost er godt til fisk.
Rømme - smakløst?! Hva i all verden har du blitt servert?! Stek en kyllingfilet i smør i panna og krydre den godt, jeg bruker salt, pepper og basilikum, men bruk det du liker. Når kyllingen er ferdig hiver du en smørklatt til i panna, mer krydder og til slutt 1-2 ss seterrømme. Trekk nå panna av plata og rør rømmen ut i smøret og hell sausen over maten. Kom ikke og fortell meg at det er smakløst!!!! :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.