Ser de har en emerio iskremmaskin på tilbud på obs til 249 kr denne uka. Er det noe kjekt, eller bare enda en kjøkkenmaskin som blir stående i et skap? Siden den er så billig er den gjerne ikke noe særs heller? Har fått med meg at det finnes iskremboller til kenwood major, noen som veit pris på disse? Eller har en nettside med alle ekstradelene en kan få tak i? Da slipper jeg i tilfelle en ny maskin!
Blir det stor forskjell på isen i forhold til om en ikke har maskin? Er usikker på om dette er noe jeg kommer til å bruke, eller om det bare er enda en dibbedutt jeg har lyst på! :o
Hei,
Har akkurat kjøpt meg iskremmaskin, en Krups. Jeg prøvde først uten med å røre manuelt hvert kvarter men med det smakte bare som smelta fløte når jeg spiste den. Det ble noe helt annet når jeg bruker iskremmaskinen, det blir iskremkonsistens og det smaker ikke bare smeltet fløte når du får den i munnen. Prøvde å se om maskinen greide 2 vendinger men det gikk ikke andre vendingen ble bare så vidt kald. Min iskrem maskin må stå i fryseren i 24 timer før bruk og jeg har bare en liten fryser så den tar jo opp litt plass. ...men jeg er nå ekstremt glad i iskrem så jeg kommer nok til å bruke den endel.
Jeg har aldri klart å lage is uten iskremmaskin.. Blir bare kornete og masse stress med røring hele tiden osv. Men er jo mange som får til uten også, så det er jo mulig.
Har også en maskin fra Krupps og den funker veldig bra:) Var ikke så veldig dyr heller..
Jeg elsker ismaskinen min! Hjemmelaget is blir noe helt annet når den lages i ismaskin. Å røre for hånd funker ikke for meg, det blir bare en knallhard klump uansett.
Og til 249kr må den vel være verdt pengene uansett.
Iskremmaskin er verdt hver krone den koster! Det var i alle fall min!:D
Vi bruker den nesten hver dag, så bollen har fått egen plass i frysen:)
Fadderbarnene mine elsker å kunne velge sin helt egne smak på isen. Putter i noen dråper konditorfarge så det blir jente og gutte-is. De er helt i ekstase og det er alle de voksne også!:D
Det genale er at man man bruke den mange ganger før den tiner opp!
Jeg har også en modell fra krups og isen krystaliserer seg aldri!:)
Jeg har kjempelyst på en iskremmaskin, men er det sånn at de må stå i fryseren for å kjøle ned og whatnot? Jeg har en veldig liten og veldig full fryser, nemlig...
Lager deres maskiner en ½ kant med frossen is inni bollen som ikke går an å ta vekk før bollen smelter? Min gjør det... og jeg lurer litt på om det faktisk skal være sånn eller om jeg skal klage... :rolleyes:
Trikset er å la bollen stå fremme 20-30 minutter før du begynner å lage is. Da skjer ikke det. Jeg har fått ødelagt isblandinger fordi jeg har tatt bollen rett fra fryseren og helt blandingen rett oppi og alt frøs fast og den klarte ikke å røre.
Jeg fikk i alle fall ca 1 liter is, men det står i veiledningen at den kan lage inntil 1,5l
Må bare prøve seg litt fram tror jeg, og det kommer jo også an på blandingen en putter oppi :p
Målene på maskinen har jeg ikke i hode, men hvis jeg skal tippe så vil jeg si at den er ca 40cm høy og 20-25cm bred/dyp.
Legger ved et bildet av maskinen (hentet fra nettet), det er slik den ser ut :rolleyes:
Bare min manns reaksjon over nok en kjøkkendings! Det kan jo bli vektoppgang av dette her, i og med at jeg er nødt til å bruke den så mye at jeg får overbevist han opp at dette var noe jeg absolutt måtte ha! fnis
God basisoppskrift (fikk litt mer enn 1L is av denne):
4 egg
10g splenda eller 10g natreen
5dl kremfløte
vanilje eller andre smakstilsetninger
1 Pisk fløten til krem (litt tynn krem)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis så luftig og lett som mulig
2 Tilsett smak til eggedosisen
4 Bland kremen forsiktig med eggedosisen
5 Kjøres i ismaskinen til ferdig iskrem
6 Fryses videre i fryseboks eller spises umiddelbart :D
nå skal jeg gå igang å prøve denne her. Lovte ungene at vi skulle først lage til dem om de la seg fint i går kveld. mor trengte fred hehe så det blir ikke noe lavkarbo med alt de tenker å putte i nei! Blir spennende!
Jeg var nettopp ute å kjøpte en maskin på Coop, waves står det på den, men det var ikke noe bruksanvisning i esken. :(
Så jeg trenger litt hjelp, stemmer denne fremgangsmåten:
La fryseelementet (bollen) stå i frysen i 24 timer.
Ta bollen ut og putt i alle ingrediensene, trykk på knappen. :rolleyes:
Deretter la den stå i ca 30 min.
Fiks ferdig iskrem?
Hei - har samme maskin, og jeg kan laste opp brukanvisningen her på forumet i ettermiddag.
Men ja - du må fryse bollen/elementet i 18-24 timer, og du beskriver i hovedsak riktig framgangsmåte....
Jeg er missfornøyd med min, synes isen blir steinhard i bunnen og langs kantene og helt umulig å få ut. Det lønner seg og halvkjøre den...omtrent til softiskonsistens deretter helle den i en boks med lokk og fryse den resten av tiden i fryseren.
Da høres det ut som om du tar bollen ut av fryseren og heller i røra med en gang.. Det går ALLTID skeis for meg. La bollen står fremme litt, da kan den gå helt til ferdig is og det er lett å skrape ut av bollen etterpå.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.