< Tilbake til oversikten

Iskremmaskin, er det verdt det?

#1

Ferskenbeinet sa for siden:

Ser de har en emerio iskremmaskin på tilbud på obs til 249 kr denne uka. Er det noe kjekt, eller bare enda en kjøkkenmaskin som blir stående i et skap? Siden den er så billig er den gjerne ikke noe særs heller? Har fått med meg at det finnes iskremboller til kenwood major, noen som veit pris på disse? Eller har en nettside med alle ekstradelene en kan få tak i? Da slipper jeg i tilfelle en ny maskin!

Blir det stor forskjell på isen i forhold til om en ikke har maskin? Er usikker på om dette er noe jeg kommer til å bruke, eller om det bare er enda en dibbedutt jeg har lyst på! :o


#2

arnakristin sa for siden:

Hei,
Har akkurat kjøpt meg iskremmaskin, en Krups. Jeg prøvde først uten med å røre manuelt hvert kvarter men med det smakte bare som smelta fløte når jeg spiste den. Det ble noe helt annet når jeg bruker iskremmaskinen, det blir iskremkonsistens og det smaker ikke bare smeltet fløte når du får den i munnen. Prøvde å se om maskinen greide 2 vendinger men det gikk ikke andre vendingen ble bare så vidt kald. Min iskrem maskin må stå i fryseren i 24 timer før bruk og jeg har bare en liten fryser så den tar jo opp litt plass. ...men jeg er nå ekstremt glad i iskrem så jeg kommer nok til å bruke den endel.


#3

nellie sa for siden:

Jeg har aldri klart å lage is uten iskremmaskin.. Blir bare kornete og masse stress med røring hele tiden osv. Men er jo mange som får til uten også, så det er jo mulig.

Har også en maskin fra Krupps og den funker veldig bra:) Var ikke så veldig dyr heller..


#4

Yonah sa for siden:

Jeg elsker ismaskinen min! Hjemmelaget is blir noe helt annet når den lages i ismaskin. Å røre for hånd funker ikke for meg, det blir bare en knallhard klump uansett.

Og til 249kr må den vel være verdt pengene uansett.


#5

loone sa for siden:

Iskremmaskin er verdt hver krone den koster! Det var i alle fall min!:D
Vi bruker den nesten hver dag, så bollen har fått egen plass i frysen:)
Fadderbarnene mine elsker å kunne velge sin helt egne smak på isen. Putter i noen dråper konditorfarge så det blir jente og gutte-is. De er helt i ekstase og det er alle de voksne også!:D
Det genale er at man man bruke den mange ganger før den tiner opp!
Jeg har også en modell fra krups og isen krystaliserer seg aldri!:)


#6

Rin sa for siden:

Jeg har kjempelyst på en iskremmaskin, men er det sånn at de må stå i fryseren for å kjøle ned og whatnot? Jeg har en veldig liten og veldig full fryser, nemlig...


#7

nellie sa for siden:

Bollen må nok stå i fryseren i type 24 timer før du skal bruke den, ja:)


#8

loone sa for siden:

Noen har bare små kjøleelementer man legger i frysen, kanskje du får plass til en sånn type:D


#9

Rin sa for siden:

Åh, ja, det høres litt mer sannsynlig ut. :p


#10

grotingeling sa for siden:

Kjøpte maskin på mandag (den på tilbud hos Coop), lagde vaniljeis på tirsdag - kjempesukess :D
Den er absolutt verdt 249kr!!!!


#11

manne sa for siden:

Lager deres maskiner en ½ kant med frossen is inni bollen som ikke går an å ta vekk før bollen smelter? Min gjør det... og jeg lurer litt på om det faktisk skal være sånn eller om jeg skal klage... :rolleyes:


#12

nellie sa for siden:

Min gjør hvertfall det:) tror det kommer helt ann på hva man har oppi.


#13

manne sa for siden:

Da satser vi på at det skal være sånn... :D


#14

kamp sa for siden:

Jeg syns den var verdt det. Jeg har en phillips.


#15

Yonah sa for siden:

Trikset er å la bollen stå fremme 20-30 minutter før du begynner å lage is. Da skjer ikke det. Jeg har fått ødelagt isblandinger fordi jeg har tatt bollen rett fra fryseren og helt blandingen rett oppi og alt frøs fast og den klarte ikke å røre.


#16

nellie sa for siden:

Jeg har alltid stressa verre med å få helt ingredsen i bollen med eeen gang den er ute av frysern jeg:p vet ikke hvor jeg har fått det ifra.


#17

loone sa for siden:

Jeg skyller bollen i vann når jeg tar den ut av frysen, da blir det heller ikke noe kant:D


#18

Fofa sa for siden:

Noen som vet om den som er på tilbud på obs må stå i fryseren??? Eller bare har elementer som må fryses?


#19

grotingeling sa for siden:

Den indre beholderen er elementet, og den må fryses :cool:


#20

Ferskenbeinet sa for siden:

hvor masse is hadde den plass til? Hvor stor er maskinen i alt? Tenker på plassering hehe


#21

grotingeling sa for siden:

Jeg fikk i alle fall ca 1 liter is, men det står i veiledningen at den kan lage inntil 1,5l
Må bare prøve seg litt fram tror jeg, og det kommer jo også an på blandingen en putter oppi :p
Målene på maskinen har jeg ikke i hode, men hvis jeg skal tippe så vil jeg si at den er ca 40cm høy og 20-25cm bred/dyp.
Legger ved et bildet av maskinen (hentet fra nettet), det er slik den ser ut :rolleyes:



#23

nellie sa for siden:

Super is så ofte du vil.. 249 kroner.. Er det noe å tenke på æ?:D


#24

Ferskenbeinet sa for siden:

Bare min manns reaksjon over nok en kjøkkendings! Det kan jo bli vektoppgang av dette her, i og med at jeg er nødt til å bruke den så mye at jeg får overbevist han opp at dette var noe jeg absolutt måtte ha! fnis

mulig jeg går å kjøper en på veg hjem...


#25

christine76 sa for siden:

Jeg er overbevist. Må en tur på Obs! i dag eller i morgen. Så gjelder det bare å finne noen gode oppskrifter.


#26

nellie sa for siden:

hvis du tenker for lenge så har de garantert ikke noen fler igjen når du endelig bestemmer deg for å kjøpe:p


#27

Ferskenbeinet sa for siden:

Og hvem tror du sniker seg fra jobben, iler bort til Obs og sikrer seg en maskin? :o
Jobber du på obs eller, nellie? fnis

Til orientering så har de MANGE igjen på Obs Mariero om andre skal ha!

Da skal jeg jammen lage is i morgen! :D


#28

grotingeling sa for siden:

God basisoppskrift (fikk litt mer enn 1L is av denne):

4 egg
10g splenda eller 10g natreen
5dl kremfløte
vanilje eller andre smakstilsetninger

1 Pisk fløten til krem (litt tynn krem)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis så luftig og lett som mulig
2 Tilsett smak til eggedosisen
4 Bland kremen forsiktig med eggedosisen
5 Kjøres i ismaskinen til ferdig iskrem
6 Fryses videre i fryseboks eller spises umiddelbart :D


#29

Ferskenbeinet sa for siden:

hvor lenge ca må den stå i ismaskinen?


#30

grotingeling sa for siden:

Tok ca 20-30 minutter tenker jeg, så ikke så nøye på klokka...
Instruksjonsheftet sier 20-40 minutter


#31

grotingeling sa for siden:

Skal forøvrig prøve uten vanilje men med molter i helgen :sikle:


#32

Ferskenbeinet sa for siden:

jeg har laget is uten maskin tidligere med skogsbær, yoghurt, blåbær, jordbær etc. Bare fantasien som setter grenser! ;)


#33

loone sa for siden:

Jeg har også en utrolig god basisoppskrift!:D
Isen blir så luftig og god når man gjør det på denne måten synes jeg:

3 egg
1 ss philadelfiaost
4 dl fløte
2 ss sukrinmelis
1 vaniljestang

  1. Skill plumme og hviten
  2. Stivpisk eggehviten med sukrinmelisen
  3. Pisk eggeplummer og philadelfiaost
  4. Ha vaniljestangen i fløten og pisk myk krem - for stivpisket gjør at man får "fettlag" i ganen når man spiser isen
  5. Bland krem og plummerøren og ha det tilslutt over i den stivpiskede eggehviten
  6. Hell alt over iskremmaskinen og tilsett bær/sjokolade/karamell/kaffe osv. når isen har fått tykk milkshake-konsistens:)

Lar det stå 40 min hvis den skal serveres med en gang og 30 min hvis den skal ned i frysen og spises senere:D

Jeg lager denne nesten hver dag. Hittil har paranøtt-karamell-kaffe-whiskey-kanel-is falt mest i smak her i gården:D


#34

nellie sa for siden:

Den beste isen jeg har lagd i ismaskin var yoghurtis. Mmmmm.
Må lage i morgen.

Jobber ikke på OBS! nei, men jeg er en evig vinglepetter og vet alt om å endelig bestemme seg også er det ikke mer igjen:lol:


#35

Ferskenbeinet sa for siden:

nå skal jeg gå igang å prøve denne her. Lovte ungene at vi skulle først lage til dem om de la seg fint i går kveld. mor trengte fred hehe så det blir ikke noe lavkarbo med alt de tenker å putte i nei! Blir spennende!


#36

christine76 sa for siden:

Nå har jeg også kjøpt. Har lagt beholderen i frysen, satser på is til dessert etter middagen i kveld :D


#37

Borghild sa for siden:

Jeg elsker is. Så kjøper en mandag. Har dere mange gode oppskrifter på is? :D


#38

Camel sa for siden:

Jeg var nettopp ute å kjøpte en maskin på Coop, waves står det på den, men det var ikke noe bruksanvisning i esken. :(
Så jeg trenger litt hjelp, stemmer denne fremgangsmåten:

La fryseelementet (bollen) stå i frysen i 24 timer.
Ta bollen ut og putt i alle ingrediensene, trykk på knappen. :rolleyes:
Deretter la den stå i ca 30 min.
Fiks ferdig iskrem?

Jeg har så lyst på is til i morgen! :D


#39

grotingeling sa for siden:

Hei - har samme maskin, og jeg kan laste opp brukanvisningen her på forumet i ettermiddag.
Men ja - du må fryse bollen/elementet i 18-24 timer, og du beskriver i hovedsak riktig framgangsmåte....


#40

grotingeling sa for siden:

Da har jeg fått scannet bruksanvisningen til Waves ICM-01010 iskremmaskin - se vedlagt dokument.


#41

Nannah sa for siden:

Jeg er missfornøyd med min, synes isen blir steinhard i bunnen og langs kantene og helt umulig å få ut. Det lønner seg og halvkjøre den...omtrent til softiskonsistens deretter helle den i en boks med lokk og fryse den resten av tiden i fryseren.


#42

manne sa for siden:

Har du forsøkt tipset med å la fryserdelen stå på benken i ca 20 min FØR du lager isen?

Jeg skal forsøke det etterpå. :)


#43

Camel sa for siden:

Tusen takk! :)
Det er straålende sol i dag, litt is kommer godt med.


#44

Supera sa for siden:

Ja, jeg har en fra Philips. Da trenger man ikke mye plass i fryseren.

Jeg har laget is masse ganger med den (særlig i år), og jeg vil si at det er verdt pengene. :snill:


#45

Yonah sa for siden:

Da høres det ut som om du tar bollen ut av fryseren og heller i røra med en gang.. Det går ALLTID skeis for meg. La bollen står fremme litt, da kan den gå helt til ferdig is og det er lett å skrape ut av bollen etterpå.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.