Vet at dette ikke høres helt ok ut sånn umiddelbart, men i Sverige er det flere som har tatt Lavkarbo til et nytt nivå med 0 (NULL) Karbohydrater, og selv noen få gram karbo er negativt.. selv grønnsaker.. og de spiser så sjelden som en gang i døgnet. De rapporterer om veldig gode resultater på både psykisk og fysisk helse, og det skal være veldig effektivt hvis man står på et såkalt "platå".
Det handler om å ta lavkarbo til et helt nytt nivå med enda større helsegevinster, og selv noen få gram karbo slår negativt ut.. Forutsetningen er visst at man bør ha gått på Lavkarbo i minst et år før man begynner...
Er det noen her som har noe erfaring/kunnskap om dette..? Jeg har veldig lyst til å gjøre et forsøk :)
Finnes vel et par her inne også som har kutta ut alle karbohydrater?
Skader sikkert ikke å prøve, men jeg hadde kjeda meg ihjel uten noe grønnsaker i kosten.. Er jo de deilige grønnsaksrettene som piffer opp hele måltidet..
For meg da, men er sikkert ikke sånn for alle:)
Ja, tenkte litt på det jeg og.. men samtidig..? Leste endel svenske forum, og der var det en del som mente det var riktig å gå fra LCHF til VLCHF eller NCHF (No carb high fat) for mange (ikke alle..?) for enda bedre helsegevinster... Men fant ikke no særlig info om det på engelske sider..
Ja, det blir ikke mye man kan spise tror jeg.. Det var visst veldig lite karbo som skulle til for å "ødelegge" effekten forstod jeg. Men jeg er veldig glad i kjøtt og fett, så sånn sett passer det meg bra..
Og det med å spise kun en gang om dagen ble visst forklart med steinaldersprinsippet.. Når jegerne først fikk fangst, så spiste de seg skikkelig mette, og trentgte derfor ikke mat før etter lang tid.
I tillegg mener de at kroppen fungerer best mange timer etter man har spist.. Sultne ulver jakter best :)
Kan vel ikke være bra for forbrenningen å bare spise et måltid i døgnet heller:confused:
Nei takker meg til litt mer glede i kostholdet da med grønnsaker og mer variasjon. Kanskje det hadde gått an for en kort periode, men frister ikke..
Det var visst en mer naturlig måte å forbrenne maten på.. men, dette virker veldig nytt, så det smarteste er vel å la andre prøve det ut først.. men.. det kan jo være artig å gi det et lite forsøk :) Tanken slår meg ved hvert måltid nå.. Trøkke inn en kilos biff badet i fett og se om jeg er mett til dagen etter.. :)
På fitnessforum er det ganske mange som holder på med periodisk faste. Det går ut på at det skal gå laaang tid mellom måltider og at man da fordeler hele dagsinntaket på 1-2 måltider. Mange som melder om gode resultater med det:) Men da holder de altså på med hardtrening.
Liker du ikke grønnsaker? Ser jo ut som at du har gått ned en hel haug med å spise variert, så hvorfor skal du forandre nå? Står du stille? Eller kjeder du deg?
Spørs om du holder deg mett til dagen etter, men det er vel heller ikke poenget - som du skrev selv "sultne ulver jakter best" :) At du kan ha det helt fint på den kosten er jeg ikke i tvil om, men det fordrer at du spiser "hele" dyret, innmat og blod også, og ikke bare indrefiletene. Du burde også ta c-vitamin, eller eventuelt jakte opp noen bær i sommersesongen - lykke til!
Er visstnok tilfredsstillende med vitaminer og mineraler i kjøtt.. De som velger å kutte ut alt av grønnsaker mener hvertfall det.
Det er nok mest hvis man velger å spise innmat man får i seg det man trenger.
Godt spurt Nellie..
Man skal jo i utgangspunktet ikke endre det som fungerer bra, og det gjør Lavkarbo for meg. Gikk ned fra 135 til 120 med telle kcal, og fra 120 til 97 med Lavkarbo.
Men.. Du har nok rett.. jeg kjeder meg, og synes NCHF høres veldig spennende ut... noe nytt..? Ta den helt ut lissom :)
Men jeg kommer nok til å fortsette som jeg gjør idag, inntil jeg finner ut mer om dette.. :)
Jepp... Dette har jeg også tenkt en del på. Vitaminer og sånnn... Jeg er ikke spesielt glad i innmat, og har også hørt mye rart om giftstoffer i lever og sånn.. spes torskelever tror jeg mattilsynet har gått ut å advart folk mot å spise..?
En kost som krever at man må ta vitaminer som tilskudd blir ikke aktuelt for min del. Har vært stort fokus på det de siste åra.. mange forgiftninger o.l pga vitamintilskudd..
Er helt enig i at en kost som krever vitamintilskudd ikke kan være spes helsefremmede..
Men som sagt så vet jeg egentlig ingenting om Nullkarbo-kost enda.. har kun sittet et par dager på nettet og lest litt her og der..
Jeg har hørt at rødt kjøtt kan ha gitt forhøyete leververdier i noen tilfeller, men da har forskningen basert seg på mennesker som spiser høykarbo-kost. og da kan jeg godt forstå at det skjer noe i leveren.. Men jeg har aldri hørt at rødt kjøtt har noen negativ innvirkning hos de som spiser lavkatbo-kost..? Tvertimot så anbefaler mange å spise mye rødt kjøtt...
Det høres veldig unaturlig ut at den maten vi har spist i millioner av år er kreftfremkallende.. Mesteparten av den tiden mennesker har levd på jorden har vi spist mest stotvilt...
Jeg disser mitt eget utsagt etter å ha sjekket litt - lever inneholder mineraler og sporstoffer (også c-vitamin). Spiser du hele suppa; hjerne, øyne, lever og alt som kan fordøyes så vil jeg tro du klarer deg helt fint.
Kjeder meg selv jeg, men tror ikke jeg skal prøve noe nytt i nærmeste fremtid. Og skal hvertfall aldri gå for noe hvor jeg ikke kan spise grønnsaker. Da hadde jeg HVERTFALL kjeda meg. Samme kjøttstykket til frokost, lunch og middag... Neitakk.
vet ikke med mennesker, men jeg driver med hundekjøring, og huskyer som blir foret på for mye kjøtt kan få akutt leversvikt fordi levra ikke klarer å behandle så enorme mengder porteiner.. Men som sagt.. Det er huskyer. :)
Jeg er ikke så veldig glad i grønnsaker, så akkurat den delen av det er greit. Men hvis det stemmer at dietten tar fokuset fullstendig bort fra mat (som de sier den gjør), og hvis man kan holde seg mett hele døgnet ved å spise kun en gang, så frister det meg å prøve et par mnd.. Jeg blir ihvertfall en erfaring rikere :)
Jepp.. Derfor var viktig med økt fett-inntak. Nå husker ikke jeg akkurat fett/proteinforholdet, men jeg har nettopp vært å kjøpt meg 2 svære biffer, så jeg skal prøve litt i helga og se hvordan jeg reagerer.. Tvilsomt at jeg klarer meg med å spise en gang i døgnet men... :)
Men jeg skal lese litt mer om dietten i helga.. Jeg har alt for lite kunnskap om dietten til å sette i gang nå..
Jepp.. Jeg kjøpte Entrecote som skal bade i smør :) Uansett resultat så får jeg meg hvertfall et par heftige måltider.. Hehe..
Hadde forresten en lignende opplevelse før st.hans når vi grillet et helt lam. Jeg spiste kun kjøttet uten tilbehør, og kjempemye. Da husker jeg at det tok lang tid før jeg ble sulten etterpå, og jeg ble heller ikke full i magen til tross for en del vin...
Dette ligner litt på det som her inne blir kalt for "fettfestival". Poenget er at man skal spise så tilnærmet lik 0 karber gjennom å øke fettinntaket. Jeg har prøvd det og det funger er for så vidt greit, men blir litt lei etter en stund.
Og at behovet for mat og dermed behov for antall måltider avtar, er et resultat av at en over spiser så lite karber over tid - og ikke noe en kan forvente etter bare en helg. Dette er sikkert individuelt, men slik var det i hvert fall for meg.
Poenget er vel heller ikke at en skal kun spise en gang, men at en skal spise ved behov - og det behovet vil variere fra person til person. For meg ble det to ganger i denne perioden.
Og det er vel heller ikke noe poeng at en kun skal spise en gang pr. dag?
Som han selv sier så spiser han da opp til 800 -900 g entrecote, og det er da ganske så gedigent!!??
Det stemmer, det var de mest ekstreme som kun spiste en gang pr døgn.. Jeg tror aldri jeg kommer til å spise så sjeldent.. Det jeg håper på er at fokuset på mat skal bli mye mindre, slik at jeg kan gå lange perioder uten fokus på mat, eller planlegge neste måltid (Noe jeg gjør alt for mye)
Takk for tipset om fettfestival.. Skal lese meg opp på det :)
Jeg klarer meg lenge med å spise en gang om dagen... har gjort det i omtrent halve livet mitt... ;)
Reagerte også på det med NULL og egg... men spiser man en gang om dagen og egg bare av og til blir det kanskje tilnærmet null uansett...sånn i det store og hele?
Tror jeg også vil ha mine gratinerte eller smørdampede brokkoli- og blomkålkvaster i ny og ne, og løk i kjøttretter er et absolutt must.
Et meget viktig poeng her er effekten av periodisk faste på kroppen. Etter 3-4 timer uten mattilførsel øker produksjonen av hormonet glukagon. Dette hormonet er hemmeligheten bak alt av lavkarbo, da det er signalet som sier at celler (lever og fett) skal frigi energi. Insulin gjør det motsatte, og mat som stimulerer insulinproduksjon (karbohydrater) senker også glukagonproduksjon samtidig som insulinet blokkerer effekten av glukagon.
Dette prinsippet er jo alikevel allerede implementert i de fleste ketogene livsstiler med "Spis når du er sulten"-prinsippet og mat som gjør oss mette og fornøyde lenge. Ikke vet jeg, kanskje man får enda bedre effekt av å f.eks. ikke spise etter lunch som mange IF (intermittent fasting)-tilhengere gjør?
Spiser ikke null carbo, men som oftest lavt, selv med god andel grønnsaker, egg av og til, fisk, fløte og diverse nøtter. Bruker diett.no for å sjekke innholde av kosten min hver dag og til vanlig under 5carbo pr dag. Men sulten er jeg sjedent, spiser middag og tvinger i meg frokost fordi jeg gidder ikke ta med mat på jobb/skole.
Så til poenget, jo du kunne nok fint holde deg til å spise en gang pr dag, med null carbo. Mindre kontrolert av svingende blodsukker på lavcarbo som du vet. Punkt nummer to, hvorfor ikke prøve? Sjekk ut hvordan mat du kan spise å se det ann, om formen holder seg fin å proteinnivået blir hilmla høyt så går det nok fint. Mitt proteininntak ligger på rundt 20% pr. dag og det skulle vel du også klare selv med null grønnsaker, med litt planlegging i forkant.
Nb; om du gjør det så må du nu informere om resultat :)
Takk for tipset om periodisk faste og Glukagon plastbox.
Jeg synes prinsippet om intermittent faste passet perfekt inn i et 0-karbokosthold, og at hormonbalansen er nøkkelen til lagring og frigjøring av fett. Men jeg har aldri vært klar over effekten av Glukagon. Har fått veldig gode resultater av dette allerede. Sikkert på grunn av at jeg var en av de som spiste 5-6 måltidet om dagen :)
Jepp, Det skal jeg gjøre. Jeg har vært i gang med nullkarbo-kost i ca 3 uker (-en liten sprekk) og så langt har jeg hatt flere positive erfaringer, men 3 uker i ferien forteller jo ikke så veldig mye. Men jeg skal holde dere informert. Har tenkt til å forsøke i 2-3 mnd i første omgang for å se hva som skjer med kroppen :)
Nei, ikke foreløpig. Det hender det blir litt fisk og egg, men mest biff (Entrecote) med smeltet smør over. Regner med at jeg blir lei etterhvert og må finne flere alternativer, men akkurat nå trives jeg veldig godt med kun kjøtt. Enkel matlaging og handling :)
Så du ikke Villmannen på tv i går (romjula 2010), han kokte et helt hjortehode og mumset ivei. Tror jeg hadde slitt litt der altså. Nei, jeg har ikke smakt smalahovud og har ikke tenkt å gjøre det heller.
Ble nysjerrig jeg også på hvordan det har gått. Har hatt platå i snart et år og vurderer å gjøre noe drastisk for å få gang på sakene. Leste en plass at an slik ekstremkur kunne, sette det i gang. Kommer nok ikke til holde ut så lenge, er alt for glad i grønnsaker til det.
Akkurat nå i jula gir jeg f... i hva jeg spiser så lenge jeg er i ketose, men fra 2.januar er det bånn gass med SDS, det er det eneste som har fått meg nedi vekt så langt.
Gidder du å fortelle litt om hvordan det har gått, hva (hvor mye, fettforhold osv) du har spist og evt poste noen av linkene der du har lest om dette?
Null karbo er IKKE bra, og det stemmer IKKE at du får det du trenger av vitaminer gjennom å bare spise kjøtt. Ved å spise på denne måten kan du ende opp med flere mangelsykdommer, blant annet kan tennene dine begynne å løsne, og du kan få sykdom i skjoldbruskkjertelen. Jeg snakket faktisk med legen min om akkurat dette. Han er både veldig for lavkarbo og har masse kunnskap. Han var ganske sjokkert da jeg skisserte at det er en del som prøver ut dette. Det at lavkarbokosthold er det sunneste for kroppen er vitenskapelig bevist, men du trenger fortsatt å spise variert og minst to ganger i døgnet. Leveren din er ikke glad for et 100% karbofritt liv. Det er tungt for levra med så mye proteiner. Det samme gjelder nyrene som har som oppgave å rense blodet. Hjernen din krever glukose, det er først og fremst det den "lever" av. Når man spiser vanlig lavkarbo går det helt fint fordi man spiser litt karbohydrater. Det opprettholder et visst blodsukkernivå som er helt nødvendig for hjernen. Selv om man spiser langsomme karbohydrater (som grønnsaker for oss lavkarbere), er det nødvendig for hjernen at man får litt påfyll gjennom dagen. Det å spise flere ganger om dagen dreier seg altså ikke bare om du blir sulten eller ei. Jeg vil gå så langt som å si at du spiller et farlig spill med kroppen din som eneste deltaker. Jeg kan dokumentere mine påstander.
Jeg vil veldig gjerne at du dokumenterer påstandene dine, for jeg mener de ikke høres helt korrekte ut. Blant annet:
hvorfor må man spise minst to ganger i døgnet om man spiser næringsrikt og godt nok EN gang? Og tar vitaminer anbefalt av ketolyse-kongen i tillegg?
du sier levra sliter med "så mye proteiner" - hvilke mengder snakker du om da? Jeg har til tider spist 4-5 gram karbo pr dag - men ikke kommet over 65gram protein hver dag, som er under det jeg burde spise. Sliter levra mi også da?
hjernen krever glukose, men er det de få grammene karbo pr dag den lever av tror du? jeg var av den oppfatning av at det var fett omgjort til glukose som utgjorde hovednæringen til hjernen?
Kjempespennende tema med null karbo! Siden jeg bare har 4-5 gram karbo pr dag å fjerne om dette er ønskelig - så kan jo dette være en boost for vektnedgang for meg også - hvis jeg tar hensyn til at jeg får i meg det jeg trenger av næringsstoffer :)
Jeg er også veldig interessert i dokumentasjon for det du sier. Det var jo to karer (eller var det bare én?) som la seg inn på sykehus for å teste ut nullkarbo. De lå der i ett år, og de hadde det helt strålende. Blodprøvene var gode og de følte seg fantastisk.
Javel? Kjøtt (inkludert innmat), fisk, sjømat og egg kan lett dekke dagsbehovet for vitaminer og mineraler og gi nok fett og proteiner. Hva mer trenger man? :confused: I tillegg har man vel også lov til å spise meierismør, kaldpressede oljer, gulost og krydder. Ca 100g lever inneholder dagsbehovet av c-vitamin som er det vitaminet mange påstår at man får mangel på ved å spise nullkarbo.
Hm, skjoldbruskkjertelen har med hormoner å gjøre. Blir ikke kroppen glad for hormonbalanse? Tror kanskje du tenker på jodmangel, og det er da ikke ett problem så lenge man spiser fisk og sjømat vel?
Variasjon er ikke snakk om sunnhet, men om matglede. Så lenge man får i seg alle vitaminene og mineralene, så er det det samme om man spiser det samme dag ut og dag inn.
Det er minst én stamme i Afrika som spiser kun ett gigantisk måltid hver dag - og det har de gjort lenge. Det var noen her på forumet som bodde hos en slik stamme, men jeg husker ikke hvem. Det er bare tilvenningssak. Skjønner ikke hvordan man kan påstå at man MÅ spise minst to ganger i døgnet?
Det er ikke mye forskjell på 20 g kh og 0g kh med tanke på glukose som må lages av kroppen... Jeg har hørt at bare hjernen trenger ca 200g til dagen, og så trenger litt andre organer også litt sukker. Så hva er 20 gram fra eller til?
Proteiner... Man trenger ikke spise mer proteiner selv om man spiser nullkarbo.
Jeg ser ikke noe farlig spill så lenge man får de vitaminer og mineraler kroppen trenger. Jeg mener at den kosten som ernæringsrådet anbefaler er mye farligere enn nullkarbo.
"FIG. 9. Typical native Alaskan Eskimos. Note the broad faces and broad arches and no dental caries (tooth decay). Upper left, woman has a broken lower tooth. She has had twenty-six children with no tooth decay.""FIG. 11. When the primitive Alaskan Eskimos obtain the white man's foods, dental caries become active. Pyorrhea also often becomes severe. In many districts dental service cannot be obtained and suffering is acute and prolonged."
"FIG. 12. While dental arch deformities or crowded teeth are practically unknown among many of the primitive groups of Eskimos, they occur frequently in the first generation of children born after the parents have adopted the white man's foods. Note the narrow nostrils and changed facial form of these children. This is not due to thumb sucking."
Nå skal ikke jeg uttale meg om proteiner, karber og sånt i forhold til kreftrisiko eller ikke, men man kan ikke sammenligne kosthold av i dag med millioner gammelt kosthold. En vesentlig forskjell og da særlig med tanke på vilt er at vi i dag ikke kan bruke innmat av vilt slik folk tidligere kunne pga. forurensing.
Tungmetallinnhold i vilt kan være høyt og mattilsynet har grenseverdier for anbefalt mengde. Jeg husker at Kadmium er blant det mest omtalte i den forbindelse.
Tennene mine sitter godt enda, og hjernen min funker som den skal. Bare sånn til informasjon. Jeg har levd nullkarbo over lengre perioder. Opp til flere måneder. Ingen forskjell i formen fra eller til, med eller uten grønnsaker, altså. Litt kjedeligere, forsåvidt, men veldig enkelt. Men det gjorde heller ingen forskjell for vektnedgangen for mitt vedkommende.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.