etter 1 uke på denne kuren har jeg idag kontrollmålt vekta og var -3 kg og -4 cm så det er jo en bra start :-)
Hadde en kebab på Bislett kebab House på fredag som var og hadde veldig lyst å ta en til lunsj idag også men klarte å styre unna i siste liten. Jeg bestiller den selvsagt uten mais, og spiser ikke pita-brødet, kun kjøttet, salaten og dressingen.
Det jeg lurer på, er om dette er godkjent ketolysemat? Jeg er ganske trygg på grønnsakene og kjøttet, men lurer fælt på hva som er i den dressingen....noe er nok chilli, det merker man på at det er sterkt, men hva resten er aner jeg ikke.
Noen som vet noe om dette?
Dagens lunsj ble forøvrig denne fra kantina på jobben i stedet:
Skinkestek- og skinkepålegg, 3 egg og en liten haug med grønnsaker, litt dressing av ubestemt type, en liten gulrot og en liten pakke smør som jeg smørte utover eggene, salt og pepper. Var faktisk veldig godt :-)
Dressingen kan jo inneholde noe karbo (Idun hamburgerdressing ligger f. eks. på 7,2g per 100g), samt gulroten har 6,7g per 100g (rå gulrot), så det tryggeste er nok å safe frem til man er sikker på at man er godt i ketose og heller prøve seg frem litt etterhvert, ellers tror jeg det går fort over dagsinntaket av karbo.
Hm, ja det er pga dette at jeg hadde på veeeldig lite dressing og valgte den minste gulroten jeg fant....
Men lurer litt på det med kebabsausen altså..har sendt mail til Bislett Kebab for å spørre nå da, men om noen her har kunnskap om dette er det fint om jeg får noen tips :-)
Håper du oppdaterer tråden med info hvis du får svar :cool: Jeg plukker med meg en kyllingkebabmiddag derfra iblant uten løk/mais og prøver å ikke tenke for hardt på hvor mye sukker og mel de kan ha puttet i sausen. :rolleyes:
Mmm.. :sikle:
Jeg var innom på kebabologisk institutt og fant noen oppskrifter, og ingredienslista virket jo ikke særlig avskrekkende, eller? (tenkte kanskje at de ferdigkjøpte sausene kunne ligne litt)
Hei, glemte å spørre om kjøttet faktisk men ser uansett ikke ut til at de har noen planer om å svare på eposten min :-(
Får "ofre meg" og ta sjansen på en kebab der til lunsj idag, og da skal jeg prøve å undersøke litt med dem som jobber der hva som er i den, evt. se om det står noe på de beholderne de har sausen i.
Bare for opplysningens skyld: Det er IKKE "en liten pakke smør" du har på tallerkenen din i første post. Det er unaturlig, kjemisk fremstilt margarin :eek:
STOOOR forskjell!
Ville definitivt valgt ekte meierismør neste gang. Det smaker jo også myyye bedre;)
Da ville jeg sagt i fra i kantinen! Det er viktig at vi roper litt innimellom, så vi får tak i det vi trenger for å holde oss friske og sunne:) (hehe, hørtes plutselig veldig politisk ut dette her, men...)
Kan vel fort være litt mel\stivelse i kebabkjøttet, da det er farse?
Har lest at man må regne ca. 6 g KH for karbonder, farsekaker og pølser og slikt, så det samme kan vel gjelde for kebabkjøtt?
Man kan eventuelt safe med kyllingkebab da.
Jeg spiser en del kebab, og har et par faste steder hvor jeg fint kan spise den uten å gå ut av ketose. Jeg prøvde et nytt sted, og det gikk ikke bra. Så du får prøve deg frem:)
Ingen som vet noe om dressingen de bruker? Skal ut og farte langs norske landeveier snart nemlig, og da tenker jeg at kebab er en av alternativene til man man kan finne, som også smaker OK. Er det virkelig masse mel i kebabkjøttet? Får forske litt selv tenker jeg... OK, da fant jeg ut at kebabkjøtt i Norge for det meste er farse (men noen bruker også rent kjøtt), men om det er mel eller andre ting (fett?) det blander med ble jeg like klok på...
Har ikke fått noe svar fra Bislett kebab angående hva som er i sausene, og har heller ikke funnet ut noe i butikkene deres, MEN jeg har spist kebab flere ganger nå og ikke vært i nærheten av å falle ut av ketose så jeg tipper at dette er helt greit så lenge man gjør som meg å bestille uten mais og kaste pita-brødet.
Happy times :-)
Angående veimat så er baconpølser å anbefale, bare bestille uten brød, men i "papir" i stedet. Gjorde det her om dagen da jeg kjørte fra Østlandet til Vestlandet og tilbake.
Jeg har aldri sett at de steker kebaben i olje der jeg bor :) Hiver den rett på sånn stor firkanta stekepanne. (Mesteparten av kjøttet blir stekt på sånn pinne som snurrer runt, for alt jeg vet kan det jo være de sprayer på noe der? :S )
Neh, 5-6 gr per 100 gr er ikke sååå ille. Kan fint spise en eller to da. Tipper ostepølser med bacon rundt har mindre også, da ost og bacon har mindre enn 5/100 og derfor trekker ned gjennomsnittsverdien.
Ja, her fant jeg den! Klarer dessverre ikke å finne den opprinnelige studien. Det hender en svært sjelden gang at jeg trøkker i meg en kyllingkebab uten mais og pita i fyllesjuketåka, men det er ikke fordi jeg tror det er sunt, altså.
Det aner jeg ikke. De kunne jo liksom ikke linke til den originale rapporten, dumt nok. Men det er mulig kjøttet er noe spedd ut, og noe av det kan være i dressingen, for alt jeg vet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.