< Tilbake til oversikten

Soyapannekaker (bruker dem som tortilla-lefse)

#1

Iset sa for siden:

de smaker greit, veldig mye eggesmak, men gode nok altså. ruller taco-fyllet inni dem som en wrap.

3 egg
1 dl vann
1/2 ts salt
evt hvitløk, det pleier jeg å ha oppi, + andre kryddere.

bland sammen egg, vann og salt. ha oppi så mye soyamel at det blir en litt tykk pannekakerøre. jeg bruker vel ca 2 dl eller litt mer kanskje. men dere ser det an.

stek i smør og server:) (ha evt søtningsstoff oppi røren istedetfor krydder og salt, for dessertpannekaker. server med pisket krem el.)


#2

HP sa for siden:

Egg, vann, soyamel og stevia!
Serveres sammen med Jordbær og masse krem. Kjempegod Atkins mat! :D
(For dem som er forbi introduksjonen...)

Har ikke prøvd med taco/fajitas men det skal jeg!


#3

Iset sa for siden:

men blir det ikke veldig "eggete" smak på desserten da?


#4

HP sa for siden:

I grunnen ikke... Ble gode og søte! :)


#5

Trilla sa for siden:

Hvilket slags typer søtstoffer bruker dere?
Vil gjerne ha navnene på de som er ok!


#6

HP sa for siden:

Vi bruker "KAL Stevia Pulver Ekstrakt" - (Stevia rebaudiana)

Den som det står: "NO UNPLEASANT AFTERTASTE" på... ;)
Jeg anbefaler ikke dråper (ihvertfall ikke den med gul etikett...)


#7

Trilla sa for siden:

får jeg kjøpt den på vanlig helsekost?
(desperat etter noe søtt ;) )


#8

Iset sa for siden:

ja det får du,men dersom de ikke har den inne, spør om de kan bestille det for deg:)


#9

Labella sa for siden:

Sånn omtrent hvor mye koster Stevia da?


#10

HP sa for siden:

Kjøpte vår boks med KAL stevia ekstrakt pulver for snart 1 år siden, da kostet den 170kr. Mye igjen enda... ;)


#11

MHM sa for siden:

Nå har jeg laget egne tortilla-lefser. Jeg startet med oppskriften øverst på siden her, med egg, vann og soyamel. Men da hang de ikke sammen i det hele tatt! Så jeg tok i litt mer vann og et par ss hvetemel, og da gikk alt så meget bedre. Røren var tykk, og jeg strøk den forsiktig ut i panna, slik at de skulle bli tynne. Smaksetting var salt, pepper, litt taco-krydder, en halv hvitløk og litt karri.
Smaken var TOPPERS! :sikle:
Og først nå innser jeg at de kjøpte tortillalefsene ikke bare inneholder transfett og mye karbohydrater, men de smaker jo PAPIR sammenliknet med de hjemmelagede. :ja:


#12

Summer sa for siden:

Nå har vi prøvd disse også! :) (dere kan godt ønske oss velkommen med i gjengen...:p )
De var kjempegode!....bare jeg fikk de tynne nok.... ;)

De var jo også ganske mektige... (smekk på lanken til HP som tjuvstartet, - for det var jo ikke så mange lefser vi stekte.... men det lå flere igjen på tallerkenen etter vi var ferdige...:_plystre: )


#13

Fedonisten sa for siden:

OK - nå gidder jeg ikke være uttafor lenger: På torsdag skal vi ha taco til middag - og jeg skal steike dundre meg lage sånne lefser jeg og!!! :hungry:


#14

Anitra sa for siden:

Her må jeg først få Rimi butikken til å få tak i soya mel. Det finnes ikke i den lille byen her :( Ulempen ved å bo i en liten by hvor Rismi og Kiwi dominerer kjøpemønsteret vårt. Men dette hørtes unektelig godt ut :)


#15

Fedonisten sa for siden:

Dette var jo kjempegodt! :ja:

De SÅ jo ikke så fine ut - litt sånn lurvete i kantene osv., men de smakte kjempegodt. :spisesnak

Sikker på at de er gode til mye annen mat også - og det er jo en fin måte å få i seg egg på. Jeg er nemlig litt lei av egg. Kanskje gode med flesk i...... Jeg er nemlig så glad i fleskepannekaker..... Hm... det må jeg prøve.

Min datter på 4 smakte også på dem. Responsen var: "smatt smatt...... du spiser så mye rart du mamma...." Hun ER en karbojunkie - og vi jobber med saken!


#16

Iset sa for siden:

laget du dem akkurat etter oppskriften? jeg syns de smakte så forferdelig eggete.. men gode ja. eller, greie nok iallefall:)


#17

Fedonisten sa for siden:

Lagde dem etter oppskriften ja - men brukte kanskje litt mer krydder. Ville ha noe litt "HOT" i dag. Blei godt!


#18

Summer sa for siden:

Vi haddee hvitløk, urtesalt og pizzakrydder i (et must altså!;) ) og når de ble skikkelig tynne (kunne nesten lese avisen gjennom dem), da var det ikke mye eggesmak altså! :)


#19

Iset sa for siden:

jamen da må jeg vel steke dem i olje for ellers bare revner de i stykker. Men det går jo greit:) Steker speileggene også i olje, for ellers henger de igjen i panna. Kanskje dårlig panne...?!


#20

Summer sa for siden:

Vi steker i teflonpanne uten fett..... Kansje dårlig panne ja... :)


#21

Anitra sa for siden:

Nå har jeg fått tak i soyamel,så nå skal jeg også prøve. Det blir taco i morgen ;)


#22

Fedonisten sa for siden:

Vi hadde taco til middag i går - og denne gangen fikk jeg forhindret :) at noen helte ut resten av "pannekakerøra" jeg hadde laget.

Har for tiden dårlig matlyst - ikke noe som smaker, men MÅ JO HA MAT!? Derfor ble det en litt brokete frokost i dag;

1 stk. soyapannekake (liten - men ikke så tynn)
strødde på revet ost rett etter at jeg tok oppi røra i panna
gjorde det samme etter at jeg hadde snudd pannekaka, men la også på litt kjøtt og la på lokk slik at det smeltet godt. Stekte litt lenge - ble sprø og god!

Spiste den med rømme og litt tacosaus og masse grønt til.

En litt voldsom frokost kanskje - men jeg syns det var veldig godt i dag, og økonomisk å bruke rester vettu! :)

Hvorvidt dette var et veldig korrekt sammensatt måltid har jeg ikke tenkt på - men det er det sikkert noen andre som gjør?.... ;) Eller?


#23

MHM sa for siden:

Jeg får vel ta utfordingen din.... Hvis da ikke hele måltidet var en aprilspøk?
Joda, dette måltidet duger i lange baner det. Hadde du olje på salaten også, så bli jeg riktig fornøyd. Eller guacamole passer jo godt til tacosmaken, og mange får på den måten umettet fett inn i måltidet. Også får du masse plusspoeng for kreativitet på morgenkvisten, og honnør for å prioritere varmt måltid på en hektisk dag. Flinke Fedonisten! :D


#24

Nille sa for siden:

FY SØREN FOR EN FLINK FEDONIST DU ER !!! :p :) :D

alle sammen nå, i kor:


#25

Vippa sa for siden:

Stemmer i


#26

Kristian sa for siden:

Har prøvd lefsene nå og de var fantastisk gode til taco, problemet var at de ble tykke og når jeg brettet de så brakk de. Ser flinke MHM jukset med hvetemel, da lurer jeg på om det ikke er bedre med glutenmel, hva har dere andre brukt?


#27

mofe sa for siden:

Åh, denne oppskriften har jeg ikke sett før!

Jeg ELSKER taco - og denne oppskriften må jeg prøve :)

Men tenkte på.. det var snakk om et annet sted på forumet, om at soyaprotein var bedre.. Noen som har prøvd denne oppskriften med det istedet for soyamel?? :confused:


#28

Helene sa for siden:

Prøvde å lage disse i dag.. men jeg synest det smakte BARE egg. noe jeg kan gjør for å forbedre smalken litt?


#29

iren84 sa for siden:

Det lurer jeg også på. Kan noen kanskje gi noen logiske svar innen kort tid, da jeg skal til å lage taco nå? :D


#30

iren84 sa for siden:

oi, den var visst veeeeldig gammel denne tråden:p


#31

michelle_a sa for siden:

Er det teit av meg å apørre hva karbe innholdet er på oppskriften...? Selv om det er en gammel tråd... :rolleyes:


#32

Pingri sa for siden:

Prøvde disse idag, men tror jeg tok for mye mel. De ble tykke, tørre og knakk. Og smakte bare egg som en omelett... I tillegg var det første førsøk med soyamel og jeg fikk mageknip og luft i magen. Betyr dette at jeg kanskje ikke tåler det? Liten skuffelse altså, men men :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.