< Tilbake til oversikten

Hvor lenge venta dere med å skeie ut?

#1

JKBB sa for siden:

Jeg har vært i ketose i 5 uker nå, og har lyst til å ta en kontrollert "glipp"...etter hvert... Jeg vil ikke enda, fordi jeg føler jeg er så godt i gang nå, men jeg lurer på hvor lenge dere venta, og hvordan det gikk??


#2

Konkelimonke sa for siden:

Åh, godt spørsmål!
Eg for min del har lyst å skeia ut kvar dag omtrent no (iallefall dei siste dagane), men av ein eller anna grunn gjer eg det ikkje - nettopp fordi eg har fått så gode resultater og er så godt igang, OG eg veit eg vert dårleg av å til dømes eta ein bolle eller noko... har no holdt på i 4 veker. Er stadig sugen på "ekte sjokolade" eller bakevarer eller noko slik, men... nei... eg veit kor ufatteleg dårleg eg vert i magen av det - så eg klarer rett og slett å halda meg unna, SJØLV om det står freistingar rett framfor meg!

Veit ikkje kva som er skjedd, men eg er STERK rett og slett! Hehe!

Så, om du vil - kan du jo prøva, kjenna effekten det har på kroppen. Då får du deg straks ein oppvekkar på at dette freistar det ikkje å gjenta....

Dette var no nokre ord for meg! Spanande å lesa kva andre seier :)
Flink har du vore! 5 veker! Kvifor øydelegga med å skeia ut? Du et jo så mykje god mat på lavkarbo, at eg personleg ser igrunnen ingen grunn til å "skeia ut"... ;)


#3

Ferskenbeinet sa for siden:

jeg tror jeg gikk ca 10 uker uten utskeiing, men på det tidspunktet brukte jeg så mye tanker og energi på tanken om at en gang skulle jeg skeie ut, hva jeg da skulle spise når jeg skulle skeie ut etc. Jeg følte det var like greit å bare gjøre det for å bli ferdig med det egentlig. Det ble da en planlagt utskeielse i påsken med det jeg hadde tenkt ut som jeg savna mest, pommes frites, en muffins og litt påskesjokolade. Det ble etterfyllt av et snev dårlig samvittighet og visshet om at pommes frites er smakløst, muffins og vanlig melkesjokolade er ALT for søtt. Var det noen vits med en slik utskeielse? hehe Frista ikke til gjentakelse!


#4

Konkelimonke sa for siden:

Ferskenbeinet understreker her poenget mitt godt ;)
Ikkje ver så opptatt av å skeia ut... det du et her og no på lavkarbo er jo den livsstilen du legg opp til å følga! Eg ville heller "tillatt meg sjølv" litt meir karbar når eg er ferdig, sånn a la Lindber til dømes:)

Lukke til!


#5

Ferskenbeinet sa for siden:

planen min når jeg når vekta jeg vil ha er å spise litt av alt jeg har lyst til. Det vil for det meste bli sånn som jeg spiser nå, forutenom alle typer grønnsaker i tillegg. Om jeg vil ha en bit sjokolade så er det ok, om jeg vil ha noen chips så er det ok. Jeg har aldri hatt problemer med å begrense inntaket mitt av sånne ting uansett, så for meg blir ikke det et problem og hvertfall ikke noe jeg gidder å ha dårlig samvittighet for etterpå! På den måten er jeg helt sikker på at dette blir en livsstilsomlegging som jeg problemfritt kan leve med, uten at jeg har en lang liste med ting jeg aldri mer skal få smake. Jeg føler da at fristelsen blir større for min egen del, når det er "ulovlig"!


#6

Lillemy71 sa for siden:

Jeg hadde en såkalla kontrollert glipp og enda opp med at jeg ble skikkelig dårlig av den kh-rike maten. Har lovd meg selv at det skal ikke skje igjen, noen sinne. Hadde også en periode der jeg gikk ut og inn av ketose for det at jeg ikke var flink nok og ga litt f... Det ble vanskeligere og vanskeligere å komme seg i ketose for hver gang. Mange som opplever det, men langt i fra alle.

Men så spørs det jo hva du mener med en kontrollert glipp. Betyr det at du vil spise litt mer kh som kommer fra frukt/grønnsaker evt. litt brun ris/nypoteter. Eller ser du for deg pommes frites, sjokolade og chips? Det var den siste varianten som gjorde meg så uendelig dårlig. :p

Nå har ikke du holdt på så lenge og det er veldig lett å fokusere på alt det man ikke kan/skal spise i begynnelsen. Det tok litt tid for min del å heller begynne å tenke på alt det jeg faktisk kan spise, men etter den der sprekken fokuserer jeg utelukkende på hva jeg kan ha. Søker også inspirasjon til mat her inne på forumet. Ulovlige ting frister ikke sånn lengre og jeg smakte en pitteliten bit av favorittkaka mi her om dagen - den er ikke favoritt lengre, den var alt for søt og guggen - øsj :eek:


#7

andreasoe sa for siden:

Ventet 5 måneder.. (dog alkohol synes jeg var fullt lovelig)
Om man opplever stagnasjon tror jeg en såkalt utskeielsesdag / oppkarbingsdag bare er lurt for "nullstille" kroppen og hormoner.


#8

Clockwork sa for siden:

1 måned, tok noen øl på en konsert. Gjorde det samme 2 uker etter :p
Men har holdt meg siden, minus en Bocca.


#9

MadamMim sa for siden:

Hadde en utskeiielse nå i helgen for første gang. Da spiste jeg noen båtpoteter, litt hvitløksbrød og en halv hamburger med brød. Jeg ble ikke dårlig, men kjente at magen jobba på spreng.... Var nemlig på jentetur i helga, og så skulle vi ut på restaurant å spise (italiensk) og da fant jeg ut at jeg skulle gi f***n og bare spise normalt - nesten 6 mnd siden jeg starta. Fikk dårlig samvittighet med en gang, men jo mer jeg tenker på det jo mer bestemt blir jeg på at jeg ikke skal ha det. Hadde vært mye verre å skeiiet ut med sjokolade, is eller noe sånnt. Og det gjørde jeg IKKE!!! :-)


#10

hugsoere sa for siden:

Er det mat eller alkohol du sikter til? Når det gjelder mat har jeg ikke spist noe gærnt siden starten. (4.feb 2010) Dess lenger det går, jo mindre lyst har jeg på karbomat.

Det eneste jeg kontrollert har skeiet ut med flere ganger er øl. Fordelen nå, er at jeg tåler så lite. Første gangen var en hyttetur i begynnelsen av mars. Gikk opp et par kilo. (etter en 3 dagers fest) men etter 3-4 dager var nedgangen i gang igjen. Da var både de 2 kiloene borte og nye gram begynte og rase av. :)


#11

JKBB sa for siden:

Takk for mye svar!!

Det gjelder både mat og drikke ja! Generelt tenkte jeg her.
Jeg tenker at dette er en varig endring ja. Jeg kommer nokk til å satse på Lindberg når jeg er fornøyd, og det at jeg kommet til å ha en kontrollert glipp er ikke noe jeg tenker mye på, men noe jeg vet kommer til å skje før eller siden. Derfor lurer jeg på hva dere gjorde...1 mnd? 2 mnd 6 mnd? ja...
Når jeg tar den glippen ser jeg for meg skikkelig hjemmelaga pizza, eller taco MED sjell og tortillas...eller nachos! :p Så litt sjokolade og litt potetstick, tror jeg... Er veldig spent på hvordan kroppen vil takle det...tror jeg vil vente lengst mulig, så reaksjonen på den type mat blir værst mulig! :p SÅ det ikke frister å gjøre det igjen! :p

Jeg lever VELDIG godt på den maten jeg spiser nå, og tror nokk jeg kan si med god sikkerhet at jeg ikke går tilbake til høykarbo igjen!
Og det at man tenker mindre på høykarbomat dess lenger man lever på lavkarbo kan jeg forstå! :)


#12

Ivett sa for siden:

Jeg har holdt på i snart 6 mnd. uten noe glipp, selv om jeg har det i tankene noen ganger men føler igjen at det ikke er verdt det likevel :)
Tror egentlig jeg vil holde meg i minst 6 mnd. til.


#13

vimsen85 sa for siden:

For meg er det fryktelig slitsomt å skeie ut. Gjorde det en gang etter to uker for da ble jeg invitert på middag hos en slektning og det var lasagne med hjemmelaget foccatia til. Da var jeg enda ikke kommet opp på mitt ultimate energinivå. Fikk vondt i magen. Andre gangen eg har skeia ut var når eg var i bryllup i Italia i juni (etter ca 2 mnd på LCHF). Vi var der en uke og eg skeia ut to dager. Pluss at vi fikk servert lasagne en dag. Da spiste jeg litt, men var fortsatt i ketose. Det som er mest slitsomt er at det tar meg nesten en mnd å få samme energinivå som før utskeielsen. Derfor tror jeg at jeg skal prøve å unngå utskeielser igjen. Pluss at magen min blir helt elendig og jeg får kviser. Men dersom du har lyst på noe søtt med forholdsvis få karber anbefaler jeg denne: healthyindulgences.blogspot.com/search/label/banana%20nut%20muffins Dei e syyykt god! Søtsaker smaker dessuten alt for søtt etter ei stund uten :P
Så min anbefaling: et det som e bra for deg. utskeielsa er ikkje så bra.


#14

morthy sa for siden:

Jeg har nettopp vært på en to ukers ferietur i Tunisia. Jeg levde så lavkarbo som jeg fikk til, det betyr at jeg spiste litt potet et par ganger, en is en gang, en sandwich en gang, øl på stranda 5-6 dager (ca. en halvliter om dagen), vin til maten hver dag og avsluttet med vanlig pizza med rødvin da jeg sliten og trett kom hjem...
Jeg hadde diaretendenser 2-3 ganger i Tunisia men det er vanskelig å si om det var karbene eller bakterier..
Jeg spiste aldri brød, kaker, dessert o.l på hotellet (buffe)
Vekta hadde bare gått opp 1.2 kilo da jeg kom hjem og i skrivende stund har jeg tatt av 0.7 av disse kiloene (kom hjem for 4 dager siden)
Det betyr at for meg går det an å kose seg litt uten å bli syk eller gå alt for mye opp i vekt. Jeg gidder ihvert fall ikke å ha dårlig samvittighet, da er hele vitsen borte føler jeg.
Man trenger jo ikke å ta det helt ut men smake på noe av det man har lyst på? :)


#15

JKBB sa for siden:

Ja, er enig her! :) Jeg vet ikke med dere, men jeg og sambo tenker å gå på ketolyse i 6 mnd, og det blit til ute i desember. Da går vi over til generell lavkarbo for en periode, og så har vi jula da! ;) Da blir det nokk litt utskjeielser, men jeg tenker som så at jeg ikke kommert til å velte meg i alt som "ikke er lov", men at det blir en potet til ribba, og det blir en smak på den tradisjonelle, hjemmelaga sjokoladepuddingen, på julaften! :) Så blir det vel sikkert litt snop noen av kveldene i jula. Utover dette tenker jeg å spise lavkarbo hver dag i jula også. Jeg tenker ikke å ta en "pause" fra ketolyse på 3 mnd, som det blir anbefalt i ketolyseboka, men bare til jula er over, så blir det å strammen inn tøylene igjen fra januar.

Dette er det jeg har tenkt nå, så får vi se hva jeg tenker der og da. :)
Jeg har lyst til å prøve å holde meg til desember uten å skjeie ut, men vet ikke enda om det går. Vi får se! ;)

Er det noen her som har gode tips til en god hvitvin forresteN??
Har fått tips som Saint Bris. Den er ganske god, men vil ha fler alternativer. :)
Jeg er glad i søt hvitvin, og det går jo IKKE! :p


#16

morthy sa for siden:

Vær klar over at det fins mange Saint-Bris....
Bersan Saint-Bris Sauvignon

Denne har minst sukker... :)


#17

JKBB sa for siden:

Hehe, ja, d gjør vel det, men jeg kom ikke på hva mer den het.
Det er den der jeg har smakt ja. :)


#18

Lillemy71 sa for siden:

Gå på polet og spør, jeg pleier alltid å få god hjelp der og har bl.a. fått rosèviner som ikke har for mye sukker men allikevel ikke er så tørre at tunga krøller seg.


#19

Sesti sa for siden:

Jeg har tenkt å vente til jul, kjører stramt fram til da og ser på hvordan kroppen liker det. I jula lager farmor sviskekompott, og det har jeg tenkt å smake på. Samt en og annen julegodis :)
Bortsett fra det har jeg tenkt å lage lavkarbopizzabunn til en familiesammenkomst nå snart, samt en lavkarboostekake til samme greia. Men jeg trur ikke det kan kalles å skeie ut :)


#20

Lillemy71 sa for siden:

Nei så lenge det er lavkarbo er det jo ikke utskeiing :D Lite tips som jeg har gjort er å lage kaken også fordele den i store muffinsformer. Da kan du fryse/tine de enkeltvis også kan du kose deg maaaange ganger :D


#21

JKBB sa for siden:

Det er ikke utskjeiing nei! :)
Jeg laga lavkarbopizza i går. Prøvde en ny oppskrift som ble mye bedre enn den jeg laga sist? Har du en fast en som du bruker eller? :)
Hvis ikke kan jeg anbefale denne:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21850
Yeti-Pizza! :)


#22

tjeldberg sa for siden:

Når vi nu snakker om å skjeie ut.. Har holdt på nå i over 20 dager, meeen d har blitt noen glipper, 3 tror jeg. Men ikke at de var super ille, det er ihvertfall det jeg lurer meg selv med.

Det vil si at jeg nok har rundet 50 - 70carb. I form av ris i sushi en gang og en gang på ostepop og sjokolade. Sistnevnte gjorde at jeg følte meg fyllasjuk dagen derpå selv om det bare var smakebiter i godt selskap. og det var ikke alkohol med i bildet!!

Å i dag smakte jeg på litt is og 2 jordbær, altså igjen mindre mengder men sikker nok til at jeg kom over 20 sammenlagt. Jeg prøver å la være, men det er nå ikke like lett bestandig nå i ferien.. og jeg har vært tilbake i ketose, ifølge stix, kvelden etterpå 2 av 3 ganger var jeg det også samme kveld ifølge sånn test. Gjør dette at jeg ødelegger alt, for i ketoseboka så er jo utskjeiellser fy-fy. Og at det har veldig negativ effekt. Selv er av oppfattning om at det gjør at ting går saktere, selvsagt. Men det er vel ingen grunn for å gi opp, selv om man unner seg ei skje eller to med is..
Boller og muffins ville jeg ikke finne på å skjeie ut med, magen ville bare bli helt umulig da!!

Misforstå meg rett, jeg har ikke tengt å gi opp, merker godt på klærne at dette er riktig. Men lurer på om andre har lignende oppfatning om at mindre mengder en og annen feriedag går fint, eller er jeg som i ketoseboka i fare for å gå opp igjen da?

NB; noen på lchf mener at for å gå ned i vekt må man tenke kalorier også. Andre gjør ikke det. Hvorfor er ikke? Da det er logisk å tenke kalorier.. selv om jeg ikke har gjort det.


#23

Lillemy71 sa for siden:

Du kan jo lage din egen is av fløte, evt egg, litt søtning og evt noe bringebær (ca 3g kh per 100g). Jeg pleier bare å ta frosne bær, litt søtt (stevia) og fløte kjøre det med stavmixeren og vips så har jeg is. Da kan jeg spise med god samvittighet :D Det finnes mange gode oppskrifter her på forumet er bare å søke, så kan du nyte lavkarbois steden for kjøpeis som er proppa full av alt mulig greier, samt sukker.

Men for all del, gi ikke opp for det om du detter ut av det innimellom, det er dumt å gi opp bare for det man tar seg litt is/sjokkis eller kake av og til. Bare fortsett, men ja i prinsippet er det best å være streng mens man er i selve vektnedgangsfasen, så kan man heller skeie ut når man har kommet til ønsket vekt. Jeg hadde selv en slik periode der jeg skeia ut med litt kake og is og sånt, resultatet var at jeg ikke gikk ned i det hele tatt.

Når det gjelder telling av kalorier er det altså delte meninger om det. Noen mener at man ikke skal se på det i det hele tatt så lenge man får i seg rette forholdene av fett/protein/kh. Dette skal holde sultfølelsen i sjakk slik at man ikke spiser så mye, dvs at blodsukkeret ikke svinger og dermed spiser man ikke for mye. Personlig må jeg (og mange med meg) telle/kontrollere kaloriinntak, jeg kan ikke ligge over 2000kcal før jeg ikke går ned i vekt. Jeg kommer lett opp i 3-3500kcal til dagen dersom jeg skal spise slik som mange anbefaler og pøse på med fett. Men som sagt dette er individuelt og svært mange spiser egentlig ikke så mye pga av denne maten og ligger på 1500-1800 kcal til dagen uten å tenke for mye. Prinsippet i lavkarbo er jo å telle kh og å få i seg mer fett (70%).


#24

tjeldberg sa for siden:

Tror det går greit egentlig med kalorier.. spiser jo ikke så ofte, men litt usikker på hvor mye kalorier de forskjellige matvarene inneholder. Har bare ikke giddet å sjekke, men det er jo greit å ha i bakhodet!
Ikke særlig sugen på is eller søtt, det er bare lettere å ta ei skje, enn en lengre diskusjon om hvorfor jeg ikke vil feire det eller det, så da tar man en liten smakebit og så skyller på at man nettopp har spist og derfor ikke vil ha så mye. =)
Værre me øl og sushi, det frister mye mer ;) Å jeg har nok ennu en 30 kilo å gå ned så må nok belage meg på å være i vektreduksjonsfasen ihvertfall ett år.. trener i tillegg, men det gjorde jeg før jeg startet også, ca 3 dager i uka. (Veier over 100kg så minus 30 er i mine øyne ett mål jeg burde satse på.)


#25

Lillemy71 sa for siden:

Jeg har matallergier og kan heldigvis bruke det som unnskyldning, men jeg vet om de som ikke har det men allikevel bruker det. Er sjelden folk gidder å diskutere med deg da ser du. Dessuten prøver jeg å leve etter ren-mat-prinispper, dvs ikke ferdig prosessert mat, mest mulig skal komme i fra rene råvarer. Når jeg sier det til folk, stopper det diskusjonen effektivt og de fleste blir heller interessert i hvorfor det er så bra for kroppen. Da pleier jeg alltid å dra historien om hvordan margarin (som mange tror er så sunt) er fremstilt også får pipa en annen lyd :D Men for all del, dersom du synes det er enklest å gjøre det på den måten så gjerne det, men husk at det kan ødelegge vektnedgangen skikkelig.

Hva med å spise sashimi i stedet for sushi? Da blir det ingen ris også smaker det minst like godt uten den der risen synes nå jeg. Også kan du jo prøve deg med hvitvin/rosevin til - dersom du liker det da. Må forresten innrømme at jeg sjelden spiser sashimi/sushi her hjemme for etter å ha vært i Japan er det ikke det samme å spise det her. Der kan de sakene sine - yummi :p

Jaja nå har vi kuppa tråden og diskuterer noe annet, men sjitt au - så lenge ingen bryr seg så.


#26

Sesti sa for siden:

Stilig! :)
Jeg bruker denne:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=20273
Har brukt den de siste gangene jeg har lagd pizza, syns den er kjempegod. I tillegg kan min hveteallergiske mamma spise den (ikke at hun gjør det, hun er fettmotstander... Men vi prøver :) ), og jeg syns den smaker godt. Men er jo åpen for nye ting :)

Takk for tipset Lillemy71! :D

For ikke ødelegge tråden helt, kan jeg slenge med at det plutselig ble bulgariatur på meg i august, så da har jeg tenkt å ikke kjøre fult så stramt. Men jeg kommer ikke til å skeie ut med all mulig høykarbomat, for det er ikke verdt det :)


#27

tjeldberg sa for siden:

Så lenge ingen bryr seg =)

Takk for tipset! Sikkert effektivt, så ska huske på den!
Nå skal jeg ut å finne ut hva sashmi er for noe ;)


#28

Lillemy71 sa for siden:

Du har sikkert funnet det ut allerede, men hvis noen andre lurer så er sashimi kun sjømaten i tynne skiver (sushi uten ris) som skal dyppes i mange deilige sauser, gjerne med litt tynt oppskårne grønnsaker.

Her hjemme får man stortsett bare en døll soyasaus men man skal faktisk ha ulike sauser til ulik fisk, akkurat som man velger vin. Jeg satt på restaurantene borte i Osaka og fikk opplæring i dette og kelnerne syntes det var morsomt å lære meg alle de rette tingene med sashimi-spising :D Der borte fikk jeg også fersk wasabi-rot som jeg malte opp selv, det var godt det og noe helt annet enn den der grønne pastaen vi får her. Og bare så det er sagt jeg prøvde Fugu (gift-fisken) da jeg var der borte - and I'm alive :D Smakte ikke noe særlig og var ganske gummiaktig i konsistensen, men det var visst ikke sesong heller.


#29

fridr sa for siden:

Jeg starta lavkarbo-livet 6.april i år. På 16.mai drakk jeg 2 dl brus med litt sprit, neste dag var jeg ødelagt i magen. Etter det levde jeg som vanlig på lavkarbo og var frisk. Men nå i sommer skeia jeg ut med å spise masse Oreo-kjeks på hytta. D-Å-R-L-I-G! Dette er nesten 2 uker siden, og jeg lider enda av vondt i magen :( Begynner nesten å lure på om det er noe annet, at jeg er syk... Skal sies at jeg spise to store stykker med pizza her en dag, laget av speltmel. Tåler tydeligivis ikke spelt heller... Skal prøve meg på glutenfritt mel etterhvert. Lavkarbo er uansett det aller beste for magen og helsa mi! Så mest sannsynlig blir det nok ikke et stort forbruk av glutenfri melblanding i framtida.
Er som du kanskje skjønner, ingen slanker, da jeg hadde normal BMI da jeg starta lavkarbo. Vektnedgangen har bare vært en liten bonus.


#30

Lillemy71 sa for siden:

Spørs om du ikke har glutenintoleranse (ikke cøliaki nødvendigvis) slik som jeg har. Spesielt hvete/spelt i forbindelse med sukker er ille for meg. Nå som jeg har vært uten mat med gluten (siden november) har jeg kunnet spise bittelitt rug og bygg men bare litt av og til nå i det siste.

Jeg synes glutenfritt mel smaker skikkelig dårlig og derfor begynte jeg å leite etter erstatninger og havna inn i lavkarboverdenen. Helsa er blitt bedre, vekta mye mindre og jeg har aldri spist så godt før med god samvittighet :D Det finnes mange gode oppskrifter på glutenfritt her på forumet, selv bruker jeg en del mandelmel, kokosmel og fiberhusk når jeg skal lage kaker.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.