< Tilbake til oversikten

Matbudsjettet på lavkarbo

#1

Grolla sa for siden:

Jeg lurer på hvor mye penger dere bruker på mat i mnd.
Jeg syns jeg og min samboer bruker veldig mye penger, vi begge spiser lavkarbo.
Var bare litt nysgjerrig og ville sammenligne litt, hvis noen vil uttale seg om det da :)


#2

Rin sa for siden:

Hos meg går det mest i... kjøttdeig (ofte på tilbud), first price-kyllingfileter, nakkekoteletter, bacon, egg. Frosne grønnsaker, oftest spinat. Meierismør, noen meieriprodukter som fløte, creme freiche, ost.

"Ekstra" investeringer blir det om jeg skal bake og trenger fiberhusk eller frø, som ikke er så veldig billig, men drøyt i bruk. Oliven/rapsolje bruker jeg også heller litt penger på enn å gå for de aller billigste variantene.

Skorter det mer enn normalt på pengene blir det mindre meieriprodukter, og mer eggspising. :cool:

Jeg bor alene og bruker vel en "flink" uke sånn ca 400 kr på mat - da sier jeg "flink", for jeg er fryktelig lett å friste med dyrere kjøttstykker og Skyr og sånne ting, som jeg på ingen måte trenger, så det går liksom over i "kos"-budsjettet. :o

Det har alltid vært mye dyrere for meg å leve høykarbo, men da fordi det er enda mer unødvendig å la seg friste av...


#3

Ferskenbeinet sa for siden:

Jeg føler egentlig ikke det blir så mye dyrere, en slipper jo unna dette med snop og chips, lunsj på jobb er og med hjemmefra nå... Nå er det kun jeg som lavkarber i familien vår på 4, de andre spiser ikke SÅ ulikt meg, men spiser litt av høykarboting utenom.


#4

Edlih sa for siden:

Dyrere er det jo helt klart, men og helt klart verdt hver ei krone ekstra!


#5

Zillah sa for siden:

Det gjer eit STORT ekstra innhogg i budsjettet, heilt klart.
Har jo sett enkelte her på forumet seie at det er billigare å leve lågkarbo fordi dei ikkje lenger bruker 200 kroner om dagen på snask og brus, men for meg som ikkje eingong har brukt 200 i månaden på det, så merkar eg veldig godt at det kostar å ete skikkeleg mat. Har også fire ungar som helst skal ha litt betre mat enn berre billig-kneip med billig-margarin, billig-nudlar, billig-pommesfrites og billig-pizza til middag...


#6

Cherry sa for siden:

Hvordan gir det egentlig innhogg? Skal vi se; Jeg kjøper akkurat det samme som før, minus godteri, frukt, potet, pasta, ris, hvetemel, annet mel, fiskekaker, kjøttkaker etc. Legg på en pakke fløte i uka + en rømmeboks på to uker, og litt skyr...der har du meg. Skyren er jo forøvrig dyr, det skal de ha....17kroner for en boks lissom.


#7

Yonah sa for siden:

Hvorfor er det helt klart dyrere? Kanskje for deg, men ikke for alle.

Her i huset er det bare jeg som spiser lavkarbo på heltid, men vi bruker ikke mere penger på mat enn før. Vi kjøper mindre drittmat og mere næringstett mat. Og enda har vi et barn som i denne perioden har gått fra 100% sondemat til å spise 70% selv, så vi kjøper mat til henne også( og hun spiser kesam for 40-50kg i uka).

Nå skal det sies at jeg handler kjøttdeig på tilbud og har alltid masse kjøttdeig i fryseren, jeg kjøper billig frossen kyllingfilet, billig frossenfisk og billige egg( pluss egg fra egne høner). Egg er billig mat og vi spiser mye egg.


#8

Grolla sa for siden:

Hva er skyren? :confused:


#9

Grolla sa for siden:

Delte meninger her. Jeg og min samboer bruker ca 5000 kr i mnd på mat, om ikke litt mer.... Har ikke noe oversikt fra før vi begynte på lavkarbo siden vi ikke hadde felles "matkonto" før. Syns det er litt mye penger å bruke på mat, men er bombesikker på at vi brukte like mye eller mer når vi frotset potetgull (savne det litt på dag 63 uten), og annet tjafs. Spiste ute gjorde vi også kjempeofte. Forstå meg rett, vi har råd til det og vi stortrives med lavkarbo. Min samboer har gått ned 14 kg på 63 dager :) Eneste er at jeg nå har fått oversikt over hva vi bruker på mat, å da ble jeg litt nysgjerrig på hva andre bruker :)


#10

Cherry sa for siden:

Skyr, fra q-meieriene


#11

Cherry sa for siden:

Det syns jeg er ufattelig mye. Riktignok kjenner jeg familier med matbudsjett på 12-13 tusen kroner pr mnd, men selv bruker jeg langt under 2000 kroner på mat.


#12

jvb sa for siden:

Ca 4000 tusen i mnd for to voksne, hvorav kun meg på ketogen diett og hun på lavkarbo. Og det er egentlig rom for å kutte litt til, men bekvemmeligheten av å velge litt bedre kjøtt i ny og ne er jo verdt litt hehe


#13

Photobscura sa for siden:

Alt fra tusen til femtenhundre kr i måneden på mat, og jeg er en person. Ikke så mye, nei! Men så sparer jeg en del på at jeg spiser veldig lite grønnsaker og ingen meieriprodukter bortsett fra melk, forsåvidt.


#14

mamma87 sa for siden:

ca 2000-3000kr i mnd. Er blitt mye flinkere å planlegge hva vi skal ha til måltidene og kjøper som regel bare det vi trenger, så derfor bruker vi mindre penger på mat nå enn før..vi er 2 voksne og 1 barn..


#15

Grolla sa for siden:

Okei, vi har jo forsovidt bare holdt på i 2 mnd. Så etterhvert så man kommer inn i det så klare vi kanskje å kutte litt på kostnadan:)


#16

Ferskenbeinet sa for siden:

Når dere sier matbudsjett. Er det kun mat, eller gjelder det de tingene som handles på matbutikker? Feks vaskemiddel, såpe etc.?


#17

kennygirl sa for siden:

Har ikke tall på hva vi bruker på mat, men jeg spiser i alle fall mindre og færre måltider. På høykarbokosthold ble det mye gatekjøkkenmat, chips og sjokolade - så jeg tror at vi faktisk sparer noen kroner på lavkarbomat :)
Eneste som blir ganske dyrt er dersom jeg lager desert eller kake dersom det er bursdag...


#18

Grolla sa for siden:

Æ tenke vel på alt som handles i matvarebutikken... Mat, vaskemiddla osv.


#19

Kitt sa for siden:

Men vaskepulveret blir vel ikke dyrere selv om man spiser LCHF?;)


#20

Ferskenbeinet sa for siden:

nei klart det blir ikke dyrere med vaskemiddel, hun svarte nok på mitt innlegg. Jeg lurte bare på om summene dere oppga her gjaldt KUN mat, eller alt i matbutikk! ;) Måtte ha noe å sammenligne med!


#21

Carisma sa for siden:

punkt EN for å redusere budsjettet må jo være å slutte å handle vaskemidler i matbutikken! Snakk om penger ut vinduet... Har man en Felleskjøpet eller Staples (tidl Binders) i noenlunde i nærheten sparer man masse på å handle det der!


#22

Licota sa for siden:

Og når man ikke har det, Carisma, funker det fjell å handle på butikken. Og man kan spare mange kroner ved å kjøpe vaskepulver, og ikke tabletter /flytende.

Men når det kommer til mat vil jeg tippe av vi ligger på rundt 3500kr måneden for to voksne. Vi handler i hovedsak på Kiwi. Vil anbefale andre å handle basisvarer og det man bruker mest av på Kiwi/lavpris, og heller ta en tur til Centra/Meny/Ultra de gangene man er ute etter noe spesielt. Utrolig mye penger å spare på det.


#23

Photobscura sa for siden:

Jeg mente bare mat, ja. Les overskriften en gang til, det står da vitterlig "matbudsjett" ;).
Når det kommer til vaskemiddel er jeg ikke så opptatt av å spare, så mye bruker jeg ikke av det uansett, ettersom jeg bare er én person. Jeg tåler heller ingen av billigmerkene, kun Neutral eller Blenda sensitive, og den flytende av sistnevnte sliter mye mindre på klær enn pulver, og gjør at jeg slipper å bruke tøymykner (hvilket jeg ikke liker så godt uansett).


#24

Konkelimonke sa for siden:

Hmm.... me bruken (2voksne + 1 barn) ca 3000-4000kr i mnd på mat tenkjer eg. No har me to husstander på ein måte då, sia me har to leiligheiter me vekslar litt på å vera i (skal vera så glad den 27.august når me flyttar inn i nyehuset vårt!!!:D) så det vert ein del ekstrakjøp som er heilt unødvendige... Men når me får EIN husstand å forholda oss til, satsar eg på at ein plass rundt 3000kr i mnd skal fungera fint :)

No har me det slik at vetlejenta et litt frukt og frukostblandingar og litt sånn, og gubben et av og til på jobb (får det dekka), og eg et ganske lite på lavkarbo - men fettfult og godt! Så då vert det faktisk rimlegare enn når eg ikkje et lavkarbo og ikkje eig magemål og kan stappa innpå med alt mogleg.... off... glad eg et lavkarbo altså!!! Hehe!

Men, eg trur dette varierer litt for kvar enkelt. Er jo greit å unna seg litt skikkelig ferskt kjøt av og til og slik. Og nokon held seg unna "dyre" meieriprodukter som fløyte og slik.... men, så lenge ein trivst er jo det viktigast :) Er livet og helsa det er snakk om her :)


#25

Nannah sa for siden:

Har ingen direkte oversikt over hva vi bruker...men helt bombesikkert mye mindre uten, frukt, godis, is, kaker,potet, osv..
Handler forøvrig alt av kjøtt og oster i Sverige ca hver tredje uke...kjøper egg av bonden...prioriterer skikkelig fisk og betaler gjerne litt extra for den:ja:

For oss som er godt voksene og etablerte er det heller ikke noe poeng å handle så billig som mulig...mer opptatt av kvaliteten på maten...men det er klar at når en godt mørnet fet entrecott koster den halve i Sverige og dessuten har bedre kvalitet...da velger vi den:)


#26

nellie sa for siden:

Her er det nok litt mer.. Er tross alt en grei prisforskjell på en brokkolikvast, som såvidt rekker til en middag til 2 pers og en porsjon med pasta..(spesielt hvis man kjøper pastaen sin i sverige:p) Dessuten er jeg utrolig god på å handle masse grønnsaker på en gang som ikke vi rekker spise opp.
Men er nok ikke snakk om noen svære forskjeller.

Vi bruker nok 5000 i måneden (en baby på 9 måneder(MME=dyrt.com) og 2 voksne, hvorav jeg spiser generell lavkarbo og kjærsten spiser MYE.. av alt.. hele tiden..), Vi handler mest i Sverige.. Kunne klart oss på myyyyye mindre, hvis vi hadde gått inn for det. Har endelig fått oss fryser nå, så da har jeg planer om at det skal bli andre boller.


#27

Yonah sa for siden:

Tja, om de har noe man kan bruke.. Vi har små barn og det er en selvfølge med parfymefritt, i tillegg er jeg allergisk.. Jeg har enda ikke sett noe på felleskjøpet el.l. jeg tåler.. Og det hjelper mye å bruke halvparten så mye vaskemiddel( både når det gjelder klær, gulv og oppvask) som det står på pakkene.. Det er feks oppgitt en så stor menge vaskepulver til klesvask på mange pakker at det er ikke rart folk MÅ ha skyllemiddel. Selv disse hypersensitive vaskemaskinene klarer ikke å få ut alle rester og de legger seg i klærne også blir klærne sitve, også heller man på med noe så undøvendig som skyllemiddel og rundansen går. Å bruke halvparten så mye såpe reduserer jo det budsjette med halvparten så lett som bare det.


#28

Yonah sa for siden:

Åt dere ikke grønnsaker før dere la om? For vi som familie spiste da sannelig grønnsaker til middagen, ikke bare pasa og kjøttboller.. Men jeg åt pastaen i tillegg til det jeg spiser nå, dvs mindre kjøtt før og nå mere.
Men ja, når en pose med 1kg( ?) pasta koster 5kr på rema, da kan en brokkoli eller blomkål virke dyrt i forhold.


#29

sistegang sa for siden:

Jeg bruker mer nå enn tidligere - på maten. Jeg spiste nesten ikke grønnsaker tidligere. Og blomkålmos er virkelig mye dyrere enn jasminris kjøpt i 5 kg sekker. Lunsjsalatene mine er mye dyrere enn 2 brødskiver med litt pålegg. Funlight iste koster mer enn billig firstprice juice. Men sett totalen under ett, er jeg ikke sikker. Bigmac på Mc-Donald, microovn-ferdigretter er ikke noen billige middager, og snop busjettet mitt vil jeg ikke tenke på engang.

Uansett er jeg nå mettere, ikke fysen på noe godt, ikke oppblåst med vondt i magen. Så det er verdt det.


#30

nellie sa for siden:

Vi har alltid spist grønnsaker, men så mye som vi gjør nå, nei:) Sier ikke det seg selv egentlig? Når man har en tallerken og fyller den opp med f.eks et kjøttstykke, en porsjon pasta og en porsjon med grønnsaker.. Det blir litt mindre enn når man fyller opp med et kjøttstykke og resten med grønnsaker. Nå har jo ikke jeg noe karbegrenser så jeg spiser veldig mye grønnsaker.

Jeg spiste MYE pasta, uten noe kjøtt og uten grønnsaker:) Bare med ost / philadelphia og ketchup og lignende:)

1 kg fullkornsspaghetti 20 Svenske kroner på Svinesund;)


#31

Cherry sa for siden:

Venter bare på at grillskivene skal koste 29 kroner på rema, men må vel vente til etter sesongen for det;)

Syns 69 kroner for en pose er litt imeste laget, så det lar jeg være. Gleder meg også til ribbene kommer ;)

Skal vi se, normale basisvarer

  • 1 pakke fløte varer rundt halvannen uke. 18 kroner
  • 1 boks rømme. Kastes pga dårlig dato, ca halvfull. 20 kroner
  • Kinakål, 1 stk til29 kroner. Ja, faktisk littdyrt. Kaster halvparten etter den ser dårlig ut.
  • Tomater 30 kr kg. Litt dyrt
  • Agurk 20 kroner for 1.
  • Paprika, aner ikke prisen, går ikke så mye av det.
  • Frosne bær, helst bringebær eller skogsbærblanding. 23 kroner. Varer i 2-3 uker.
  • FERSKE bringebær (ok luksus da) i 125 gramspakker til 20 kroner. Varer ca 1 time etter butikkrunden.
  • Blomkål - 25 kroner hodet fersk. Sinnsvakt dyrt etter størrelsen på hodene, har sluttet å kjøpe det.
    Brokkoli - 28 kroner buketten. Har også sluttet å kjøpe det.
  • FROSSEN blomkål og brokkoliblanding, 750 gram. 20 kroner. Varer i rundt 1,5 uke.
  • Blomkålgrateng 750 gram. 23 kroner. Varer i rundt 2-3 uker, eller ca 3 middager.
  • Kjøttdeig. Coop sin på 400 gram. 24 kroner, evt. tilbud på disse,sånn 5 for 80 kr. 1 pakke= 2 måltider.
  • Laks filet med skinn. Rema. 39 kroner. Holder i 4 middager.
  • Torskefilet i blokk. 18 kroner. 2 middager
  • Seifilet i blokk. 19 kroner. 2 middager
  • Mandler. 250 gram 23 kroner.
  • Økologiske egg (av prinsipp). 35 kroner for 6pakning. Holder lenge, spiser ikke så mye egg.
  • Meierismør. 25 kroner. Kastes halvtom pga dårlig smak og lukt.
  • Nakkekoteletter. Kjøpte nettopp 20 kg til 25 kroner kg hos delikatessen. Ellers har man alltid x-tra nakkekoteletter, som er mye billigere enn gilde sine, men kvaliteten er deretter.

Basisvarer før;
Melk. 12 kroner pakken. 1pr dag
Margarin. 25 kroner pakken, ca 1uke.
Brød. 27 kroner. Kastes halvspist pga muggel.
Brunost. 45 kroner. Varte ca til det vokste hår på den.
Ketchup. 30 kroner flaska.
Pølser grill, 39 kroner
Pølser middag, 59 kroner
Fiskegrateng, 33 kroner
Brus, 1,5 liter hver dag. 16 kroner
Godteri, snack etc, ca 70 kroner hver dag
Kjøttkaker, 59 kroner posen.
Fiskekaker, 39 kroner pakken, kastet halvspist pga dato
Grønnsaksblandinger, 11 kroner pr pose.
Poteter, 40 kroner pr sekk.
Pasta, 2 kroner på europris.
Hvetemel 4pk, 48kroner
Fastfoodmeny ca 2 ganger i uken, 200 kroner

Summasummarium så tror jeg kanskje at budsjettet er det samme, for nå er godteriet etc erstattet med mat fra delikatessen, samt at jeg kjøper mye salat fra salatdisken.

I tillegg så kommer altså

  • Bind, tamponger etc. Grovt regna 200 kroner pr mensperiode.
  • Dopapir. Maximeter. 21 kroner.
  • Vaskepulver. 60 kroner.
  • Oppvaskmaskinpulver. 40 kroner
    (Og NEI, jeg bruker IKKE billigvariantene, ettersom det setter rester i maskin og oppvaskmaskin og man må betale 2000 kroner for rens av maskinen etter det)
  • Hårsjampo, styling og sminke...den prisen snakker vi ikke om :D
  • Intimvask. 35 kroner.
  • Såpe.

#32

Grolla sa for siden:

Kjipt at det e så langt te Sverige for oss som bor i Tromsø. Men æ ser jo at det e ganske mange som bruke litt penga på mat. Når det gjeld vaskemiddel og alt sånn her så e det vel smak å behag, allergi eller ikkje allergi. Man må kjøpe det man må. Men syns det e veldig interessant å høre ka andre bruke på matvara og husholdningsartikla:)

Ganske lite vi må kaste her i huset, men skjønne at æ kanskje burde gå over tel frosen brokkoli og blomkål sia vi spis en god del av det.


#33

Carisma sa for siden:

Er ikke Finland et alternativ?


#34

totitten sa for siden:

Vi bruker ufattelig mye på mat (inkl vaskemiddel, shampoo og bleier da siden jeg betaler alt med trumf visa kortet) Juni mnd kom på 10000,- :O Vi er to voksne og to barn, kun jeg som spiser lavkarbo. Jeg syns det er så utrolig vanskelig å planlegge, pleier å begynne å tenke på hva vi skal ha til middag 30 min før den burde være ferdig, stikker innom på butikken før jeg henter i barnehagen, og det blir som regel noe ferskt kjøtt eller frossen, dyr fisk.... Kom gjerne med tips på hva man kan gjøre for å få til et lavere budskjett :)


#35

Grolla sa for siden:

Det e vel 2 tima dit åsså. Men vesst nån fortell mæ at dem har pølse uten karbo kjøre æ dit i morra den dag :)


#36

TrillTrall sa for siden:

:ja: Jeg klarer ikke helt å ha særlig sympati med de som klager over dårlig økonomi og handler alt på Ultra, eller enda verre - på Shell! Hvetemelet, melka, svinekotelettene og gilde-pølsene er de samme på Rema som på Ultra og til en mye hyggeligere pris.

Men det er morsomt å ta turen innom Ultra av og til bare for å titte og prøve noe nytt da. :)


#37

TrillTrall sa for siden:

Hvor mye mme spiser/drikker en så stor baby da? Mine drakk knapt det på den alderen de... De ville heller ha vann som måltidsdrikke og rene melkemåltider fikk de ikke etter 7-8 mnds alder.


#38

TrillTrall sa for siden:

Billige klesvaskemidler er pyton. Kastet et par halvbrukte pakker her (Alltid het det tror jeg), klærne, særlig de mørke, stinket ekkelt etter vask!

Har brukt Finish i oppvaskmaskina og vært fornøyd med det, men X-tra sitt var ubrukelig. Kjørte en rens med Sun sitt rensemiddel på oppvaskmaskina en gang og jeg er overbevist om at maskina har vasket merkbart dårligere etter det, så det er ikke alltid de dyrere merkene er gode heller. :mad:


#39

Carisma sa for siden:

Jeg har sett FInnish lage riper i krystallglass, så her er det kun Sun som tillates! Og ikke de tullete powerball og whatnot, men de vanlige, og glansemiddel for seg sjøl :ja:

Og det Alltid vaskepulveret lukter fotsopp :D Jeg tåler bare Omo jeg, med soft-lan skyllemiddel. Prøvd andre ting og klær omtrent ihjel meg (særlig av belnda sensitive!)


#40

TrillTrall sa for siden:

Krystallglass??? :lol: Noe sånt finnes nok ikke i mitt hus. :) Hverdagsglassene mine ser ikke ut, men da skifter jeg dem heller ut innimellom, de koster ikke mange kronene på Ikea. :)

Jeg bruker Biotex, Blenda eller Omo til klesvasken nå. Fra tid til annen også tøymykner, men ikke alltid - det fester svettelukta i sånt "mekanisk" treningstøy noe innmari!


#41

Grolla sa for siden:

Enig me dæ. Handle det meste på rema 1000, trur nok det e den billigste butikke :)


#42

Cherry sa for siden:

Har du sånn svettlukt som ikke går bort, ha en kork eddik i vaskevannet så går det bort, med mindre det er HELT inngrodd, sånn som min ene røde skjorte som var svart under armene:D:o


#43

Yonah sa for siden:

Litt off topic, men guri, koster det så mye med engangs? Hvordan får du det til? Jeg husker ærlig talt ikke..

Lykkelig for de myke og gode tøybindene mine som har tjent meg i 6år:D


#44

Cherry sa for siden:

Tja, blør litt mye under mensen, så det går gjerne nesten 2 sånne pakker i døgnet for å skifte altså. De koster rund 30 kroner stykket. Så om jeg fossblør i 2,5 dag så blir det 150 kroner. + 1 pakke tamponger + 1 pakke truseinnlegg (ok litt hardt i altså, bruker jo gjerne bare ett par av en pakke pr periode) + 1 pakke for mindre blødninger. Det er jo bare grovregning


#45

Kitt sa for siden:

Æææhhh, har du sett denne tråden????


#46

Cherry sa for siden:

mhm,har prøvd,funker ikke noe særlig til sitting og sykling ;)


#47

Kitt sa for siden:

Å, trodde det bare var jeg som ikke helt passet til den greia, jeg!:p
Hvorfor funker det ikke for deg? For meg blir selv den lille for stor(etter 2 fødsler) og jeg får gnagsår i kantene! (Sorry detaljer:o)
Kan bare bruke den om natten, men da er den til gjengjeld genial!:D


#48

Trulte67 sa for siden:

Vi bruker sinnsykt mye mer penger i kolonialbutikker nå enn vi gjorde på høykarbo - DET er helt klart!! Men vi har sluttet med å stikke innom kafeer etc for en rask middag, og vi har sluttet med å kjøpe mat og godter mens vi jobber -- fordi vi har med det vi skal spise hjemmefra. Så alt i alt bruker vi nok likevel en del mindre enn før.


#49

Grolla sa for siden:

Tilbud på OBS, 5 kjøttdeiger til 100,-
20 egg til 30,-

:):):)


#50

Isa88 sa for siden:

Var der idag :) :) ikke mer egg igjen da:(


#51

Nica_ sa for siden:

hmmm, 2 voksne og 2 barn + en st bernhard = ca 10 000 i mnd. Og vi handler stort sett lavpris + noen ganger på Meny eller Ultra når vi skal ha noe spes :)


#52

bondetuppa sa for siden:

Hvorfor ikkje forsøke menskopp? Fungerer kjempebra - engangsutgift på ca 300 kr og varer i opptil 10 år hvis en passer godt på den. Miljøvennlig, billig og praktisk:) Og nei da - det er ikke masse søl med det;)

Ang matbudsjett: Me bruker alt fra 2700,- til rett over 4000,- pr mnd det siste året. I snitt 3336,- for å være helt nøyaktig;) Me er 2 voksne i husholdningen. Denne summen inneholder kun mat. Bruker mye grønnsaker - dyrt, men når en tenker på mengden med frukt me spiste før, så veier nok det opp endel:o

kremt - var vist nevnt det med menskopp, men lar det stå da jeg synes det er en topp løsning som fungerer i alle sit for meg selv iallefall. (men så har jeg klippet "tappen" på koppen helt vekk)


#53

matitt sa for siden:

Oj, jeg tror vi må skjerpe oss med matbudsjettet, skjønner jeg..... Vi er to voksne og en toåring, vi bruker aldri mindre enn 6000! men jeg er fæl til å småhandle, og da stort sett på Meny....Men jeg blir så irritert på Rema 1000 som bare har råtne grønnsaker, hvis jeg drar dit for å handle, så må jeg liksom dra på Meny etterpå for å handle grønnsaker og frukt! Usj.....


#54

Modezty sa for siden:

Vi bruker ganske mye på mat - mellom 8 - 10.000 hver måned for 2 voksne og 2 barn. Det må dog sies barna ofte har med besøk hjem - og at jeg i realiteten kan regne 2 voksne og 4 barn, kanskje?? Det er nok ekstra middagsgjester ihvertfall 3-4 ganger i uka, hvis ikke mer..

Men etter å ha lest tråden her, ser jeg jo at jeg kan bli mye mer bevisst - og planlegge litt bedre alle måltider.


#55

Kitt sa for siden:

Vi er også 2 voksne og 2 barn, eller kanskje jeg skal regne en 17 år gammel gutt på 1.93 som voksen? Han spiser jo langt mer enn sin far!:p
I tillegg er vi nesten aldri bare oss til middag! Snuppa venner vet det er åpent hus her, så vi kan fint være så mange som 6-7 til middag!
Likevel ligger matbudsjettet vårt sjelden på mer enn 6000,- Jeg handler "alltid" på tilbud, fyller fryseren når det er gode tilbud eller halv pris etc. Vi handler også mye kjøttvarer i Sverige, da vi har lett tilgang på det!
Jeg har mye mer tid enn penger (på attføring) og kan bruke tid både på å jakte på tilbud og å lage mat fra bunnen av. Det er nok sånn vi kan holde budsjettet nede!

Hundenes mat regner jeg ikke med her. Rottisen må ha spesialmat og spiser for over 1000,- i måneden bare han! Den lille spiser ikke stort, da!


#56

Grolla sa for siden:

Vi e bare 2 voksne som bruke over 6000,- :confused::confused: Men det gjør ikkje så mye så lenge vekta går nedover...


#57

Cherry sa for siden:

Hva ER det dere handler da som gjør budsjettet større?


#58

Grolla sa for siden:

Kjøttdeig
kyllingkjøttdeig
bacon
egg
rømme
majones
fløte
philadelfia ost
norvegia
kylling
fiberhusk
cocosa
linfrø
solsikkefrø
grønnsaker
kokosmasse
sjokolade 86%
bacongull
saft

Og sikkert mye meir. Vi bruke en god del rømme, fløte og ost.


#59

Photobscura sa for siden:

Jeg tror faktisk noe av det som holder matbudsjettet mitt nede er at jeg ikke spiser andre meieriprodukter enn smør.
Det går MYE i brett på 30 egg for 50 kr på Sultan (tyrkisk grønnsaksbutikk på Grünerløkka, billig og bra :D), det er gårdsegg kjøpt fra lokale bønder, og de er både større og MYE bedre enn f.eks de stusselige First Price-eggene, og Nordfjords frossen kjøttdeig i sånne "pølser". De koster 19 kr for 400 gram, pluss at jeg spiser litt løk og brokkoli som jeg kjøper for en slikk og ingenting på nevnte Sultan, og så spiser jeg en del rosenkål som jeg kjøper frossen (selv om jeg vel egentlig ikke burde mtp stoffskiftet ... Jeg elsker ihjelkokt rosenkål :p). Utenom kjøper jeg inn majo (First Price), dijon-sennep og tomatpuré og lager diverse dressinger.
Så nå om dagen så er matbudsjettet mitt lavere enn noensinne, men jeg er matlei og spiser utrolig ensidig, da.


#60

Grolla sa for siden:

Det var noen lure tips :) Jeg kjøper kjøttdeig på rema, nordfjord, men ikke den frosne. Skal også sjekke om det er noe alternativ til "sultan" butikken her i Tromsø:) Har kjøpt krydder og diverse der før, men sjekket selvfølgelig ikke om det var egg og billigere grønnsaker der.

Takk for tips:):)


#61

Rin sa for siden:

Takk for info - jeg antok liksom at de eggene var samme kvalitet som first price-kartongene som er litt enklere for meg å bære, men da er det nok verd forsøket. :cool:

Stemmer også at matbudsjettet jevnt over er lavere når man styrer klar av meieriprodukter - så er man blakkere enn ellers en periode kan man godt benytte anledningen til å sjekke hvordan skrotten og vektnedgangen affekteres av å droppe sånne ting. :)


#62

Photobscura sa for siden:

Bare hyggelig! Det er ikke like lett å få kjøttdeigen til å bli sånn "kornete" som med vanlig kjøttdeig, men jeg pleier gjerne å tine den og skjære den i skiver som jeg klapper litt flate og krydrer med salt, pepper og nymortla karve. Nam nam!
Du kan spare mye på å kjøpe grønnsaker på innvandrerbutikker, altså. Skulle ikke tro annet enn at det er det også i Tromsø. Det er typ tre i Hønefoss, liksom, hehe :p.

Åh, nei. De er mye bedre, altså. Skjønner ikke helt hvor de first price-eggene kommer fra, men det er virkelig sistesortering, og jeg angrer alltid når jeg har kjøpt dem ... Jeg spurte de på Sultan om eggene, og ble veldig positivt overrasket. Det føles også etisk sett litt bedre å kjøpe dem! :)


#63

Cherry sa for siden:

Hvor mange er dere? Jeg pleier å hive halve boksen med rømme fordi det som regel gror hår på den før den er oppspist. Fløten pleier også å gå ut på dato, men den lager jeg bare vafler av og fryser ned ;). Jeg spiser kun norvegia ost av sånn type ost som man kan skjære i skiver og den koster jo litt, men også den kaster jeg fordi det gror hår på den. Burde seriøst bli flinkere til å lage ting eller kanskje rive opp halve oste når jeg kjøper den og fryse ned. Fryse ned fløte og ...ehh kan man fryse ned rømme?

Kremost mugler før den blir spist opp. Saft drikker jeg ikke. Bacongull er ikke i min standardkost og jeg kan ikke si at de 20 kronene utgjør noe fra eller til for meg. Sjokolade kjøpes typ en gang i mnd, Majones rører jeg ikke da den ikke har godt fett, samt at det er nesten 700 kalorier i 100 gram majones, tenk på hva en liten knætt faktisk utgjør gitt ;). Kjøttdeig kjøpes maks 2 gang i mnd, kyllingkjøttdeig = æsj, kjøpte forsåvidt 30 pakker kjøttdeig på obsen denne uka så jeg har nok kjøttdeig langt utti neste år. Bacon, nei det liker vi ikke så godt her, og det som kjøpes kastes som regel fordi det har blitt dårlig. Egg, har en pakke i flere uker, og kjøper bare økologiske egg, så jeg sløser, men spiser ikke 40 egg uka så...;)

Fiberhusk, glutenmel, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, sukrin og JBKJ har jeg kjøpt EN gang siden jeg begynte med lavkarbo og det blir nok en stund til neste gang. Det glutenmelet er fryyyktelig drøyt altså ;). Kylling rører jeg ikke. Cocosaen min lukter litt funky så den tror jeg havner i søpla.

Når jeg ser over hva jeg skriver så ser jeg at jeg er skikkelig synder. Tenk på all maten som går i dass herfra da. Kanskje på tide å begynne å tenke annerledes. Evt. lage mer mat. Skal vurdere begge deler...tipper det blir det samme status quo her:p


#64

Photobscura sa for siden:

Rømme blir kornete i konsistensen når den fryses ned.
Du har rett angående majones, jeg spiser det mest for å få opp fettandelen og bli mettere, mens jeg prøver å ikke tenke på den nasty olja i den ... Burde heller prøve å lage min egen, men jeg er litt for lat.


#65

TrillTrall sa for siden:

Rømme er jo ypperlig å ha i vaffelrøra! Vafler er egentlig et takknemlig produkt å lage, man har bare oppi det man måtte ha. :) Lagde en gang vafler med både havremelk og vaniljesaus i og ungene påsto det var de beste vaflene de noen gang hadde smakt! :D

Jeg har også vært på Obs! i dag og handlet kjøttdeig, men jeg kjøpte bare 10 pakker jeg da og syntes jeg handlet stort. hehe


#66

kennygirl sa for siden:

Majones er kjempeenkelt å lage! Brukte ca 4 minutter på å lage den sist gang. Samboeren min mente at det var den beste majonesen han noen gang hadde smakt (Han er skikkelig majones-avhenging og bruker det på nesten allt)! Det finns en majones tråd her inne en plass - der jeg fant oppskriften. :)


#67

Photobscura sa for siden:

Jeg har prøvd uten at det ble særlig godt ... Litt av poenget er jo også at det ikke skal bli så dyrt, ettersom jeg har en mildt sagt stram økonomi. Jeg prøvde med en relativt billig kaldpresset rapsolje, det smakte bare underlig ... Hvilken olje bruker du?


#68

kennygirl sa for siden:

Jeg brukte soyaolje... Hadde også i endel eddik, pluss masse forskjellig krydder. Er ikke så glad i majones, så prøvde å skjule "majonessmaken" :P


#69

Photobscura sa for siden:

Soyaolje, ja. Da er vi nok like langt ... :o.


#70

kennygirl sa for siden:

???


#71

Photobscura sa for siden:

Soyaolje er jo en temmelig ihjelprossesert olje, og den billigste og dårligste oljen man får tak i, ikke særlig bra for helsa, altså ;). Det er stort sett soyaolje man bruker i majones. Alternativet blir å kjøpe den fra Kavli med raps, som koster tre ganger så mye som billigmerkene.
Poenget med å lage majo selv var i grunn å kunne benytte seg av en bedre og sunnere olje! :).


#72

Carisma sa for siden:

Ja, ikke sant det er fantastisk? Lavkarbernes beste venn! :D


#73

Grolla sa for siden:

Vesst du les litt lengre opp så ser du at vi e 2 persona. Sia du kaste all maten din, ka spis du egentlig da? Æ lage all mat hjemme, vi spis aldri ute.



#75

Kanutten sa for siden:

Lurer jeg også; hva spiser du egentlig? :confused:


#76

KarMa40 sa for siden:

Jeg og sambo er veldig glad i majones, som vi lager med egenimportert olivenolje, og litt colemans sennepspulver, salt og pepper, litt sitron. Mjam:p

Og i økonomisk perspektiv, veldig lite av oljen mindre enn halvparten av mengden til eggeplommene. Jeg har flere ganger gått inn i en liten piske-livskiten-ut-av-majones-hlvetet-transe og ender med å bruke ALT for mye olje. Og det smaker litt underlig, særlig med raps. Og med olivenolje; blir majonesen grønn, har jeg helt klart brukt for mye.



#78

TrillTrall sa for siden:

Lurte på det samme. :) Vi har ikke spist ute på lenge, men nå i sommer har det blitt noen ganger i forbindelse med turer og sånt. Nedtur hver gang mer eller mindre. Lager da sannelig mye bedre mat sjøl på 20 min!


#79

Supera sa for siden:

Jeg har såpass lite kontroll at jeg vet ikke helt hvor mye jeg bruker. :flau: Jeg spiser mye meieriprodukter da, og så av og til indrefilét og sånt. Egg går det veeeldig mye av her siden jeg har dilla på å lage omeletter i ildfast form. Type 20 egg i en ildfast form, annenhver dag. Men eggene er ikke dyre da. Jeg bor på landet, så jeg stikker innom en gård og kjøper rett fra dem. Jeg betaler 35kr for 30 normale egg, og da er de jo ferskere enn dem man får kjøpe i butikken også. Det er ikke økologiske egg, men det er i alle fall fra frittgående høns.

Og så lager jeg ofte mat til familien, særlig lillesøstera mi. Hun spiser vel ca 1 av 2 måltid hos meg. Og hun spiser som en hest. :geip:

Men hvis jeg skal tippe hvor mye jeg bruker, så vil jeg tippe 3000 kr i måneden på mat.


#80

Augustina sa for siden:

På høykarbo brukte jeg og samboer tilsammen rundt 3500 kr på matvarer. Er på første uka på lavkarbo og samboer spiser det jeg spiser (uten at han trenger å gå ned i vekt, men lavkarbo er nok uansett bra for han også). Er utrolig spent på om jeg vil spare noe penger på dette.

Jeg handler alle basisvarer på Rema 1000 og spesialvarer på Meny. Jeg har planer om å handle mer frossengrønnsaker og bær fremover, kanskje bruke Sultan som var tipset om over. Handler også en del i Sverige og fyller da opp fryseren som jeg bruker flittig. Dessuten så er det jo en del ting som er billigere på lavkarbo. Jeg har tidligere kjøpt lettrømme eller aller helst ekstra lett rømme (en liten boks), lettyoghurt, lettost, lettkaviar, lettpostei, osv. Det er dyrere med lettprodukter, så jeg håper jeg vil spare litt jeg da. Har også tenkt til å bake egne knekkebrød/brød fremover, så ser for meg at det vil jeg tjene på vs. dyrt butikkbrød (jeg kjøpte alltid de butikkbakte brødene eller baker hansenbrød).

Forresten så har jeg et sparetips jeg leste i et dameblad. Jeg bruker en halv terning med oppvaskmiddel og alt blir skinnende rent likefullt. Kan helt sikkert fungere med vanlig oppvaskmiddel også (halvere mengden). Doseringen er egentlig alt for høy, sikkert produsentene som ønsker vi skal gå fort tom og kjøpe mer ;)


#81

Cherry sa for siden:

Spiser: 1)altfor lite, 2)altfor lite variert, 3)Det går mye i fisk, kjøtt og grønnsaker. Småspist som jeg er holder f.eks en halv kotelett, eller 1 laksefilet til ett måltid og holder meg mett lenge. :p


#82

TrillTrall sa for siden:

Det handler jo om hva man kjøper hvor også. I dag tok jeg turen innom Torghandlerne i Trondheim, altså bodene på torget og kjøpte 3 store, faste, fine blomkålhoder til 20,- pr. stk! Noe annet enn de små, dvaske de har i butikken til noen kroner mer. Stakk så ned på gamle Fruktkorga (skiftet navn?!) og kjøpte 5 aprikoser (7,-), 2 røde paprika (7,-) og en stor, fast og flott squash til 15,-!!! Har aldri sett så fin og billig squash i en norsk dagligvare gitt! I tillegg 2 kg grønne linser til 55,- og en pose kikerter til 15,-. Og når jeg i går kjøpte 4 kg kjøttdeig fra Gilde for 200,- på Obs! så har jeg mat lenge! hihi


#83

Grolla sa for siden:

Ja ikke sant. Stakk innom Eurospar tidligere idag og kjøpte 3 dvaske blomkålhoder til 10 kr stykket. Prøver å få med seg tilbud rundt omkring. Har også vært på obs og handlet kjøttdeig denne uka :)


#84

Camomille sa for siden:

Jeg laget deilig majones i går. fire økologiske egg fra frittgående høner, kaldpresset økologisk ekstra jomfru olivenolje, litt eplesider eddik, litt friskpresset sitron, sennep og litt krydder. Ble superdeilig, og virkelig lett å lage. Anbefales på det sterkeste. Ser at det er flere tråder om majones på forumet. Fant en link til en annen oppskrift: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2048


#85

Kanutten sa for siden:

Den siste siteringa forteller at den første blir nok "overmodig".

Du handler for MYE og DA kan det bli dyrt! Jeg kan også drepe matbudsjettet på lavkarbo, eller uansett diett hvis jeg kaster halvparten av maten.. Tenk heller mer gjennom HVA du virkelig trenger, hva du liker og hvor mye du kommer til å spise av det istedet for å handle inn for mye!

Her i huset sparer vi penger ved at vi har gått over på lavkarbo fordi fett metter mer enn karbohydrater.. Jeg lager fet mat, og alle spiser seg gode og mette... MEN jeg ser jo at det går mindre råvarer med når maten tilberedes til en fetere rett.. :p Akkurat som at rømmegrøt metter fortere enn samme mengde risgrøt?? Eller en boks rømme kontra en boks yoghurt??

Det var en kokk som lærte meg at jeg alltid skulle lage en feeet forrett for da gikk det alltid mindre av hovedretten som skulle være mer eksklusiv med dyrere råvarer.. :D


#86

Kitt sa for siden:

Jeg bare må fortelle at jeg sendte mail til Landlord etter disse kommentarene. Jeg har nemlig brukt Landlord sitt billige vaskepulver og lurt på hvorfor de mørke klærne lukter sur melk uansett hva jeg gjorde!
Fikk kjempehyggelig svar tilbake, med takk for opplysningen, gavekort på 200,- og ble bedt pent om å sende inn en prøve så de kunne analysere vaskepulveret!:D

Ikke verst, vel?:) Det nytter å si i fra!:)


#87

erruslank sa for siden:

Ikke meningen å være teit, men jeg blir rett og slett litt forbanna når jeg leser at du kaster så mye mat. Det er så mange i verden som dør av sult, og så skal du kaste enorme menngder mat fordi du er et nek til å handle fornuftig.

Sånn. Da var det sagt.


#88

Photobscura sa for siden:

Jeg er i utgangspunktet enig med deg, Erruslank, men å kalle folk et nek synes jeg er litt over the top. Det er jo helt klart at Cherry er klar over at hun kaster alt for mye mat!


#89

erruslank sa for siden:

Jeg sier ikke at hun er et nek, men at hun handler nekete. I min verden er det en stor forskjell på å være dum og å gjøre en dum handling. Uansett ikke meningen å støte noen som helst, selv om jeg imponerende god på det likevel.

Beklager :)


#90

Cherry sa for siden:

Og jeg blir rett og slett litt forbannet over å bli kalt ett nek, for det er det du sier - så det går jo opp i opp. Burde egentlig holdt meg for god til å kommentere det, men det er jo sånn at jeg faktisk er rimelig klar over at jeg ikke handler spesielt økonomisk - og sånn egentlig så legger jeg ikke så mye vekt i å gjøre det heller, selv om jeg prøver å gjøre enkle grep for å minske avfallet (det spiller nok ingen rolle for de som sulter i verden dog. De blir nok ikke mer mette av den grunn)

Men så, hvordan mener du at jeg skal handle f.eks rømme fornuftig? Boksen spises opp når den spises opp, og ordentlig rømme får man faktisk ikke tak i mindre bokser her oppe, om noen plasser. Å la være å kjøpe det er jo uaktuelt siden jeg liker rømme, så da blir det vel sånn som det blir da.


#91

Photobscura sa for siden:

Selvfølgelig er det en forskjell på det, uten at jeg synes det kommer så veldig godt fram i innlegget ditt! Du har full rett til å komme med din mening, og som sagt er jeg enig i det du sier, men jeg synes du skal tenke litt mer over ordvalget ditt.


#92

erruslank sa for siden:

Du har helt rett.
Og du, Cherry, ikke meningen å fornærme deg. Jeg står for det jeg sa, selv om jeg ser at jeg uttrykte meg klønete og en smule ufint. Ingen som sulter blir mette av at vi ikke kaster mat, men når så mange dør av underernæring synes jeg vi som lever i overflod i det minste kan ha såpass respekt for maten at vi ikke kaster halvparten av alt vi kjøper inn.


#93

Photobscura sa for siden:

Dette gleder et moderatorhjerte :D.
Ellers tror jeg nok ingen er uenig i det du sier her! Jeg kaster stort sett aldri mat lenger, men jeg har blitt mye mer bevisst på at jeg ikke kjøper inn noe jeg ikke vet jeg skal spise. Det er vel en treningssak.


#94

droc sa for siden:

Vi (to voksne som spiser mye, begge på lavkarbo) bruker nok mye mer enn snittet, men vi har også relativt god økonomi. Vi velger alltid den beste maten som er tilgjengelig der vi handler, altså den som er minst prosessert, gjerne frittgående/gressbeitende/vill, økologisk osv. Maten er det viktigste vi bruker penger på, så vi kompromisser ikke på det. Jeg har ikke helt oversikt, men jeg regner med at vi bruker nærmere 20% av nettoinntekt på mat, og det synes jeg ikke er så galt. Mat er tross alt viktigere enn bil, og omtrent like viktig som husly.

Dette er også et verdivalg. Grunnen til at det er så mye industrielt framstilt dritt i butikkene er at for mange presser matbudsjettet for mye. Jeg har forståelse for at de som sliter med å få endene til å møtes må lese prisene nøye, men for oss som har det komfortabelt er det viktig å støtte opp om de som faktisk kan gi oss kvalitetsmat.


#95

kennygirl sa for siden:

Jeg syns det er helt fantastisk at dere som har råd til det handler økologisk/frittgående osv! Fortsett sånn :)


#96

Kanutten sa for siden:

Hvis dere bruker 20% av nettoinntekta på mat, da bruker dere myyyyye på mat ja.. Vi er 5 stk i huset og bruker også ca 20% av nettoinntekta på mat..:o Også jeg er nøye på hva slags mat jeg handler inn.

Eksempelvis hvis vi sitter igjen med 40 000 etter skatt så handler vi mat for ca 8000 kr pr måned.


#97

droc sa for siden:

Det er mye i forhold til gjennomsnittsnordmenn, ja. Men i historisk perspektiv lite. For 50 år siden brukte nordmenn opp mot 40% på mat. For 30 år siden 20%, mens de siste ti årene har vi brukt rundt 12%. Samtidig har husholdningene blitt mindre, så mindre "stordriftsfordeler" i husholdningene burde tilsi høyere kostnader.

Nordmenn bruker mindre på mat enn på kultur og fritid (inklusive TV, nett osv). For meg er dette merkelig. Mat er viktigere enn det meste annet - det er vel de fleste her inne smertelig (eller lykkelig) klar over. I løpet av disse 50 årene har vi riktignok fått fine biler og TVer og Internett og sånn, samtidig har vi latt supermarkedene priskrige bort det meste av kvalitet fra den næringen kroppen vår trenger for å leve.

Jeg er materialist så god som noen, og synes det er fint med pene ting og sånn. Men gleden jeg føler ved å spise et stykke gressfødd okse, ved å gomle i meg en tradisjonelt laget ost, ved å kose meg med en leverpostei rett fra en dansk slakter, ved å steke gode egg fra høner som har spist naturlig (dvs insekter, frø og andre ting de kommer over) eller ved å få servert et godt stykke vill og helt fersk fisk er så mye verdt for meg at det er vanskelig å beskrive. Et godt komponert måltid med god drikke gir meg så mye betalt i form av gode hormoner at det kun kan måle seg med sex.

Jeg kjøper heller kyllinglår fra Stange (100kr/kg) enn overprisede, tørre bryst fra Prior (mye dyrere) eller fra svenske produsenter (mye billigere, men ikke veldig bra). Jeg kjøper pølser bare hvis jeg vet hva alt i innholdsfortegnelsen er. Jeg handler store stykker godt kjøtt og lager store porsjoner med fantastiske gryteretter som kan brukes til mange middager og lunsjer. Høyrygg er billig! Og ikke minst; jeg ligger unna kunstige søtningsstoffer og andre "smaksforsterkere".

Jeg trenger ikke søtt fordi jeg er hekta på ekte smak.

Jeg forstår rett og slett ikke de som har råd til fin bil, men spiser industrielt behandlede avfallsprodukter til middag for å finansiere det. Det er et tegn på åndelig forfall, og er kanskje hovedgrunnen til at så mange har forfalt også fysisk.

Gå rundt i en fransk småby, så skjønner du hva vi har mistet på veien. Selv i Danmark er det så mye bedre at jeg innimellom ikke forstår hvordan i all verden vi overlever her på berget.

Med fornuftige innkjøp, god husholdningsplanlegging kan man leve svært godt på gode råvarer uten å bruke for mye penger. Men når man skal kutte i budsjettene bør matbudsjettet være det siste man ser på. Dessverre er det for de fleste det stedet det er lettest å kutte kortsiktig.

Men da har man kanskje gapt for høyt i forhold til hus, bil, ferier og de tingene man eier.


#98

Imp sa for siden:

Er overrasket over hvor mye folk bruker på mat i mnd. Vi er en familie på to voksne og to barn, men en fullammes enda, så han gjør jo ikke store innhogget i kosten vår. ;) Men når vi handler (en gang i uka) er det alltid rundt tusenlappen. Og da har vi handlet mye god mat. Må også nevne at mannen ikke spiser lavkarbo.

Så vi bruker ca 4000 i mnd på mat, noen ganger også mindre.

En gang i halvåret ca reiser vi til Sverige og handler kjøtt. Da kommer det på 1500-2000.


#99

Minni1 sa for siden:

Vi bruker ivertfall 10000 på matbutikker i mnd. Da er det med vaskemiddler,shampo,balsman o.l. Jeg aner faktisk ikke hva summen blir om jeg trekker fra det.

Vi er to voksne pluss tre tenåringer. Ofte er det en ekstra til bords. Det er kun jeg som går ordentlig på lavkarbo, selv om de andre begynner å ta etter. Jeg vil påstå at jeg er den som bruker minst penger på mat selvom jeg har edel "dyre" ingredisenser så varer de fleste lenge. Jeg blir fort mett på lavkarbokostholdet og jeg bruker ikke penger på f.eks godteri og is.
Vi har også ei som har gått over til glutenfri mat på grunn av mye mageproblemer. Det er litt dyrere mat det også.

At vi kan spare penger på å spise billigere det kan vi og i perioder når vi skal spare litt ekstra så er vi mye nøyere med hva vi handler.

Med tre tenåringer i hus så går det mye mat.:o Kan ikke samenlignes med den gang vi hadde tre små


#100

Photobscura sa for siden:

Åh, Droc! Jeg drømmer om å kunne leve som deg en dag! Men med en inntekt på godt under fattigdomsgrensa må jeg dessverre snu på hver krone ... Men jeg kjøper alle grønnsakene min på Sultan, og støtter sånn sett Unik Grünerløkka og småbønder ved at jeg kun kjøper egg der som er hentet fra gårder i utkanten av Oslo. Det er mitt uskyldige lille bidrag så langt. I tillegg er faren min elgjeger, så jeg får med meg litt kjøtt derfra hver høst, samt litt fisk som han har fiska.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.