Merking av matvarer her i landet innebærer at bl.a. kostfiber og sukkeralkoholder allerede er trukket fra, så det er såkalla netkarber (kh som påvirker blodsukkeret ) som er oppgitt. Dvs at det er ikke mer å trekke fra.
I utlandet gjør de ikke alltid dette, men på enkelte varer, spesielt fra USA, er det ofte merket antall net carbs slik at man slipper å tenke. Er du i tvil om hvor mye som er i en matvare, prøv heller å finne noe annet.
De har vært det på alle varedeklarasjoner jeg har funnet her i Norge,men det kan nok variere jeg har jo ikke prøvd alt :D.
Dersom ikke varen er spesifikt merket med netkarber og man er usikker er det nok best og ta i litt på antall karber for å være på den sikre siden. Det går ann å kontakte produsenten også, de fleste svarer innen rimelig tid :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.