< Tilbake til oversikten

Kålrulletter med kylling -VG nett idag

#1

Tone-G sa for siden:

Antall porsjoner: 3 - 4

1 hode kinakål eller nykål
400 g kyllingkjøttdeig
200 g Philadelphia med hvitløk og urter
1 ss hakket persille
1 ts salt
litt revet muskat
kvernet pepper

5 dl hønsebuljong (gjerne av terning)

Saus:
3 dl kokekraft fra kålrulettene
1 ss lys maisennajevner ....... Her kan du bruke litt Johannesbrødkjernemel istede:)
1 eggeplomme
sitronsaft
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær bort den grove midtstilken på kålbladene og bruk de peneste bladene. Forvell dem i 1-2 minutter i kokende vann. Ta dem opp og tørk dem.
Rør sammen kyllingkjøttdeig, ost, persille og krydre med muskat, salt og kvernet pepper. Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk det rundt fyllet. Bind gjerne rulettene opp med litt hyssing. Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele. Hell på kokende vann med buljongterning så det så vidt dekker, og la rulettene trekke ca. 20 minutter.
Sil av kokekraften til saus, kok den opp og visp inn maisennajevner. La sausen koke i 2-3 minutter. Tilsett eggeplomme og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.
Server kålrulettene med kokte rotgrønnsaker, vårløk, saus og poteter (her vile jeg brukt andre grønnsaker istde for rotgrønnsaker og poteter)

Kilde: www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=2658


#2

Photobscura sa for siden:

Åh, kålruletter elsket jeg som barn! (Eller kåldolmar som vi kalte det, ettersom vi vokste opp rett ved Sverige). Jeg lagde noen "origniale" for et par år siden, og det ble kjempegodt!



#4

Zuma sa for siden:

Åh, kålrulletter vekker gode barndomsminner. :stortsmil
Disse står herved på menyen denne uken.


#5

Areola sa for siden:

To tråder om samme tema er slått sammen!

mod. Areola


#6

whynn sa for siden:

ahh.. da skjønnte jeg det;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.