< Tilbake til oversikten

Sjokolade

#1

raskall sa for siden:

Jeg tror jeg har klart å lage en absolutt fantastisk sjokolade. Den stivner i kjøleskapet nå, men smaken på "røra" var utrolig god. Slik gjorde jeg det:

1 toppet ss bjørkesøt
1/2 ss bakekakao
2 store ss extra virgin cocosa.

Jeg kjørte bjørkesøten til melis i min "magic bullet". Vanlig blender duger nok også. Blandet så sammen melisen og kakaoen til et lysebrunt pulver. Blandet så sammen pulveret og cocosaen.

Den hviler nå i kjøleskapet og jeg er veldig utålmodig etter å prøve den. Vil rapportere resultatet senere i kveld.


#2

Mellon sa for siden:

Hva er bjørkesøt?


#3

Cherry sa for siden:

xylitol, kunstig søtning.


#4

kennygirl sa for siden:

Er bjørkesøt like søtt som annen søtning (f.eks Splenda?)?


#5

Bonitta sa for siden:

Bjørkesøt minner om sukrin ;)


#6

Lisbeth sa for siden:

Bruker man samme mengde med sukrin??


#7

lifejack sa for siden:

Xylitol er et sukkeralkohol, ikke kunstig søtning!


#8

Cherry sa for siden:

Jaja, like fullt, så kan det tas opp av kroppen og er dessuten uheldig i bruk. Om xylitol forekommer naturlig så gir det også kalorier og dermed forbrenning i kroppen (kilde:helsenett), i tillegg til at det er kjemisk beslektet (kilde: nettdoktoren) med sukker.

MHMs svar ang. sukkeralkoholer; "Sukkeralkoholer er ikke kunstige, men inngår allikevel i "samlebegrepet (kunstig) søtstoff som kan trekkes fra karbene".

Xylitol kan gi bivirkninger som

  • Omdannes til energi i kroppen og er dermed ikke egnet til bruk i mengder
  • Motvirker karies og tannkjøttbetennelse
  • Sender forrvirrede signaler til sultsignalet
  • Bremse eller stoppe vektnedgang
  • Gi diare/mageproblemer
  • Motvirke/forebygge ørebetennelser hos barn

Og den mest interessante for ketolysere; Det kan kaste deg ut avketose om du har rette kroppen.


#9

lifejack sa for siden:

Prøvde ikke å forsvare xylitol på noen måte altså;) Er absolutt ingen fan av det, men måtte bare presisere at det ikke regnes som kunstig, men naturlig, søtstoff (er jo så mange som synes det er vanskelig å få oversikt over hva som er hva). Men det at det er "naturlig" betyr selvsagt ikke at det nødvendigvis er bra for deg:)


#10

Mellon sa for siden:

Ok, men hvordan ble sjokoladen, og hvor kan jeg få ingridienser til å lage den selv?

Trenger sjokoladeerstatning uansett, til når jeg startet på nytt til høsten, skal bli smashing igjen


#11

raskall sa for siden:

Resultatet ble bra, men noe for søtt. Så det går nok greit å halvere mengden søtstoff. Grunnen til at jeg valgte bjørkesøt/xylitol var at den lignet mest på sukker og ga en melis som var "riktig".

Jeg forsøkte å drysse litt havsalt på sjokoladen for å nøytralisere søtsmaken og da ble det faktisk riktig så godt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.