Jeg fikk besøk i dag og hadde egentlig bare tenkt å sette på kaffe, men så kom jeg på at kanskje vi kunne lage middag/sen lunsj. Også ville jeg prøve oppskriften på focaccia jeg fant her: lchf-bloggen.blogspot.com/2010/06/focaccia.html
Og den ble veldig vellykket, kjempegod og både vennina mi og søstra mi skrøt fælt av den.
Det vanskeligste var å male sesamfrøene, hverken hakkebollen eller selve stavmiskeren min klarer dette tilfeldig, men jeg fikk most det noenlunde med staven, hadde det i hakkebollen med litt av eggeblandingen, og det moste seg tålelig bra.
Brødet så OG smakte som focaccia, vi åt det til stekt kyllingfileet og salat med hvitløksdressing til.
Dette er ikke siste gang jeg skal servere focaccia til venner.
Den har jeg siklet på lenge, men er uskker på hvordan jeg skal knuse disse sesamfrøene. Jeg må nok vente til food processor-lokket mitt kommer (har bestilt nytt). Stavmikser har jeg ikke. Dvs jeg har en gammel uten bolle og sånt, den funker best på supper og sånne ting.
Ikke akkurat, men jeg prøvde det en gang med solsikkefrø - og det var ikke lett, de bare sklei gjennom og var altså ikke store nok til at kverna fikk ordentlig 'tak' i dem. Da regner jeg med at sesafrø ikke blir en større suksess. :o
Nå oppdaget jeg at dette er Nannhs smørbrød, men solsikkefrøene er byttet ut med sesamfrø. Ellers tror jeg det går an å bruke stavmikser og ha i litt av væsken og mose i vei.
Jeg gjorde en 3-dobbel porsjon nå( med skyr, krydderost og ekstra fløte, fordi gubben syntes jeg var sprø som forslo at han skulle kjøre 5 mil etter philadelfiaost:lol: ), og da slang jeg frøene og eggene i food prosessor og det andre litt etter litt. Og alt ble most og det så riktig ut.
Mandelkvern går ikke, den funker kun til nøtter.
Da står dobbelt røre i ovnen og jeg venter spent.. begrenset toppingen denne gangen til olivenolje og maldonsalt siden jeg har tenkt å bruke den til reker, men neste gang tenker jeg oliven, cheddar, parmesan og timian.. Mmm..
Ca 5 g pluss de karbene som er i 2 dl sesamfrø. Nå har jeg ikke en kjøkkenvekt her, så det får andre finne ut.
Da grovregner jeg slik:
3 egg: 3g
75 g ost: 1g
0,5 dl fløte: 1,5 g.
Sesamfrø: ??
Resten av ingrediensene er såpass lite at jeg ser vekk fra de.
olivenoljen skal du dryppe over røra når den er i formen og all toppingen er hatt på.
Kan forøvrig ikke få rost denne oppskriften nok! Var passe skeptisk da jeg satte i gang i går, men resultatet ble aldeles fantastisk. I dag er det focaccia-rester med pålegg til frokost! Har ikke spist brød på noen mnd, og selv om det vel ikke har vært et stort savn, er det ikke til å komme unna at det er praktisk å ha brød tilgjengelig når man har det travelt om morgenen. Dette er i så måte et strålende alternativ! Saftig og godt :)
100 g sesamfrø (uten skall) inneholder 4,5 g karbohydrater
1 dl sesamfrø veier ca 60 g.
2 dl sesamfrø vil da veie 120 g.
120 g sesamfrø har 5,4 g karbohydrater :)
Jeg har nå denne foccaciaen i ovnen, den lukter deilig. Takk for tips! :) Men jeg skjønner ikke at 75g kremost kan bli 1 g. På min kremost (krydder) står det 3 g pr 100, dvs 2,25g... er det mye mindre kh i andre kremoster?
Takker også for tipset! Nå har jeg lagd denne både som foccacia og som pizzabunn og begge deler fungerte helt utmerket! :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.