< Tilbake til oversikten

LCHF-bloggen sin focaccia, kjempegod!

#1

Yonah sa for siden:

Jeg fikk besøk i dag og hadde egentlig bare tenkt å sette på kaffe, men så kom jeg på at kanskje vi kunne lage middag/sen lunsj. Også ville jeg prøve oppskriften på focaccia jeg fant her: lchf-bloggen.blogspot.com/2010/06/focaccia.html
Og den ble veldig vellykket, kjempegod og både vennina mi og søstra mi skrøt fælt av den.
Det vanskeligste var å male sesamfrøene, hverken hakkebollen eller selve stavmiskeren min klarer dette tilfeldig, men jeg fikk most det noenlunde med staven, hadde det i hakkebollen med litt av eggeblandingen, og det moste seg tålelig bra.

Brødet så OG smakte som focaccia, vi åt det til stekt kyllingfileet og salat med hvitløksdressing til.

Dette er ikke siste gang jeg skal servere focaccia til venner.


#2

Lemen sa for siden:

Åh, takk for tips! Den skal jeg prøve snart!! :D


#3

Iset sa for siden:

Den har jeg siklet på lenge, men er uskker på hvordan jeg skal knuse disse sesamfrøene. Jeg må nok vente til food processor-lokket mitt kommer (har bestilt nytt). Stavmikser har jeg ikke. Dvs jeg har en gammel uten bolle og sånt, den funker best på supper og sånne ting.


#4

Lemen sa for siden:

Noen som har prøvd å male sesamfrø i mandelkvern? Går det?


#5

Gracella sa for siden:

Denne var bare helt nydelig!!!
Takk for linken til den siden!


#6

Rin sa for siden:

Ikke akkurat, men jeg prøvde det en gang med solsikkefrø - og det var ikke lett, de bare sklei gjennom og var altså ikke store nok til at kverna fikk ordentlig 'tak' i dem. Da regner jeg med at sesafrø ikke blir en større suksess. :o


#7

Yonah sa for siden:

Nå oppdaget jeg at dette er Nannhs smørbrød, men solsikkefrøene er byttet ut med sesamfrø. Ellers tror jeg det går an å bruke stavmikser og ha i litt av væsken og mose i vei.
Jeg gjorde en 3-dobbel porsjon nå( med skyr, krydderost og ekstra fløte, fordi gubben syntes jeg var sprø som forslo at han skulle kjøre 5 mil etter philadelfiaost:lol: ), og da slang jeg frøene og eggene i food prosessor og det andre litt etter litt. Og alt ble most og det så riktig ut.
Mandelkvern går ikke, den funker kun til nøtter.


#8

Didi sa for siden:

Det er bare å bruke en elektrisk kaffekvern til å male sesamfrø. jeg bruker det til alle "frø" jeg, - med godt resultat.
Vennlig hilsen Didi.


#9

Lemen sa for siden:

Ah, smart! Takk! :D


#10

mål:littavetmenneske sa for siden:

Hei! Jeg lager slik foccaccia "hele tiden"- og jeg har slutta å male frøene. Det går like godt- bare prøv :)


#11

Akeleie sa for siden:

ååå.. lurer på om man kan ha reker på denne hvis man tilpasser toppingen? savner noe å ha rekene på (utrolig lei av avocado)


#12

TinoEzio sa for siden:

Når jeg får mot til å begynne å bake igjen skal jeg prøve. Focaccia er noe jeg liker godt.


#13

Fofa sa for siden:

Er det noen som har regnet på antall karber i denne? Den ser jo veldig fristene ut :)


#14

Akeleie sa for siden:

Da står dobbelt røre i ovnen og jeg venter spent.. begrenset toppingen denne gangen til olivenolje og maldonsalt siden jeg har tenkt å bruke den til reker, men neste gang tenker jeg oliven, cheddar, parmesan og timian.. Mmm..


#15

Gracella sa for siden:

Ca 5 g pluss de karbene som er i 2 dl sesamfrø. Nå har jeg ikke en kjøkkenvekt her, så det får andre finne ut.
Da grovregner jeg slik:
3 egg: 3g
75 g ost: 1g
0,5 dl fløte: 1,5 g.
Sesamfrø: ??
Resten av ingrediensene er såpass lite at jeg ser vekk fra de.


#16

Karolinee sa for siden:

Kor skal olivenoljen brukast egentli?


#17

Akeleie sa for siden:

olivenoljen skal du dryppe over røra når den er i formen og all toppingen er hatt på.

Kan forøvrig ikke få rost denne oppskriften nok! Var passe skeptisk da jeg satte i gang i går, men resultatet ble aldeles fantastisk. I dag er det focaccia-rester med pålegg til frokost! Har ikke spist brød på noen mnd, og selv om det vel ikke har vært et stort savn, er det ikke til å komme unna at det er praktisk å ha brød tilgjengelig når man har det travelt om morgenen. Dette er i så måte et strålende alternativ! Saftig og godt :)


#18

LilleMill sa for siden:

Hvor stor form bør brukes for å få litt høyde på focacciaen? Liker hvertfall at den er et par cm høy.


#19

Coockie sa for siden:

100 g sesamfrø (uten skall) inneholder 4,5 g karbohydrater
1 dl sesamfrø veier ca 60 g.
2 dl sesamfrø vil da veie 120 g.
120 g sesamfrø har 5,4 g karbohydrater :)

Referanse:
dindebat.dk/mad-drikke/661936-omregne-fra-gram-til-dl.html
www.matvareguiden.no/sokemaskin.asp?search=sesamfr%F8&type=produkter


#20

tara67 sa for siden:

Dette må prøves :-)


#21

kattungen sa for siden:

Jeg lagde denne i dag, men hadde ikke sesamfrø så jeg lagde mel av solsikkefrø isteden.

Så utroooolig godt! :D


#22

beths sa for siden:

Dere som har prøvd denne; bruker dere extra virgin olivenolje?


#23

smgj sa for siden:

Aiaiai! Noe som ser ut som brød og som ikke inneholder det forhatte glutenmelet!!! sikle

Denne tråden åker rett inn i oppskriftslenkelista mi!


#24

Marella77 sa for siden:

Jeg har nå denne foccaciaen i ovnen, den lukter deilig. Takk for tips! :) Men jeg skjønner ikke at 75g kremost kan bli 1 g. På min kremost (krydder) står det 3 g pr 100, dvs 2,25g... er det mye mindre kh i andre kremoster?



#26

amritam sa for siden:

Funksjonell mat har nå sesammel, men det er avfettet, da, så det suger sikkert mer væske.
butikk.funksjonellmat.no/products/sesam-mel-250-g


#27

Karrbis sa for siden:

Oj, oj! Dette var veeldig godt :p

Lagde denne m pepperoni på og dyppet den i basilikum olje og aioli.....slafse:D
Ser for meg ett fullverdig tapasbord snart!

Takk for link :)


#28

Moogie sa for siden:

Takk for tipset, Imse! Nå må jeg prøve denne


#29

Sivensvans sa for siden:

Takker også for tipset! Nå har jeg lagd denne både som foccacia og som pizzabunn og begge deler fungerte helt utmerket! :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.