Jeg planlegger er å sette opp en forskningsbank her på lavkarbo.no - slik at oss som kjemper for egen helse, Drevon, journalister mfl kan følge med på hva som er gjort av studier... :D
Dette vil være interessant for meg selv, men for å bygge en ressurs så trenger jeg at flere vil være med å rapportere og oppdatere.
Flere som vil finne dette interessant?
Både som ressurs, og som noe en vil bidra til?
Gi en tilbakemelding her, og bruk gjerne denne tråden til å starte forskningsbasen.
Her er en forskningsrapport som er meget interessant:
[LEFT]Forfatter: Paal Røiri:
Tittel: Eskimo-kostholdets betydning for dødeligheten av hjerte- og karsykdommer.
[/LEFT] Subtittel: Hvilken betydning har det store inntaket av protein og mettet fett, langkjedete omega-3 fettsyrer samt det ubetydelige inntaket av karbohydrater?
En dokumentasjon av at gjeldende norske kostholdsretningslinjer ikke er i pakt med foreliggende forskningsresultater, og bør revideres.
Forlag/ Pub: Institutt for Ernæringsforskning, Medisinsk Fakultet. Universitetet i Oslo
Tittel: The Health Benefits of Coconuts & Coconut Oil
Subtittel: Coconuts and coconut oil contain health-promoting saturated fatty acids and derivative compounds which have powerful antimicrobial properties.
[LEFT]The following is the text of a talk and paper, "Coconuts: In Support of Good Health in the 21st Century", presented by Dr Mary Enig at the Asian Pacific Coconut Community (APCC) meeting held in Pohnpei in the Federated States of Micronesia in 1999[/LEFT]
Forfatter: Arthur R. Robinson, Arnold Hunsberger, Fred C. Westall
Tittel: Suppression of squamous cell carcinoma in hairless mice by dietary nutrient variation
Abstract: In experiments involving the induction of squamous cell carcinoma in 1846 hairless mice that were maintained on a wide variety of diets, it was found that those diets with the least optimum balance of nutrients had the greatest inhibitory effect on growth of cancer. Rate of onset and severity of tumors was caused to vary over a 20-fold range by means of dietary balance alone. These experiments suggest that dietary variation in general and intentional malnutrition in particular should be given special attention in the control of existing cancer in humans.
Forlag/ Pub: Oregon Institute of Science and Medicine,
I går la jeg inn et innlegg under ketolysekuren hvor jeg spurte om det fantes flere grønnsaker som oppfører seg som løk i kroppen vår ettersom jeg akkurat hadde lest en forskningsrapport hvor det framgikk at løk ikke gav økning i blodsukkeret. Har ikke fått svar og prøver meg her også:)
de fleste linkene i hovedinnlegget er jo døde linker:( her skulle jeg slå i bordet med noen linker til en kompis og så var alle borte :P
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.