< Tilbake til oversikten

Hjelp! Må lage kake til i morgen - disse ingrediensene har jeg:

#1

Karla sa for siden:

2 kurver jordbær
ca 200 g nøtter (valnøtter, cashewnøtter, pistasje og pinjekjerner)
Egg i massevis
kokos
smør
Cocosa
nesten en boks fløte
1 boks rømme
mandelmel, amaranthmel
Sukrin

TIPS??? Haster.... :eek:
Kan jo lage en "vanlig" kake, men liker jo å reklamere med litt lavkarbosnadder på jobben!


#2

Karla sa for siden:

Kunne tenkt meg å lage en marengskake der jeg pyntet med jordbær tilslutt, men har jeg nok fløte tro?

Det må helst være langpannekake!


#3

Tone-G sa for siden:

Høres ut som du har masse snadder:ja:
Men skal du lage marengskake, må du vente med å fylle den til rett før den skal serveres :ja:

Lykke til!


#4

Karla sa for siden:

Men har du oppskrift på marengskake!? :p


#5

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift på marengskake fra boka Bakglädje med LCHF:

4 eggehviter
3 dråper eddik (kan sikkert droppes hvis du ikke har)
1,5 dl sukrin

Fyll:
Vaniljekrem
5 dl krem
2 dl jordbær

Sett ovnen på 125 grader
Pisk eggehviter og eddik til hardt skum
Rør inn sukrin og bre ut massen på et smurt bakepapir
Stek i ca 60-70 min
Ta forsiktig bort bakepapitret
Del marengsen i to
Bland vispet krem og jordbær
Ta vaniljekrem på den ene delen, og legg den andre oppå
Bre kremen på toppen
Pynt gjerne med jordbær

Vaniljekrem:
4 eggeplommer
1 dl sukrin
1 dl fløte
0,5 ts vanilje
125 g smør
Bland alle ingrediensene untatt smøret i en kjele
Kok til det tykner, rør hele tiden så det ikke brenner fast i bunn
Rør deretter inn smøret bitvis og la kremen kjølne, gjerne i kjøleskapet
Rør om iblandt så kremen ikke skiller seg


#6

Lisbeth sa for siden:

Siden du ikke har så mye fløte kan du jo lage rullekake fra samme bok:'

4 eggehviter
0,5 dl sukrin
2 dl mandelmel

Fyll:
2 dl fløte
valgfrie bær
litt sukrin

Sett ovnen på 175 grader
Visp eggehvitene stive, visp inn sukrin
Vend forsiktig inn mandelmelet
Bre røren ut på en bakepapirkledd langpanne. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter
Ta ut kaken og vend den over på et bakepapir
Dra av bakepapiret. Hvis det ikke løsner kan du pensle papiret med kaldt vann
Når kaken er kald lager du fyllet. Pisk fløten, rør inn sukrin og bær
Bre fyllet over kaken og rull sammen


#7

Karla sa for siden:

Tuuuusen takk, Lisbeth!!! :blomst:

Er i gang nå, med marengskake. Byttet bare ut sukkeret med sukrin, og bittelitt rørsukker, blir jo litt dyrt med all sukrinen.
Jeg bruker 8 små eggehviter og 200 g sukrin + 100 rørsukker (jeg skal ikke spise så mye likevel...). I oppskriften jeg fant, står det maisenna, men da dropper jeg det. Eddik har jeg.


#8

LilleMill sa for siden:

Hvordan ble marengskaka, og hvor stor ble den når du doblet? Tenkte jeg skulle lage denne i helga :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.