Har nå spist i følge induksjons-reglene helt siden jeg startet. Dette fordi jeg har mye vekt å miste, og dessuten har jeg ikke noe problemer med at det blir for kjedelig etc. Syns det kan være greit for å blir vant til det nye kostholdet, bli kjent med karb-innholdet i forskjellige grønnsaker etc. Problemet er at jeg nesten ikke har gått ned noe på 2-3 uker, selv om jeg hele tiden har vært i ketose (måler med stixs). Jeg har lurt på om dette kom av at jeg har (med vilje) begynt m. litt fun light og et og annet fanta zero glass (som jeg selvsagt regner inn i karbene!), ELLER at jeg får i meg for lite fett. De siste to dagene har jeg prøvd å bruke mer fett til middagen. I går SVØMTE kjøttdeigen min i fett. Resultat: ned 400 gr. i dag tidlig. I alle fall tror jeg det må være fettet som er årsaken.
Jeg spiser nemlig ikke hverken koteletter eller andre kjøttstykker m. fett fordi jeg ikke liker det. Kjøttdeig går greit. Er det sannsynlig at jeg rett og slett har fått for lite fett?? Ellers spiser jeg mest eggerøre m. grønnsaker og en og annen tunfisksalat. Bruker rikelig med smør når jeg steiker, men kanskje ikke nok? Hvordan vil dere andre Atkinsere beskrive fettbruken deres? Jeg vil selvsagt prøve å lage en tilsvarende middag i dag (flytende i smør). Lurer litt på om jeg har vært for redd for fettet?
Da jeg gikk på atkins så spiste jeg en god del fett, ja. Men da var jeg også veggis light (begynte å spise fisk igjen), så det gikk mye i laks, litt makrell, mye egg og smør og smørsauser (eggesmør og sandefjordsmør, nam nam!), og selv om jeg ikke økte på karbene etter induksjonen så begynte jeg å spise mye rømme, fløte, fete oster etc etter de to første ukene. Jeg måtte slutte med det etterhvert, for jeg utviklet dessverre intoleranse for melkeprotein.
Jeg gikk ned ca ti kg på induksjonen, men vekttapet stoppet opp etter tre måneder omtrent, så jeg vet ikke om jeg er noen god pekepinn sånn sett.
Men uansett, på tjue gram karber om dagen er det rom for en del fett, altså. Det kan være greit å legge inn all maten du spiser på et beregningspogram som f.eks mat på data, sånn at du ser at du i hvert fall ikke går under 70 energiprosent, og helst mer enn det også.
Men det er jo det jeg helst vil slippe!! Jeg regner jo ut karber på hver eneste grønnsak med kalkulator. Spiser meg mett, men det hender jeg blir litt fort sulten igjen, i alle fall når jeg er på jobb. På fridager skjer det ikke, snodig... Foreløpig tror jeg jeg skal konse på å bruke rikelig med fett, siden mer fett og vektnedgang i alle fall har hatt sammenfall i tid, jeg vet ennå ikke om det var en årsakssammenheng der.
Ellers er det jo den greia som ble nevnt i en annen tråd her (gidder ikke lete), psykiske årsaker til å holde fast på fettet. Jeg gikk jo opp ca 15 kg det siste året!!! Var overvektig før det også, men siste året har vært en stor psykisk påkjenning. Det dumme er at situasjonen som førte til vektoppgangen ikke er direkte løst, men situasjonen er mindre ekstrem. Føler fremdeles at jeg psykisk ikke er der jeg vil være (bokstavelig talt), men akkurat nå må jeg leve med situasjonen som den er. Prøver å være "egoistisk" og tenke på meg selv. Men klart, dårløige psykiske forhold gjør jo at man kanskje ikke har energi til å virkelig "gi alt" når det gjelder kosthold også. Akkurat nå konser jeg på at jeg skal ha under 20 karber og komme meg ut og bevege meg + at jeg tydeligvis må få i meg mer fett.
Ser den altså. Men det kan kanskje være overlevelig å bare ta noen kontrollberegninger for å se hvordan du ligger an?
Jeg brukte mat på data i stedet for kalkulator, men jeg skjønner det kan bli stress :).
Og stress på grunn av vanskelige situasjoner kan helt klart være en ''partystopper''. Jeg ser jo det nå, at i de tre årene jeg sto stille så kan nok et forhold som begynte å skrante ha vært en stor innvirkning, og når det var over og jeg kort tid etter ble hodestups forelska så rikket vekta på seg igjen for første gang på evigheter, dessverre var effekten kortvarig :p.
Men du holder vekta, det er jo noe positivt i det også, jo lenger du holder vekta, jo mer venner kroppen seg til en lavere vekt, og jo større sjanser har du for å ikke legge på deg igjen :).
Jeg skulle ønske jeg hadde noen bedre råd, men det er i grunn tålmodighet og ro i sjela som er det som hjelper mest, og også kanskje er det vanskeligste å oppnå :o ...
Det er mulig jeg prøver å kontrollere litt nøyere når jeg får tid. Skal snart ha "ferie"(fra jobben i alle fall, ikke fra studiene), og da får jeg jo noen rolige dager. Tror absolutt det psykiske er viktig ja, bare så synd noen situasjoner er så vanskelige å løse... Men samtidig tror jeg at en vektnedgang kan gjøre at man føler seg mer i kontroll over situasjonen, så det er litt sirkulært det der... Takk for rådene i alle fall. :)
Frokosten min i dag. 68% av energien fra fett. Ser egentlig litt skummelt ut når jeg ser det slik, og så er det litt for lite! Det som var dumt med mat på data, som jeg brukte, er at det ikke ser ut til at jeg kan legge inn egne produkter. Eller er det jeg som ikke har oppdaget det?
Tror dette (over) var feil. Var sannsynligvis fettprosenten på "fårepølsa" jeg spiste til frokost (dvs. sognemår). Fettprosenten på lunchen jeg spiste seinere på dagen var 76% faktisk, måtte regne ut selv. Har ikke kommet helt inn i det mat på data-programmet enda...
Antall kalorier i dag:1546. Regner med at det er ganske greit??? Har ikke talt kalorier på lenge, og planlegger IKKE at det skal bli en vane. ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.