8 gram sukker pr liter, kan det stemme, dere som drikker vin?
Unasett, du prøver deg fram, så om du kan drikke den er helt opp til deg, personlig foretrekker jeg å holde meg laaaangt unna vin. Ikke pga noe annet enn at det smaker...høgg:D
Du kan trygt ta deg et glass vin, så lenge du ikke er på induksjon. Alkoholen påvirker blodsukkeret mer enn det lille sukkeret som er i vinen, så sånn sett er det jo greit å være måteholden. Og så bør du vel helst velge tørr hvitvin, siden det er mye sukker i søt og halvtørr, men når det gjelder rødvin er det meste greit. Drikk Vidigal du, hvis det er det du vil ha :)
På vinmonopolets sider kan du søke på navnet på viner du er usikker på, så kommer næringsinnholdet opp. Du må bare se på hvor mye sukker det er, da det ikke står karbohydratinnhold. Satte meg ned for lenge siden og sjekka de vinene jeg liker best. ;) Viste seg at mange hadde ganske høyt sukkerinnhold, men jeg fant da et par. Espelt blant annet.
Haha, sorry, jeg leste feil, og har dermed retta opp i svaret mitt.
Det varierer litt fra vin til vin, men jeg vet at atkins regna med at et glass rødvin gir ca 2 gram kh, og det er inkludert restsukkeret.
Det er ikke så lett det der med vin, for vi snakker om flere faktorer enn bare karbohydratene. Det kan også tenkes du har rett, fordi dersom vinen ikke er ettersukret, så skal jo stort sett alt det naturlige sukkeret i druene være gjæret opp til alkohol. Men den andre faktoren er det man kaller ''carb like behaviour'', der det er snakk om at fettforbrenninga stopper opp når man drikker alkohol, fordi kroppen foretrekker å forbrenne alkohol framfor fett, men den gode nyheten er at man som regel ikke faller ut av ketose, ettersom alkohol også omdannes til ketoner, sånn at når alkoholen er ute av kroppen, så begynner den å brenne fett igjen ;).
Jeg for min del drikker rødvin av all hjertens lyst :D.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.