mål:littavetmenneske sa for siden:
eg ELSKE grateng, og i dag fant eg ei oppskrift på ei amerikansk nettside som var super. eg klarte å rote bort sida, og deler derfor min noe omarbeida versjon med lavkarbofolket:
dette gjorde eg:
fylte ei form med en passe mengde frosne brokkolibuketter, hadde på bittelitt salt, og nuka det i microen til de var varme.
blanda en halv pose majones med 1 stor ts dijonsennep, 1 stor ss rømme, muskat, svart pepper og en stor neve revet ost- eg brukte jarlsberg og parmesan. denne blandinga hadde eg over brokkolibukettene. eg hadde på noen skiver chilimorr før eg slengte heile herligheten inn i ovnen på varmluft, 200 grader i ca 10 min til retten hadde fin farge og pølsebitene var sprø- og det smakte bare supergodt!
denne kan helt sikkert brukes som utgngspunkt for fiske-, blomkål-, fennikel-, sellerirotgrateng osv.
håper flere får glede av oppskrifta- vel bekomme!