whynn sa for siden:
www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3141
fant denne på vg.no. men finner ikke inholdet i linser no sted... noen som kan fotelle meg hvordan vi kan gjøre denne lavkarbo vennlig?! :)
så nydlig ut da.. hehe
whynn sa for siden:
www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3141
fant denne på vg.no. men finner ikke inholdet i linser no sted... noen som kan fotelle meg hvordan vi kan gjøre denne lavkarbo vennlig?! :)
så nydlig ut da.. hehe
Tempus Fugit sa for siden:
www.vektklubben.no/cgi-bin/view.cgi?id=430&print=1 (helt nederst på siden)
Denne sier at røde og grønne linser har 59,2 g karbohydrater per 100 g
arnakristin sa for siden:
Hei,
Linser og bønner er ikke ketolysemat. Dersom du lurer på næringsinnholdet i ulike matvarer/ingeredienser så kan du slå opp i [url="www.matvareguiden.no"]Matvareguiden[/url]
Gracella sa for siden:
Men linser og bønner er lavkarbomat (Fedon-mat)
Jeg ville latt være å panere i melet, men ellers synes jeg at retten ser veldig lavkarbo ut. Den er ikke egnet på ketolysekuren ;)
whynn sa for siden:
ok :)
jeg har brukt matvaretabellen.no men synes det er så mange ting som mangler der... er det bedre på matvareguiden?!
whynn sa for siden:
takk for svar alle sammen.. :)
arnakristin sa for siden:
Hei
Jeg har bare brukt Matvareguiden og der har jeg funnet det meste.
nellie sa for siden:
Matvareguiden er fin:heia:
Photobscura sa for siden:
Belgefrukt ser ut til å ha mye karber, men det har ganske lav GI, om det er forenlig med Ketolysekuren som baserer seg på ren kh-telling er en annen sak. Men jeg har bønnet til egg og baconet mitt i blant, og det har gått fint det :)
Rin sa for siden:
Hva slags bønner bruker du da? Tomatbønner til frokosttallerkenen er en av de tingene jeg savner mest. :o Men vet det er noe sukker i tomatbønneboksene - eventuelle alternativer hadde vært flott, jeg er ikke så velbevandret i bønne- og linseverden.
Photobscura sa for siden:
Jeg har brukt brune bønner (kidney) som har 12 gr kh og en GI på 28 som er innenfor den lave delen av GI-skalaen, ikke mer enn en halv boks.
Det hender jeg bruker tomatbønner i gryter, men jeg skyller godt vekk den sausen (som jeg personlig synes er ganske nasty :p), og de har, om jeg ikke husker feil 16 gr kh og har en GI på rundt 30, som også regnes som lav.
Jeg spiser ikke mye bønner om gangen, og jeg spiser dem alltd med mye fett til :).
Men jeg følger jo ikke Ketolysekuren, da! Den tillater så vidt jeg vet ikke belgefrukt under vektnedgangen. Jeg har derimot funnet ut at for meg går det fint an å følge GI/GB i valget mitt av karbohydrat''kilder'', enn om jeg spiser ketogent og er meget restriktiv på karbohydratene.
TrillTrall sa for siden:
Skyll dem i vann, ha dem over i en annen beholder eller en plastpose og hiv dem i fryseren. Tiner på et blunk om du hiver dem i en saus eller i en skål med vann i microen. :)
Jeg pleier å koke opp en pakke linser eller kikerter (mye billigere å kjøpe tørkede), dele opp i mindre poser og hive i fryseren. Om linsene hives oppi rømmesausen de siste 20-30 sek i stekepanna blir de nyyyydelige!
TrillTrall sa for siden:
De holder seg nok noen dager, men ha dem over i en annen beholder enn hermetikkboksen (om det ikke er slike i pappkartong du har da). Boksen kan avgi skumle stoffer etter at den er åpnet og det kommer oksygen til.
Men det er liten vits å la dem stå i kjøleskapet mener jeg, de tiner jo på et blunk. :) Jeg er i alle fall så glemsk at jeg ikke rekker å spise dem opp før de er ødelagte...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.