Er det noen der ute som har laget sellerirot-chips noen gang?
Tenkte jeg skulle prøve meg frem med en batch nå, er jo egentlig veldig enkelt! Har kjøpt inn sellerirot og olje, skåret i tynne skiver med ostehøvel (morsomt hvordan amerikanske oppskrifter insisterer på store tunge verktøy eller superknivkunnskaper for å lage tynne flak av noe :P), og skal snart lage min første runde med chips.
Noen som har prøvd og har noen gode/morsomme erfaringer?
Har prøvd å lage pommes frites! Det smakte godt, men dei blei litt slappe i forhold til når du lagar av potet. Sjølvsagt, det er jo ikkje potetstivelse i dei. Kanskje ikkje så dumt å prøve å lage potetgull.
Jeg prøvde én runde i dag, og de ble ikke så verst på smak :)
Men crunchy ble de ikke :P
Jeg som er vant til (ikke nå lenger, da) supersprø potetgull ble litt skuffet over det, men jeg skal prøve igjen og se om jeg får dem til litt bedre. Jeg skar veldig tynne skiver, og det tro jeg må til, men kanskje de skulle ha vært tørket først? Typ i ovnen eller noe for å få ut fuktigheten?
Nei, saltlake! Ja! Nå skal jeg bruke min kjøkkenkjemi: Ved å la skivene ligge en stund i saltlake og så tørke godt av dem før de friteres vil noe av fuktigheten trekkes ut av skivene, og de blir kanskje litt sprøere...
God grunn til å prøve å lage en runde til, for de var egentlig gode på smak!
Foreløpig brukte jeg bare litt maldon-salt på dem, men etterhvert kan man kanskje prøve seg frem med andre morsomheter, det er egentlig bare fantasien som setter grenser.
Lot dem ligge litt i saltvann først, før jeg tørket godt av dem og friterte dem. Resultatet er at de er litt sprøere, og de tok litt kortere tid å lage.
Krydret i etterkant med maldon-salt og paprikapulver, selv gubben er fornøyd :D
Så i morgen skal jeg shoppe mer grønnsaker, og prøve flere varianter.
Oppdatering kommer!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.