Er litt på hugget i dag for jeg har min egen gå-sakte-aksjon her på jobben for å straffe sjefen som har en mental alder på ca 14 1/2 år - prøv å få diskutere frem fornuftige løsninger med noe sånt da :eek: Så nå bruker jeg tiden på lavkarbo, samt søke nye jobber. Svarer på mail og tlf innimellom - når det ikke forstyrrer jobbsøking og surfing:D
Jeg har hatt vektstagnasjon siden påske og har nå prøvd å forske litt på hva som kan være årsaken. Har prøvd å kutte ut matvarer og legge til matvarer uten hell så langt. SÅ jeg vet alt om partystoppere osv, er ikke det jeg er ute etter.
Har lest både her på forumet og andre plasser at på lavkarbo trengr du ikke å tenke på antall kalorier så lenge du holder deg innen retningslinjene for fett, protein og karber. Men samtidig ser jeg at enkelte teller kalorier og driver med porsjons- og fettkontroll for å lykkes. I tillegg ser jeg at det de har funnet i studier av lavkarbodietter at selv om man spiser mer fett enn høykarbo så koker det ned til at kaloriinntaket er lavt (lavere enn forbrent).
Ser også at folk her inne klarer seg med 1200-1800 kcal daglig. Så tenkte jeg på at jeg spiser jo ganske mye for jeg er konstant sulten (jadda jeg er i ketose). Tok derfor å la inn alt jeg spiste i går på diett.no og på matvareguiden.no, og for et resultat :eek:. Ikke rart jeg ikke går ned i vekt var det første som slo meg. Noen vil nok si at det er utrolig mye mat (uten at jeg skal gå i detalj her), men jeg prøver å følge prinsippene med å spise når jeg er sulten til jeg er passe mett og det krever en del (går nok oftere sulten enn å spise hele tiden tror jeg). Hender vel at jeg overspiser jeg også og går for lenge uten mat, spiser når jeg ikke er sulten osv., men prøver å passe meg. Spiste muligens mer enn vanlig i går for jeg ble så ekstremt sulten etter soling og trening.
Her er resultatet (Det var noen matvarer jeg ikke fant men beregnet sånn ca og det er det jeg har lagt til og skrevet inn i parantes):
Kh kommer hovedsaklig fra grønnsaker og litt bær. Ser jeg ligger litt lavt i fett og litt høyt i proteiner enn det mange her inne anbefaler. Skal vel ha ca 1 g protein per kg kroppsvekt (81g). Torkild skriver ikke noe om disse forholdene i boka (tror jeg:confused:) og senest i dag hadde han et innlegg (finner det ikke igjen akkurat nå selvfølgelig) om at de fleste trenger ikke å kontrolere i detalj hva de spiser, men man kan sjekke dersom vekttap uteblir. Får ikke i meg mer kh enn jeg skal ha iallfall.
Jeg fikk iallfall sjokk da jeg så kalorimengden og lurer på hvordan folk klarer deg med det halve. Kan noen komme med fornuftige innspill her? Skal jeg bare lukka øya for antall kalorier og bare la det stå til så lenge jeg er mett? Jeg mener at energiinntaket må jo bli høyt når man spiser såpass med fett?
Det dr. Torkil sa til meg, var at jeg skulle senke energiinntaket med 10%, ikke mer, for optimal nedgang!
Jeg lå også litt høyt i kalorier, men sånn ca bra på det andre, så jeg kuttet bittelitt fett her og der og har ikke cocosa i teen.
Starter opp igjen etter en lengre pause(:o) i dag, faktisk, og kommer til å være bevisst på å ikke overdrive fettinntaket eller tilsette ekstra fett. Bare velge de fete alternativene, liksom!:D
Hmmm, kanskje det jeg også må gjøre men da faller jeg jo enda lavere i fettinntak, men dermed også kaloriinntak. Jeg tilsetter fett i den grad at jeg har olje over salat og steker i smør som lar følge med og prøver å spise mest mulig av. Ellers velger jeg de fete alternativene av meieriprodukter og kjøtt og da blir det også en del kalorunter. :o
Det var en link her inne hvor du kunne regne ut dette forholdet, men nå finner jeg ikke den :(.
For min del sa den at jeg skulle spise ca 150g fett om dagen for å vedlikeholde vekten og ca 90-100g fett hvis jeg ville gå ned. Og det var på lavkarbodiett med ca 30-40 g karber om dagen.
Så kanskje du kan redusere fettinntaket til ca 150-200 g og deretter tilpasse resten av matinntaket til dette?
Jeg er helt på gyngende grunn her altså, for jeg har ikke prøvd det selv.
Jeg går ikke ned i vekt (siste året) men er relativt fornøyd her jeg er og jeg går ikke opp = det viktigste.
Kanskje hvis jeg reduserer fettinntaket at jeg går ned, men det jeg spiser nå, er jeg så fornøyd med at jeg ser ingen grunn til å forandre på noe enda :o
Har tenkt på det selv at jeg må nok redusere energiinntak og da bl.a. fett, men vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne. Spesiselt siden jeg er så sulten hele veien, har skikkelig ulvehunger og magen knurrer. HAr brukt mye tid på å finne ut om det er sult eller fysing/psyken som er sulten. Men jeg er skikkelig, fysisk sult og må ha mye mat for å fungere.
Mulig jeg skal prøve å få i meg mest mulig av de 150 g med fett i form av rent fett (kutte ned på meieriprodukt bl.a.), også heller spise mer grønnsaker og magrere kjøtt. Mulig det funker slik at jeg blir fortere mett og spiser mindre?
Jeg leser mye om atkins for tiden, og der sier de at selv om man ikke trenger å telle kalorier så er det bra å utvise litt sunn fornuft mht på næringsinntaket;)
Det er nemlig sånn at noen av oss ikke går ned om inntaket er høyt. Personlig går jeg heller ikke ned om jeg spiser for mye fett. Jeg klarer meg på under 2000 dagen,lang under faktisk.
Stemmer at man ikke går ned om inntaket er for høyt, for man må forbrenne det man tar inn og det er vel egentlig det alle er enige om sånn i forhold til dietter. Men jeg gjør jo tydeligvis noe feil siden jeg er konstant sulten og må ha såpass mye mat (energi). Jeg ser det er mange her inne som klarer seg på langt under 2000 kcal daglig og da lurer jeg på hvorfor de ikke sulter ihel sånn som jeg gjør og hva de egentlig spiser?? Noen som vil dele sin typiske dagsmeny på under 2000kcal??
Jeg må vel bare vite i det sur eplet og gå helt og fullt tilbake til et rent spis-deg-slank opplegg for det var det som ga meg 15 kg vekttap i første omgang. Misforstå meg rett jeg syntes opplegget var bra (og var sjelden og aldri sulten) men jeg ble bare så lei av ferdigmaten. Jaja får få tak i boka igjen og prøve å sette sammen min egen mat/meny basert på det.
Drikk et glass vann rett før hvert måltid, spis saaakte og kjenn etter om man begynner å bli mett.
Drikk et glass vann når du tror du er sulten og vent litt før du spiser noe mer. det KAN være at man bare er tørst.
Selv er jeg glad i å småspise på jobb (huffda!) og har med en liten boks med oppskåret tomat, agurk, paprika, stangselleri og ostebiter + en flaske vann (og uante mengder med kaffe). Så frokosten min varer fra ca 9 til lunch :rolleyes:.
Jeg har funnet ut om kroppen min at jeg ikke må over 17-1800 kcal for å holde vekta stabil. Det hender at jeg skeier ut ved festlige anledninger og legger gjerne på meg 1 kg. Da må jeg ned på ca 1500 kcal pr dag i nesten 1 uke for å være tilbake på min vanlige vekt (60 kg).
Det skal legges til at jeg er 56 år, har velbehandlet hypothyreose og trener med øvelser/ moderate vekter/ rockering ca 30 min og går 45 min hver dag.
Det er ikke det at jeg synes det er et pes å holde vekta, men jammen skal jeg passe på hele tiden. Jeg holder meg strikt til lavkarbo; noen ganger havner jeg i ketose, men ligger vel på 30-40 g kh pr dag, aldri over 50.
Hadde jeg spist opp mot 3000 kcal hver dag, selv i ketose, hadde jeg lagt på meg big time :cool:
Jeg småspiser nok ikke, jeg spiser frokost (ca kl 8) lunch ca 11.30, et lite måltid ca kl 14, middag ca kl. 17 og kvelds kl. 19-20. Prøver å planlegge dagen i forveien for å unngå småspising, på jobb har jeg ikke mer enn jeg må . Har vært nøye på å prøve å overholde disse tidene de siste mnd nettopp for å unngå småspising. Jeg prøvde prinsippet spis når du er sulten til du er mett, men da blir det jaggu meg spising hele veien. Går nok end el sulten nå for jeg spiser alt for mye som det er.
Jeg drikker mye vann hele tiden og drikker alltid minst et glass vann før måltid og et stort under måltid. Jeg spiser så seint at maten er kald lenge før jeg er halveis så det burde heller ikke være et problem. Noe må jo være feil siden jeg er så sulten alltid. legen har tatt masse tester, menjeg er frisk som en fisk bortsett fra litt sånn smågal i hodet:w00t:
Er nok det som er svaret for meg også, forstår bare ikke hvordan jeg skal overleve på så lite, med tanke på at jeg spiser dobbelt så mye per dags dato og er dødssulten hver eneste dag :(
Jeg spiser meg god og mett på 1500 kcal eller mindre om dagen, passer på at fett er ca 70-80% av det hele, har litt høyere BMI enn deg, og vekten min har også stagnert siden påske. :cool: Nevner dette for å illustrere at det virkelig er forskjell folk imellom, altså, også når det gjelder kcal-inntak i forhold til stagnasjon i vekttap...
Jeg ser jo problemet når man må ha så stor del fett, det drar jo opp kaloriene... hmmm... jeg spiser ikke så mye fett jeg da, men slanker meg jo ikke heller..
Om du titter i journalen min fra side 206, #5143 og noen uker fremover vil du finne alt jeg spiste i 18 dager, veid og notert alt som er!:p
Er ikke under 2000 hver dag, men gikk ned mer enn 3 kg på de 18 dagene, så noe riktig må jeg jo ha gjort!:D
Men HVA spiser du som gjør at det blir såpass mye kalorier i løpet av en dag?
Jeg har tittet gjennom de siste ukene med mannemannens menyer og ingen av dagen har han klart å komme over 2500 kcal... og han er mann og spiser mye kjøtt ...
3170 kcal!? Hva i all verden spiser du for å få i deg så mye? Jeg synes jeg spiser godt og mye på 1500-1800 kcal jeg og hadde nok hatt store problemer med å fått i meg over 3000! :eek:
Jeg tror du må komme litt mer med nøyaktig hva du spiser om noen skal ha mulighet til å komme med noen forslag til deg. :)
Er som sagt sulten og spiser ganske store måltider (5-6 måltider til dagen) og selv da sliter jeg med sult og er sulten både før og etter. Er i ketose og da skal jo sultfølelsen forsvinne eller modereres sies det.
Frokost igår bestod små hjemmelagde knekkebrød (ca 36 kcal i hver), meierismør og gräddost og vips så var vi oppe i 436 kcal bare på frokost. Spiser dette rundt 7.30-8.00 og rundt 10 vsr jeg så sulten at jeg holdet på å gå til, siden jeg spiser alt for mye og ikke går ned i vekt prøver jeg å holde ut til lunch 11.30. Lunchen i går var på 743 kcal og kunne gjerne vært mer for jeg var ikke mett etter å ha spist. Den bestod av 4 cherrytomater, rapidsalat med 2 ss olivenolje, en ovnsbakt kyllingfilet, litt norzola (ca 20 g). Kl.14 var jeg så sulten igjen at jeg kunne ha spist ei hel ku, så da tok jeg ca 60 g jarlsberg, 1 stort kokt egg samt en stor ts cocosa i teen. Da klarte jeg å holde ut helt til klokka var 18 og var ferdig med trening. Da hadde jeg en stor entrecote (ca 250 g), steikt i meierismør med litt fjorland bernaise, dampa blomkål og brokkoli denne middagen kom på 1212 kcal ca. Til kvelds/dessert ca kl 20 hadde jeg litt jordbær med fløte på og jeg gikk og la meg sulten.
Til alle dere som nå tenker jammen her er det mange partystoppere så er jeg fullt klar over det. Jeg spiser like stor mengder mat selv uten partystopperene. Det jeg spør om er hvordan jeg kan minke matmengden uten å sulte spint i hjæl.
I dag har jeg prøvd å kutte ned slik at jeg kun spiser rundt 2000 kcal og nå sitter jeg å er så sulten at jeg svimer snart av, har vondt i hodet og er kvalm av sultfølelse. Noe må jo være galt :confused:
Prøvde å følge den ukesmenyen som Torkild har i boka, men da var jeg så sulten at jeg satt nesten og grein. Måtte bare gi opp og spise mer, det var også rådet jeg fikk her inne - mer fett. Så jeg har prøvd det, men uten å lykkes tydeligvis.
Dessuten tror jeg det er dumt å gå og "holde ut" til neste måltid. Hva med å ta noen skiver ost og en slurk fløte når du føler at du begynner å bli sulten? Sånn at kroppen din faktisk får litt mat innimellom. Jeg tror det har mer for seg enn å drøye til neste måltid.
Mye av grunnen til at du spiser så mye kan jo rett og slett være at du blir FOR SULTEN?
I dag spiste jeg tre kokte egg med litt skinke til. Er det BRA nok frokost. Klokka 10.30 var jeg så sulten igjen, så det nytter ikke noe særlig det gitt.
Har prøvd det også jeg og da blir det bare enda mer mat, for hovedmåltidene blir akkurat like store. Jeg er konstant sulten og ost/fløte er noe som ihvertfall ikke demper min sultfølelse.
For å si det sånn jeg har prøvd alle triksene i boka om å spise seint, drikke masse vann, spise når man er sulten til man er mett (da spiste jeg fader meg hele tiden), shoote fett før måltid, cocsa i teen, osv.
Blir helt gal av å lete etter svar, tror jeg må tilbake på spis-deg-slank måltidene igjen da hadde jeg aldri sånn sultfølelse.
Pfft, 3100 kalorier på en dag er da ingenting. Har laget et par bacon-cheese-rolls med 3 pakker bacon og ca. 200g gulost. Disse inneholder drøye 2340kcal per stykk og varer til et stykk måltid og kanskje et mellommåltid.
Har også flere ganger stekt bacon og kylling i smør, helt over en boks fløte og en 8-10 generøse skiver gulost som glatt kommer på ca 2800kcal for omtrent 2 matskåler.
Edit: og ja, jeg har gått ned ca. 12-13kg (for sommerformen, ikke fordi jeg har så mye å ta av) selv om jeg spiste minst 3000kcal om dagen i snitt og har en stillesittende jobb. Jeg trener styrke 4 dager i uka og har først startet med kardio i det siste for å tvinge av kroppen et siste par kilo.
Poenget? Kroppen kan ikke lagre fett uten insulin. Derimot går mengden glukagon i blodet opp når mengden insulin synker, og glukagon er et fettmobiliserende hormon. At du ikke går ned i vekt kan godt tenkes å være fordi du spiser så mye fett (og energi) at kroppen ikke har behov for å frigi ketoner fra fettcellene da fett man spiser også ender som ketoner i blodet.
Kan vel også kanskje tenkes at du ikke har verdens beste insulinfølsomhet, som vil føre til at du har mer insulin i blodet enn andre kanskje har, selv gitt samme mengden karbohydrater. Høyere insulin-nivå medfører større sjanse for at fettcellene får nok energi tilført til å balansere energien de kvitter seg med, og insulin blokkerer også effekten av glukagon (hormonet som er vitalt for fettvektnedgang).
Hva med "intermittent fasting"? Er ingen guru på området men å ikke spise på noen timer mobiliserer glukagon-produksjon for å forhindre at blodsukkeret skal bli lavt (fordi glukagon får leveren til å frigi opplagret sukker) på samme måte som når man sover. I tillegg sies det at periodisk fasting øker produksjonen av endel andre stoffer som er meget fordelaktige både for helse og fettforbrenning, som bla. HGH (Human Growth Hormone), IGF-1 (Insulin-like Growth Factor), testosteron, mm.
Eller kanskje du bare, som meg, har en gigantisk magesekk grunnet en voldsom forkjærlighet for mat og den deilige følelsen av å være god og (stapp)mett. ^^
Jeg begynne å jobb kl. 7 om morgenen og må dra hjemmenefra senest kl.06.45 og har ikke tid til sånne frokoster. Er dessuten ikke noe særlig glad i omelett og eggerøre.
Kan så være, men jeg er som sagt konstant sulten og på 3000 kcal til dagen er jeg fortsatt sulten. Går heller ikke mer ned i vekt og magefettet forsvinner ikke og den eneste forklaringen jeg nå sitter igjen med er at jeg får i meg alt for mange kcal. Spesielt når jeg leser her inne at folk klarer seg med under 2000 kcal per dag og er supermette.
Frokost: 2 stekte egg + 6 striper bacon
Lunsj: ½ kylling
Middag: 250 gr kjøttdeig stekt med løk og sopp og gratinert med ost + en håndfull salat + litt agurk
Kvelds: 2 biter av helgens lavkarbopizza
Har prøvd det for det er omtrent sånn en dagsmeny Torkild anbefaler i boka si, og da er jeg så sulten at jeg er kvalm. Vet bare ikke hva jeg skal gjøre lengre:hylgrine:
Nå må jeg bare ha en diger middag for jeg er så sulten at magen knurrer og hodet holder på og sprenges.
Etter å ha lest litt her inne tror jeg at jeg må prøve å få i meg en større frokost, det er det beste tipset jeg har fått så langt. Og jeg som ikke er frokostmenneske idet hele tatt, selv om jeg er skrubbsulten på quisten.
Blir vanskelig å få til for jeg har mer enn nok med å stable meg på beina og komme meg innom dusjen før jobb, er ikke noe morraperson heller :o Alt (frokost, lunch, snacks) må gjøres klart kvelden før og spises kaldt (URK:eek:) for jeg har ingen tilberedelses muligheter på jobben. Dessuten skal man jo ikke bruke arbeidstiden til å spise, bortsett fra den daglige halvtimen til lunch som ikke er betalt. Lurer hva jeg skal finne på som jeg klarer å spise på quisten?? tviler på at jeg klarer å spise kottis så tidlig, når det er bare såvidt jeg får i meg egg på den tiden.
Jau jau folkens, ønsk meg lykke til I'm going in :D
Alt står i innlegg #1. I går hadde jeg ca 130-140 g protein og det er en typisk dag for meg. Spis-deg-slank har lite fett og lite kalorier og ikke mye av noen tingen men det fungerte ihvertfall for meg.
Slutta for jeg ble så lei av ferdigmaten og ville begynne å lage mat selv. Jeg likte det jeg leste i ketolyseboka og begynte derfor på ketolyse . Etter at jeg begynte på ketolyse har det gått skeisen og den eneste forklaringen jeg har er kalorimengden/fettmengden. Har dermed prøvd å ha en kalorikontrollert versjon av ketolyse, men det har jo tydeligvis ikke vært særlig vellykka for jeg er konstant sulten
Huff, kjenner jeg får helt vondt av å lese dette!! Følgte Grete Roede modellen før jeg gikk over på ketolyse nå, og da hadde jeg det sånn, var sulten 1 time etter jeg spiste. Det er ganske frustrerende, særlig når man er utrolig glad i mat fra før!!
Men jeg fikk et helt nytt liv nå på ketolyse, kjenner sjeldent sult (bare når jeg er mye hjemme og tenker på mat konstant, er jo så vant til å småspise). Men kan hende for deg at dette opplegget ikke passer din kropp. Og som du sier selv så ble du mett av de andre spis-deg-slank måltidene. Eller så kan du prøve å finne ut av hva de innerholder, og prøve å lage dette selv?
Håper virkelig du finner ut av dette, for å gå og tenke på mat konstant og være sulten er så slitsomt!!! :(
Bare en liten notat, 3000+ kalorier og du går ikke opp (står stille) betyr at du antageligvis er mer aktiv (enn ellers?) siden en stillesittende person på 81 kilo har et dagsbehov langt under 3000+ kalorier.
Jeg syns ikke det ser ut som spesielt mye mat, og fikk det ikke til å stemme at dette skulle ende på over 3000 kcal. Derfor begynte jeg å regne, for å se hva jeg fikk det til å bli. Nå oppgir du jo ikke vekt på alt, men når jeg tar det litt på feelingen, blir feks. lunsjen din sånn:
100 g tomat: 15 kcal
50 g rapidsalat: 4 kcal
2 ss olje: 270 kcal
150 g kyllingfilet:159 kcal
20 g norzola: 77 kcal
Dette blir 525 kcal tilsammen.
Og middagen:
250 g entrecote: 460 kcal
1 ss smør: 112 kcal
50 g bernaise: 112 kcal
50 g blomkål: 10 kcal
50 g brokkoli: 14 kcal
Tilsammen 708 kcal.
Kan dette stemme sånn ca med de mengdene jeg har satt opp, eller er jeg helt på jordet?
Lag denne smoothien: forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=871802#post871802
og ta med på jobb i en flaske eller et beger (se bilde). Da kan du drikke selv om du jobber.
Eller hva med en eggemelk til frokost? Den kan jo også drikkes kald...
Den avocadolime-smoothien blir veldig tykk når jeg lager den, så jeg har den i en beholder hvor jeg kan spise opp resten med skje.
Men da bruker jeg ikke vann, kun fløte.
Akkurat i dag har jeg tenkt å lage meg en variant med kokosmelk, cocosa (eller UDOs), avokado, fløte, egg og lime som jeg skal ha med på jobb i morgen hvis den blir bra :).
EDIT:
! boks kokosmelk
1 avokado
4 ss limejuice
ca 3 ts splenda (kan nok sløyfes? Kokosmelk er faktisk ganske søtt.)
2 fløteisbiter
1 egg
1 ss UDOs (kan nok sløyfes)
Kjøres i blenderen (jeg har stavmikserblender) til alt har en fin, kremete konsistens.
Husk at utenom dette kommer frokost/kveldsmat/snacks.
Mengdene dine stemmer ikke i tillegg har jeg glemt å oppgi at jeg hadde en avocado også til lunch. Jeg har lagt dette inn både på diett.no, matvareguiden.no og nå sist mat på data og kalorimengden stemmer den. Det er ikke store forskjellene jeg får mellom disse tre og jeg lander på godt over 3000 kcal. Spiste kanskje litt ekstra i går for jeg var så sulten etter trening, men det er ikke langt i fra en normal dag dette her. Er i moderat aktivitet dvs trener 3-5 ganger i uka og forbrenner 500-700 kcal per gang.
Jeg får ikke de kaloriberegningene dine til å stemme jeg? Dersom vi ser på f.eks middagen:
250 gram entrecote ca ,500 kalorier
Hvis du spiste så mye som 100 gram saus ,124 kalorier
Blomkål ,21 kalorier pr 100 gram
Brokkoli, 30 kalorier pr 100 gram
Du må jo ha brukt enorme mengder med smør for å komme opp i over 1200 kalorier. I såfall er det kanskje ikke så lurt å bruke rundt 500 kalorier på stekesmør?
Skjønner ikke helt at den lunsjen kan komme opp i over 700 heller, uten at jeg finregner på den. Kan det være noe her?
Heisan! Du har min største medfølelse - det er ikke morsomt å gå sulten hele tiden!
Bare et "dumt" spørsmål først - du sjekker kcal og ikke kJ når du beregner med programmene ja? (kremt - been there serru...)
Jeg spiste lavkarbo uten kcal-telling i et halvt år og gikk ikke ned et gram! I tillegg var jeg til tider fryktelig sulten - og ble anbefalt å spise mer fett, mindre karbo, mer protein and so on :)
For to mnd siden begynte jeg på spis-deg-slank. Etter 3 dager forsvant all sult, og etter 4 uker med ferdigmat var 4 kg borte - og nå når jeg lager mat etter samme prinsipp selv (har utvidet menyen med oppskrifter herfra kan du si) så har jeg fortsatt å gå ned ca 1 kg i uka.
Du har jo erfaring med spis-deg-slank - så hva stopper deg i å prøve et par nye uker for å se hva som skjer? Fettmengden kan du jo kontrollere selv - jeg spiser jo majones og fløte og CF og gudene skal vite i hvert måltid - så uten å ha tallene foran meg (skal sjekke oppskriftene mine) så spiser jeg nok mer enn nok fett. Det er mengden kcalorier OG mengden karbo som er viktig for meg nå - andel fett sammenliknes med protein og karbo er nok som det skal være i et lavkarbo-kosthold :)
Ønsker deg så mye lykke til - håper du holder oss oppdatert på framgangen!
Joda det er kcal, trodde ikke det var mulig å ta feil jeg :D
Og til alle dere som maser om at beregningen er feil -NEI de er ikke det, jeg har sjekka flere ganger og tre ulike plasser så det er riktig.
Som sagt jeg spiser mye og trenger mye så JA nok en gang jreg er over 3000 kcal til dagen. Det er ikke vits å kverulere på tallene for de er faktisk riktige.
Hvordan er det med tanke på "unødvendige" kalorier da? Altså... hvor mye forsvinner i saus osv? Andre ting som ikke metter, men som er med på måltidet?
Her har vi det gøy og leker matdetektiver i dag... :D
Før jeg oppdaget LCHF, var jeg så sulten at jeg hadde vondt i ørene!:eek::p:w00t:
Helt sant! Var så sulten, innhul i magen, at det føltes som om det var undertrykk og sug helt opp i ørene!:p
Jeg ble svimmel, kvalm, kaldsvettet og var uhyre irritabel! Ikke lett å slanke seg når det oppleves på den måten!
Klamret meg til salatbollen og holdt ut i 16 uker på GR. 20kg minus ble fort til 25kg pluss da forlover- jobben var overstått! :o
Om jeg nå pga røykeslutt har gått opp alt jeg først gikk ned på LCHF, har jeg nå holdt vekten sånn ca siden mars. Uten LCHF hadde jeg nok gått opp enda mer uten å ane hva jeg skulle gjøre!
Håper du finner ut av det! Har du snakket med legen din om dette? Kanskje du har magesår eller noe som gjøre at du kjenner deg sulten mens det egentlig er noe annet? :p
Vet noen føler seg bedre med litt mat i magen om man har magesår.
Kan sikkert være andre ting også, tenkte bare det kunne være lurt å ta en prat med legen om man har en lege det går an å prate fornuft med, da!;)
Jeg har tenkt meg tilbake til spis-deg-slank opplegget ja, må bare få tak i boka igjen og se litt på menyforslagene hans for jeg orker ikke en ny omgang med ferdigmat nå som jeg har fått smaken på "vanlig" mat.
Siden dette har fungert så bra for meg før er det nok det som er nøkkelen, kh- og kcal-kontroll. Det er nok det som fungerer for meg og min kropp. Det må være et eller annet i ketolyseopplegget som trigger sultfølelsen min noe så helt aldeles sinnsykt :(
Har sjekket litt i journalene til folk og hva de spiser og det ser ut til at de fleste spiser ganske kraftige frokoster i forhold til hva jeg gjør og dermed spiser de ikke så mye utover dagen. Skal prøve det trikset også noen dager for å se om jeg får ned kaloriinntaket uten å gå til av sult.
Nå sier jeg meg ferdig med denne diskusjonen, jeg har funnet ut hva jeg skal prøve på fremover :)
Nope jeg trener moderat maks 3-5 ganger i uka, brenner ca 500-600 kcal hver økt. Ellers er jeg lite aktiv og sitte på rævva forann en pc på jobben hele dagen og forann tv'en hjemme :D
Legger ikke på meg nei men har altså hatt totalt stillstand siden jeg begynte på ketolyse rett før påske og har vært UTROLIG sulten hele tiden, så jeg får nok i meg alt for mye mat men jeg blir jo ikke mett allikevel. Men nå har jeg som sagt bestemt meg for hva jeg skal gjøre :)
Noen ganger er jeg sulten når jeg er ferdig å spise. Men nå kjenner jeg meg selv såpass godt at selv om jeg enda er sulten etter måltidet, kommer jeg til å være stappmett etter en halvtime. Det er vel som gamlingene sier,at maten "må sige", hehhe.
I dag har jeg spist ca 1700 kcal. De besto av 2 grillskiver, agurk, kinakål, fløte,bringebær, fenalår, egg, røkalaks, blomkålstappe. Trist nok bare ca 5 karber iføge mat på data:eek:. 1640 kcal (skrev 1700 for å ha en feilmargin å gå på :P), 85gram protein, 144 gram fett, 5 karber:eek:
Sorry, jeg kunne ikke dy meg, selv om du sa deg ferdig med diskusjonen (og, ja, jeg tror nok at en større frokost kan hjelpe godt på!).
Jeg sterer denne delen av innegget til Plastbox, fordi jeg faktsk tror det er et stort poeng her.
Jeg hadde et platå som varte og rakk i tre år før jeg kom over en fanastisk (og lavkarboorientert) spesialist, fikk påvist at min insulinresistens overhodet ikke var borte, jeg holdt den kun i sjakk.
De gangene jeg kikka på kaloritallet så lå det gjerne på pluss minus 2500 som nok var langt over mitt vedliksholdsnivå, dersom det da finnes et sånt et. Jeg ble gjerne fort sulten, og det var tidvis utrolig ubehagelig, samt at det å ved et uhell få i seg noe med mer karber enn en løk fikk det til å gå trill rundt for meg, sånn dødsangstaktig.
Jeg måtte følge en ytterste konsekvens, ettersom blodsukkeret mitt var så fint som helst, men insulinet mitt holdt seg godt og langt ute i ytterpunktene.
Nå har jeg gått på metformin (diamedisin som også brukes mot insulinresistens) i åtte måneder, og da jeg fikk tilvent meg dem, så har jeg siden februar gått ned nesten ti kg, jeg klarer meg fint på 1400-1800 kcal ca på dagen, om jeg er moderat aktv, og jeg dør ikke om jeg skulle finne på å spise en håndfull jordbær :o.
Måtte bare dele dette med det, da det dessverre finnes enkelte av oss som er så innmari insulinresistente at lavkarbo i så måte kun holder det i sjakk (men takk og pris for det, altså).
Var innom å så etter ei oppskrift som noen la inn i tråden din, så innlegget ditt og selv om jeg har sagt meg ferdig må jeg jo bare svare.
Tydeligvis at tastaturet ditt har slått seg skikkelig vrangt ja - FNIS:p, men jeg tror jeg fikk hovedinnholdet i innlegget.
I følge legen min har jeg ikke insulinresistens, men nå er jeg jo usikker også om han faktisk har testet skikkelig for det. Kanskje jeg skal ta en skikkelig prat med han neste gang jeg er der.
Har vurdert å skifte fastlege men synes det er så vanskelig. Legen jeg har nå har vært helt fantastisk utenom det som gjelder lavkarbo for det bare fnyser han av.
Prøver å øke frokosten jeg og se om det hjelper. I tillegg blir det kh og kcal kontroll.
Ja, problemet er at de retningslinjer som allmenleger forholder seg til ved f.eks c-peptid (det man måler for å få et sikkert bilde av selve insulinet) er så høye at man gjerne alt kan ha diabetes når man først når over de nyere ''normalverdiene'' de opererer med. Dette ble endret for få år siden ... Eksempelvis vil en lege fra Fedonklinikken gjerne diagnostisere deg med insulinresistens ved 700, og dia ved 1200, mens en allmennege først vil sette insulinresistensdiagnosen ved 1400 ... Det er ganske skummelt! Jeg lå på 900-1100 (og det selv i ketose) og var dermed i følge legen min utenfor fare. Det ble andre boller da jeg gikk til spesialisten min. Ikke et vondt ord om legen min, men dette vet han rett og slett for lite om!
Og tro meg, jeg har levd helt utrolig restriktivt i fire år ...
Du behøver ikke å gå på tvers av fastlegen din for å få en second opinion, det står du jo helt fritt til! :)
PS: Jeg har store problemer med l, i og o-tasten, så jeg bedriver sleggeslags-teknikk her for å få med meg alle tastene :p.
Haha, huff ja ...! Jeg holder fingrene hardt krysset for at det drysser en haug med spenn over meg nå om et par dager når skattepengene utbetales, for dette skrellet av en pc holder jeg ikke ut med stort lenger :rolleyes:.
Får slenge på en kommentar på Photobscuras kommentar på min kommentar.
Som type 1 diabetiker kjenner jeg godt til effekten av både høyt og lavt blodsukker. Har jeg lavt blodsukker hender det som oftest at jeg spiser 8 skiver med massive mengder pålegg der jeg egentlig bare hadde behøvd en. ALT ser fantastisk godt og spiselig ut, selv ting som strengt tatt ikke regnes som spiselig til vanlig.
Med litt høyt blodsukker føler jeg meg somregel ikke fantastisk, men sultfølelsen er alltid der. I starten like før jeg fikk diagnosen, da jeg fortsatt hadde noe insulinproduksjon, spiste jeg vanvittige mengder mat. Etter ei trening gikk det f.eks. et helt brød med pålegg, og etterpå noe potetsalatrester og diverse fra kjøleskapet. (Edit: dette skjedde ikke etter hver trening altså, men er en hendelse jeg husker :P)
Så, har du sjekket blodsukkeret ditt? Be legen om en såkalt "glykemisk belastning"-test der du får sukkervann og blodsukkeret måles gjevnlig i et par timer (eller gjør det selv om du har tilgang på et måleapparat, kan kjøpes på apoteket). Få gjerne også målt c-peptid som Photobscura sier, og be som jeg alltid gjør om å få utskrift av alle prøveresultatene dine.
At legen sier alt er i orden betyr bare at verdiene dine er innenfor den Statlige normen, altså alt fra en topptrent 17-åring med bra kosthold til en hjertesyk, grovt overvektig pensjonist.
Fun fact: taket på standardverdiene for c-peptid ble satt ved en undersøkelse på Vestfold Sentralsykehus. Gruppen som skulle representere "normen"..? 55-60 år gamle menn med grov overvekt og livstruende hjerteproblemer (og dermed antageligvis diabetes type 2)! Nok en gang: GOOOO NORGE!
Nemlig, det er nettopp på grunnlag av dette de satte de nye normene i 2001 ... Det er ganske utrolig!
Det er, som jeg ser det, dersom du vil etterfølge rådet, helt essensielt å ta en c-peptid, for en glukosebelastning sier bare SÅ mye. Som i mitt tilfelle; fastende blodsukker på 5, langtids på 7,8 = ''frisk''. Du kan ha et relativt normalt blodsukker men fortsatt ha høyt insulin, særlig om du fortsatt har overvekt.
Et råd, som er helt uvitenskaplig :-), bare basert på egen erfaring. Det er å kutte ut alle meieriprodukter - eller så mange du klarer. Jeg merket en økt sult ved inntak av feks fløte. Kan spise noen oster uten å merke endringer. Steker i kokosolje, så smør vet jeg ikke om jeg reagerer på. Forsøkte en periode med cotage chease, men det satte igang den konstante fysing på mat. Lykke til og Håper du finner et kosthold du kan leve godt med.
Her er muligens svaret på at jeg ikke går opp i vekt selv om jeg ligger på 3000+ kcal hver dag og bare trener 2-3 ganger i uka
Dette er ikke helt urimelig, for med spis-deg-slank filosofien gikk jeg ned og man skal ikke ha så veldig mye meieriprodukter der. Jeg testa her en kveld og spiste en god slump med fløte og bringebær. Jeg ble sulten bare en halv time etter inntak, selv om jeg ikke var så sulten i utgangspunktet. I går spiste jeg bare bringebær og da reagerte jeg ikke sånn.
Ny veiedag på mandag, så får jeg se hvordan det har gått da.:p
Oj, at du skulle reagere sånn på fløte var rart. Hva kan det komme av? Sikker på at det ikke kom av lite kalorier/fett tidligere på dagen? Om jeg spiser litt salat (issalat, agurk og løk) med 5 ml olje over og 100 gram gulost med 10% fett er jeg mett kjempelenge.
Mitt problem er at jeg lurer på om jeg spiser for lite. 1243 kalorier i dag, og 12 karber foreløpig, men nå må jeg ett ærend og da tror jeg at jeg unner meg en fanta zero, så da blir det 14,5 karber. Bør jeg prøve å presse inn noen flerer kalorier for å unngå at kroppen begynner å gå på sparebluss? Har jo spist det jeg har hatt lyst på i dag... Veier noen og nitti kg, og er et mellomhøyt kvinnemenneske. ;)
JEG går ned en kg i uka på 12-1500 kcal med moderat gå-trening, DIN kropp kan være annerledes. Står du stille - prøv å øke kcalinntaket en ukes tid og se hva som skjer :) Du skal ganske mye opp i kcal før det blir for mye.
Takk! Lurte litt om jeg måtte begynne å tvinge i meg mat. ;) Nå skal jeg tre dager på telttur, og da vet jeg ikke hvordan jeg klarer meg, det blir ikke spising av brømat, men det blir vin! Får se om jeg går opp eller ned på mandag. :)
Nei vær så snill å ikke tving i deg mat!!! Det er kroppen du forer, ikke noe annet, så om den er fornøyd med 1200 kcal så aksepter det. Man skal spise når man er sulten og ikke når man er mett! 1200 er lite for en som skal opp i vekt, ikke for en som skal ned.
Vin trenger ikke bety at du legger på deg - kroppen må bare forbrenne alkoholen før den fortsetter med fettet :) Hold deg til tørr hvitvin, eller rødvin med mindre karbo i så går det helt fint :) (Drikk mye vann!)
God tur!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.