< Tilbake til oversikten

Lisbeths lavkarbobrød med gjær

#1

Lisbeth sa for siden:

Jeg har eksperimenetert en stund for å lage et brød som både samboeren min og jeg liker. Og endelig har jeg fått til et brød som etter min mening smaker som "ekte" brød.

Næringsinnhold i hele brødet: 2108 kcal, karbohydrater: 43,54, protein: 129,7, fett: 161,68.
Jeg får ca 25 skiver ut av brødet som er stekt i ovn, dvs ca 1,7 kh pr skive.

Mangler du noen av ingrediensene, eller vil spare inn på karbohydratene kan du bruke ingrediensene som står i parentes, men brødet blir absolutt best om du følger oppskriften.

Brødet kan bakes både i ovn og brødbakemaskin.

INGREDIENSER:
1,5 dl vann
50 g smeltet smør
1,5 dl kulturmelk
2 egg
2 ts salt
1 ts sukrin
50 g grovhakkede solsikkekjerner
25 g hvetekim (kan byttes ut med kruskakli)
40 g knuste linfrø
40 g paranøtter
30 g hasselnøtter
25 g sesamfrø
20 g jyttemel tiff (kan byttes ut med finmalte nøtter)
30 g glutenmel
50 g bakepro (kan byttes ut med soyaprotein, bakemix el.l)
2 ts fiberhusk
2 ts johannesbrødkjernemel
50 g fersk gjær (2 ts tørrgjær ved bruk av brødbakemaskin)

FREMGANGSMÅTE:
La solsikkekjerner, hvetekim og linfrø svelle i vannet i 30-60 minutter.

I OVN:
Smelt smøret og rør inn kulturmelk og egg. Vam opp væsken til ca 37 grader, og løs opp gjæren i den lunkne væsken.

Tilsett resten av ingrediensene og elt godt, gjerne med kjøkkenmaskin. La deigen hvile i 30-60 minutter.

"Slå" deretter lufta ut av deigen, og hell den i en brødform (1,5-2l). Om du ikke bruker silikonform bør du kle brødformen med bakepapir. La deigen heve igjen i 45-60 minutter. Strø litt sesamfrø over brødet før det settes i ovnen.

Sett ovnen på 200 grader i varmluftsovn (220 grader i vanlig ovn), og sett temperaturen ned til 160 grader (180 grader) når brødet er satt inn. Stek brødet nederst i ovnen i 60 minutter. Ta det ut av formen og stek videre i 15-30 minutter. Synes du brødet blir for mørkt kan du dekke over med bakepapir mot slutten av steketiden.

I BRØDBAKEMASKIN:
Smelt smøret og rør inn kulturmelk og egg. Vam opp væsken til ca 37 grader, og hell den opp i formen til brødbakemaskinen.

Tilsett resten av ingrediensene, untatt gjær, i den rekkefølgen de er listet opp. Lag en liten fordypning i melet og hell i tørrgjær.

Jeg har en Melissa brødbakemaskin, og baker brødet med disse innstillingene:
Program 3 (whole wheat), lite brød og mørk farge.

Hvis du vil ha luftigere brød kan du stoppe brødbakemaskinen etter den første eltingen og hevingen, og starte fra begynnelsen igjen, som om du baker et nytt brød. Brødet på det siste bildet er laget på denne måten.


#2

Sivensvans sa for siden:

Takk for oppskrift som må prøves - og, takk for at du har vært så grei at du har tatt med variant til brødbakemaskin!! Me like!;)


#3

TrillTrall sa for siden:

Hva er bakepro og hvor får jeg tak i det? Helsekostene jeg har vært på har ikke bakemixen og da jeg spurte etter soyaprotein fikk jeg tilbudt et kosttilskudd til trening... Høh.


#4

Alkazelters sa for siden:

Jeg tror Bakepro er en kombinasjon av melkeprotein og gluten (tilsvarende ketolyse bakemix), men er ikke helt sikker..



#6

rariteten sa for siden:

Soyaprotein ER et kosttilskudd til trening :P


#7

Taran sa for siden:

Heisann
Heelt nydelig brød, bakte det i dag, måtte erstatte noen småting, men det gikk helt fint.


#8

TrillTrall sa for siden:

Det gikk det i alle fall ikke an å bake med sa guttungen i butikken....


#9

Balvoll sa for siden:

Bakte dette brødet i går. Nyydelig !!! Kan anbefales. Gå til en helsekost butikk, der finnes alt som er i oppskriften. Litt dyrt i innkjøp, men det rekker til maaaaang brød.:)




Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.