Musamis sa for siden:
Oppdaget av bakeriet her lager et lavkarbobrød med 23gr karbohydrater pr 100gr brød. Er det NOK lavkarbo til at jeg kan spise et par skiver om dagen, uten at det har noe å si? Herlighet, utrolig dumt forklart, tror jeg.
Her er det som står om brødet på brosjyren som fulgte med:
Næringsinnhold pr 100 gram brød:
Energi: 1164 kJ (278 kcal)
Protein: 20 g.
Karbohydrat: 23 g
hvorav sukkerarter: 3 g. (er det for mye?)
Fett: 12 g
hvorav: mettet fettsyrer 1,3 g
enumettet fettsyrer 3,7 g
flerumettet fettsyrer 5,3 g.
Kostfiber (fra rug, linfrø, bygg, soya, solsikkekjerner): 6,0 g
Natrium: 0,5 g
Bakt med følgende ingredienser:
Vann, byggmel og sammalt rug -25%, hvetegluten, soyaflak, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, maisstivelse, soyamel, rapsolje, fruktose, salt, maltmel, gjær, tørket surdeig av rug, fortykningsmiddel E412.
Ingen karbohydrater fra hvete, kun hveteproteiner (hvetegluten).
Så; er dette et bra lavkarbobrød, tror dere?
Jeg har i et par dager spist 2 skiver til frokost og ei til kvelds (hver skive ca 25-30gr) med div pålegg (skinke, ost, tomat, agurk...).
Eller er det for mye karbohdrater for meg som ønsker å leve lavkarbo?