< Tilbake til oversikten

Får bakrus av fettrik mat ...

#1

Nerthus sa for siden:

www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=556974

Denne synes jeg var litt interessant... det står at man får bakrus av fettrik mat. I artikkelen er det spesielt nevnt pommes frites og pizza. Sist jeg sjekket (istad her) så var det DOBBELT så mye karbohydrater i pizza og pommes frites som det er fett...

Blir litt oppgitt jeg!! :rolleyes:


#2

Mr. Muscle sa for siden:

Haha, ja forskere er noen artige dyr. De finner akkurat de resultatene som passer med deres oppfatninger før forskningen starter. Og med et slikt utgangspunkt er det ikke måte på hva du kan gjøre helseskadelig -eller gunstig.

Ta to grupper, en gruppe (alder 15-20) som lever sunt, trener og er ved generellt god helse. Den andre gruppen kan du la bestå av folk som er 50-60 år, har 50kg overvekt, aldri trener, spiser graps og gir totalt f....
Hvilken av disse gruppene har størst fare for å få hjerteinfarkt?
Svaret er ganske åpenbart og en trenger vel ikke særlig høy IQ for å forstå at gruppe 2 ligger dårligtst ann.
Tenk deg så at du gir gruppe 2 pærer. En pære daglig. Alt annet uforandret vil en pære om dagen hjelpe gruppe 2 svært lite. Konklusjonen blir da at pærer fører til hjerteinfarkt. Så kan pærer byttes ut med gulrøtter, hamburgere, erter, appelsiner. Ja, på denne måten kan du få absolutt alt til å bli farlig. På den annen side kan du gi gruppe 1 ris, poteter, og pasta. Gruppe 2 vil mest sannsynligvis fremdeles ha høyere antall infarkt. Hva blir konklusjonen? Joda, ris og pasta forebygger hjerte og karsykdommer :)

Ta ALLE forskningsresultater med en fjorten femten klyper salt :)


#3

Nerthus sa for siden:

Du har helt rett - men når det står i avisa - vil det være svært mange som tror på dette... DET er vel det største problemet dessverre :)


#4

higgi sa for siden:

ja slik er det dessverre.

Jeg er for så vidt enig; jeg blir også dårlig av en stor posjon burger og chips.
Men jeg blir ikke dårlig av en diger ost med en diger smørklatt på.
Det er så synd at de ikke skiller dette med naturlig fett, og krysningen sukker/transfett.

ja til naturlig mat, sier jeg bare når noe uttrykker sin bekymring over at jeg ikke spiser muffins, brød og torosaus.

Sitat vg

hm... jeg har mer energi med lavkarbo. Så jeg får beveget meg mye mer.
Ikke noe i veien med korttidshukommelsen heller. Tverdt om. Hjernen min fungerer mye bedre med fett enn uten (tro meg jeg har virkelig prøvd å leve helt uten fett, og da hadde jeg ikke "hode" i det hele tatt!)

Sitat vg

Jepp, jeg er nemlig hverken rotte eller mus...


#5

nellie sa for siden:

Det er vel som vanlig snakk om fett når man også spiser karbohydrater og da stemmer det jo forsåvidt:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.