< Tilbake til oversikten

Certo/jam

#1

Echo sa for siden:

Jeg tenkte jeg får forberede syltetøy sesongen. Har jo bær i fryseren også. Tenkte å lage uten sukker, eventuelt bruke sukrin eller noe. Så hadde jeg tenkt å ha oppi certo eller jam da, men klarer ikke å finne ut hvor mange karbohydrater det innelholder.
Innholdsfortegnelsen på certo er:Fortykningsmidler (E1414, xantangummi), sukker.
Er det noen som vet noe om dette?
Hvordan lager dere syltetøy? Kan man bruke gelatin, kanskje?


#2

Ferskenbeinet sa for siden:

jeg bruker johannesbrødkjernemel som tykning, det fungerer fint! Søter med stevia eller sukrin


#3

Echo sa for siden:

Hvor mye bruker du til f.eks en kilo bær? Og koker du det opp sammen, eller tar du det i til slutt?
Har ringt Kraft food, men de kunne ikke svare før i morgen, så da venter jeg i spenning.


#4

nellie sa for siden:

Certo:
Syltepulver: 72.7 gram karb
Frysepulver: 93.4
Fruktpektin: 42.1

Jam:
syltepulver: 84.7 kh
frysepulver: 81.5


#5

Ferskenbeinet sa for siden:

jeg veit ikke, har kun laget i små mengder!


#6

Echo sa for siden:

Hvor i all verden fant du det? Regner med at det er pr 100 gram? Posen min veier 60 gram.

Her må det finregnes og fintenkes. Jeg kommer jo absolutt billigst unna med fiberhusk da (karber altså), på den andre siden blir det jo ikke så aller verst pr skje.


#7

nellie sa for siden:

Jaa, er pr 100 gram detta!:)
Lå inne på utregningsprogrammet jeg bruker;)


#8

Ferskenbeinet sa for siden:

om du tenker å bruke fiberhusk ville jeg prøvd en liten mengde syltetøy først, det har en tendens til å bli som geleklumper i flytende ting! Ville heller brukt JBKM


#9

tina therese sa for siden:

jeg tykkner syltetøy med fiberhusk jeg...
går veldig bra det altså...
jeg strør bare bittelitt på toppen,
(omtrent samme mengde som man ville tatt salt på maten
kansje bittelitt mer)
rører rundt og venter i 10-15 minutter for å se om jeg trenger mer...
rører noen ganger i ventetiden også...
Men husk å vente for fiberhusken trenger tid på å tykne...
venter du for kort kan det fort bli for mye fiberhusk og dermed for tykt syltetøy...Det er ikke godt...
Lykke til!


#10

Echo sa for siden:

Takk for det. Jeg skal nok få det til:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.