< Tilbake til oversikten

Sukkeralkoholer og graviditet? Hjelp

#1

Linfrøknekk sa for siden:

:confused:Jeg er litt i villrede og trenger sårt noen råd!
Jeg har gjennomgått prøverørsbehandling og venter nå på svar på om jeg er gravid...
Jeg bruker vanligvis og spise bittelitt sukkerfritt smågodt fra sverige når jeg har lyst på noe godt.
Men, jeg vet ikke hvor bra dette er i forhold til maltitol/sukkeralkoholer når jeg skal gjøre det beste for miljøet i kroppen for graviditet...
Får så ekstremt mye luft i magen av det.

Jeg har aldri i mitt liv vært såååå godtesyk som jeg er nå, og jeg MÅ ha smågodt! (jeg er vanligvis veldig dtreng med meg selv)

I går tenkte jeg at ordentlig smågodt med sukker må være bedre for meg akkurat nå... Så jeg spiste noen biter:eek::eek::eek:

Hva tror dere er best?
Når jeg unner meg noe godt, er det best med fake eller real?
Noen som vet om Maltitol er skadelig for graviditet??


#2

Trulte67 sa for siden:

Du er virkelig inne i spennende tider!
Jeg vet egentlig ikke, men jeg tror jeg hadde satset på ekte sukker!


#3

nellie sa for siden:

Har aldri hørt at det skal være skadelig ved graviditet:)
Alt med måte, tenker jeg:)
Man trenger jo ikke spise sukkerfritt godteri hver dag, liksom.

Jeg holdt meg helt unna kunstig søtning de første tre månedene, men det var sånn bare fordi, tror jeg. Var vel noe med at jeg ikke ville tilføre babyen min noe i magen, som jeg helt klart ikke vil at hun skal ha i seg når hun er på utsiden. Men ble nok litt etterhvert..



#5

Photobscura sa for siden:

Godteri søtet med maltitol burde i hvert fall være relativt trygt, da det ikke er kjemisk framstilt. Eller kan du kanskje lage deg noe med sukrin eller stevia? Det er også helt naturlige søtstoffer.


#6

Sissi sa for siden:

Hva med å være i ketose??
Vi prøver nå, og er redd jeg er i ketose når d skjer?

Kan det gjøre noe å være i ketose til man har fått pos test?

(sorry for at jeg kupper tråden litt her)


#7

Cyan sa for siden:

Jeg har svangerskapsdiabetes og har spist litt maltitolsøtet sjokolade en gang i blant og det er i følge endokrinologen helt greit. Men alt med måte ;)

Sissi: Dersom dere er aktive prøvere nå vil jeg anbefale at du ikke går på ketogen diett nå for sikkerhets skyld. Man skal ikke være i ketose mens man går gravid, og jeg ble anbefalt av legen (ved Fedonklinikken) å heller ikke være i ketose mens vi prøvde. Lindbergkostholdet er et utmerket kosthold både mens man prøver og etter at man har blitt gravid :)


#8

Sissi sa for siden:

Ok.. Takk for svar :)


#9

Linfrøknekk sa for siden:

Takk for alle svar!
Jeg synes det er veldig vanskelig...
Men, som du sier, jeg ville jo ikke gitt sukkerfritt godteri med maltitol til datteren min, så da vil jeg jo heller ikke gi det til en begynnende liv i magen...
Jeg tenker på alle giftstoffer som er i dette...
Alt har jo masse farger og ser ut som ordentlige godterier...
Det er farger i vanlige også... Men, da vet jeg ihvertfall hva det er... Sukker...

Så dere tror det er best når jeg MÅ ha noe... Og velge vanlig sukker???

Til deg som spør om ketose;
Jeg holdt meg til ca 50-100 karber pr dag for å holde meg unna ketose...
Jeg tror ikke det er helt bra når man er en prøver eller er gravid...
Men, jeg er ingen lege...


#10

Alkazelters sa for siden:

Det er ikke søtstoffet/sukkeret som skaper aller fargene, men tilsetningsstoffer. Så hvis du tenker at alle fargene i godteriet du kjøper er sukker, så vet du i hvertfall ikke hva det er :)!


#11

Iset sa for siden:

Maltitol er ikke kunstig søtt, virker som om veldig mange tror det. Det er naturlig. Men jeg vet ikke om jeg ville satset på det for ofte/mye i et svangerskap, da jeg får sterke magekramper og diaré av det, og det er vel kanskje ikke det mest gunstige.


#12

Cyan sa for siden:

Nå synser jeg bare, men det kommer nok helt an på hvordan kroppen din behandler sukkeret. Når man er gravid virker insulinet dårligere, og om du allerede i en viss grad er insulinresistent fra før av (vet ikke om du er det da, men jeg er og jeg har som sagt svangerskapsdiabetes og kan ikke spise noen sukker) ville jeg faktisk droppet sukkeret og heller valgt maltitol. Som alkazelters sier så er det ikke sukkeret eller maltitolen som skaper fargene, det er alle de andre E-stoffene. Hvis det er det du vil unngå så ville jeg ha gått for litt mørk sjokolade om du må ha noe. Du skal (bør) jo ikke være i ketose når du prøver eller allerede er gravid så det er jo ikke som om å spise litt mørk sjokolade vil ødelegge sånn sett. Ta gjerne med en liten neve nøtter til for å balansere blodsukkeret. Det er nok det aller sunneste om du bare må ha noe :ja:

Men som Iset også påpeker: Magekramper og diare vil du jo helst unngå, spesielt under en graviditet. Så kos deg med litt mørk sjokolade du, det er vel det beste for både deg og evt. baby ;)


#13

Linfrøknekk sa for siden:

Nei, jeg tror ikke at fargene er sukker... Dårlig formulert av meg...
Men , jeg trodde Maltitol var et kunstig fremstilt produkt som iallefall ikke jeg vet hva er...
Men, hvis det er et naturlig søtningsmiddel er det vel ikke farlig å spise det i stede for sukker, som ikke er bra for noen...
Får ikke smerter... Blir bare veldig luftig kan du si:_plystre:
Og litt luft er det verdt, bare det ikke skader/påvirker det som skjer i magen...

Da fortsetter jeg å kose meg med baconsvor og maltitolgodteri da:visemuskl


#14

Trulte67 sa for siden:

gir ikke maltitol blodsukkerstigning på samme måte som sukker?


#15

Photobscura sa for siden:

Nei, maltitol både er og lages naturlig (av maltose, altså maltsukker som er laget av stivelse fra korn), men ettersom det har et så langsomt opptak i tarmen (hvilket gjør det til et alternativ for f.eks diabetikere), så dannes det dessverre gasser i magen, og mange opplever det laksativt.


#16

Trulte67 sa for siden:

Hmmm. da jeg gikk på Grete Roede på 80-tallet, så fikk vi vite at alle søtstoffer som sluttet på -ol inneholdt like mye kcal som vanlig sukker. Det var vel den gang bare Lakryl som var søtet med noe annet.
Jeg trodde derfor at -ol-søtstoff også ville påvirke blodsukkeret hvis det inneholder ca like mange kcal.


#17

Photobscura sa for siden:

Det er ikke kaloriene som påvirker blodsukkeret, men mengden karbohydrater og i hvilken hastighet de taes opp i tarmen (GI).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.