< Tilbake til oversikten

Forvirret. noen gode råd?

#1

Matgud sa for siden:

Snakket om dietten på jobb i dag, og folk sier at man går ned for å så gå opp og så miste masse. Ut fra vekta går jeg ned CA 200 gram pr døgn. Det stod stille etter forje helg da jeg drakk en del alkohol som kanskje var grunnen til at det gikk "tregt". Minsker hver dag. I morrest veide jeg 600 gram mindre enn jeg gjør nå, som sikkert har med at jeg ikke hadde spist å gjøre. Fæle meg som veier meg alt for mye. Trenger noen råd fra dere :blinke:

Hva er normalt? Hva kan jeg forvente?
Mister man mer ved å bare spise karbs fra Grønnsaker enn fra andre ting? (sier seg vel egentlig selv, men lurer på om noen har dokumentert endring)
Noen her inne som har fått "stabil" vektnedgang? Jeg gikk ned mye i starten, men går tregere nå. vil jeg så gå opp for å så gå ned?

Sikkert mange spm jeg kan finne på innlegg her, men tenkte å spørre pent i dag om råd :rolleyes: Ble litt mange spm oppiher da ser jeg:eek:

-Taaakk-


#2

Torkil sa for siden:

Hei
På ketolysekuren mister man FETT, det er det geniale i motsetning til lavkalorikurer der man mister både fett og muskler.
På ketolysekuren må man spise mye fett fordi man ikke kan dekke det daglige kaloribehov på 1400-2000 + + kalorier i og med man ikke kan spise mer enn 15-20 gram karbohydrat og ikke mer enn ca 125 gram protein. Da MÅ resten komme fra fett. Prøver man en mager ketolysevariant, vil stoffskiftet reduseres og vekttapet ditto ;-)
Vennlig Hilsen
Torkil :)


#3

Photobscura sa for siden:

Jeg holdt på å si at ingenting er normalt, hehe, men det jeg mener er at vekttap er veldig individuelt, og avhenger av alt fra hvor lenge du har vært overvektig, til helsetilstand, kjønn, og så videre.
Grunnen til at grønnsaker er mer gunstig som karbohydratkilde er at de stort sett har et lavt innhold av trege karbohydrater, dermed vil du få mindre blodsukkerstigning enn om du hadde hentet karbohydratene dine fra f.eks frukt, mindre blodsukkerstigning betyr mindre insulinutskillelse, hvilket igjen betyr ingen fettlagring, og kroppen får tilgang på fettlagrene dine til å bruke som energi, i stedet for glukose(sukker)lagrene. Så det er ikke bare det at du skal ha et visst antall kabohydrater som er viktig, men også hvor karbohydratene kommer fra.
Som Torkil sier så mister du ikke muskelmasse på dette kostholdet, dersom du følger anbefalningene, altså et lavt nok inntak av kh, og nok fett!

Og det at du kommer til å gå opp alt igjen, så klart, det gjelder absolutt alle vektreduksjonsmetoder dersom du går tilbake til det kostholdet du hadde som gjorde at du la på deg i utgangspunktet. Det er derfor dette ikke bare bør være en slankekur, men en livsstil, gjerne med individuell tilrettelegging etterhvert som du begynner å nå målvekt, og blir mer kjent med hva kroppen trives med og hva du kan leve med over tid!

Og til skeptikerne: Prove them wrong! Det funker bedre enn en hvilken som helst ''faglig'' debatt ;).


#4

Matgud sa for siden:

Klart:)

Jeg har lagt om kostholdet mitt av mange grunner. Men når jeg har nådd målet så skal jeg øke litt med karbs:)

Skal aldri spise så mye karbs og sukker noen gang igjen..

Har aldri følt meg så bra som nå:)

Takk for svar!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.