Denne lager jeg ofte som alternativ til brød:
(litt modifisert fra de amerikanske Atkins-sidene)
1 dl linfrømel
0,2 dl hele linfrø
1/2 ts bakepulver
1 egg
1/2 pakke søtningsmiddel (porsjonspakker)
1 ss smør eller olje
(kan ha 1/2-1 ts kanel oppi også, men pleier ikke å bruke det når jeg skal bruke det som brød)
Blander det tørre sammen først i en mikrosikker kopp, har så oppi smeltet smør/olje og egg, og rører det sammen.
Har det i mikroen på fullt i ca 1 min 20 sek (ops, det hever en del) hiver den utav, deler i to (på langs slik at jeg får lange skiver) og smører på smøreost med krydder, så en skinke eller kalkunbit, en snei ost eller to og litt grønt på toppen. Topper det hele med litt salt og pepper. Kjempegodt!! :rolleyes: Oppskriften kan fint dobles, men pass da på å ha stor nok beholder.
Jepp. :)
I USA heter det Flax seed meal og selges i poser.
Tror jeg har lest et sted her inne at noen kanskje fant det på Meny? Kan være jeg husker feil. Går ann å knuse frøene selv, men har forstått at det kan være litt stress uten riktig utstyr.
prøvde disse i dag, men 1,5 minutt var ikke nok syns jeg. de var seige på toppen enda :p tar de litt lengre jeg. man må vel prøve og feile. håper de blir gode :D
frø er vel lov tror jeg. er null karber i linfrø såvidt jeg vet. hele har hvertfall 0, så da skjønner jeg ikke hvorfor matvareguiden mener at knuste har 28,9 per 100 gram!?
Har lest litt om det flere steder her. Hele går visst rett gjennom kroppen, men maler du dem opp til mel så tar kroppen dem opp som karbohydrater mener jeg.
Søker du litt på det rundt i forumet her finner du svar:)
Dette er fra dette forumet, tråden for fase nummer to. Ettersom jeg har lest meg fram til her på forumet er vel dette en av "trykkfeilene" i den norske utgaven. Ikke meningen å ødlegge matgleden her altså!
frø på uke 3 ja. jaja, godt jeg ikke spiste så mange av disse. gikk uansett ned 2,5 kilo på induksjonen så skal være fornøyd! gleder meg til jeg kan lage yogurt med bær :D
Jeg har bodd et år i USA, og der borte (hvor Atkins kommer fra) var det greit med linfrø på induksjon. Det står også i boken at man kan bruke linfrø dersom man er treg i magen.
På Atkins.com under oppskrifter står denne registrert som akseptabel på fase 1 (induksjon). Men hver enkelt må jo finne ut hva som passer for en selv. Man bør kanskje ikke lage for mange muffins den aller første tiden.
Ja, jeg leste også det om linfrø hvis man trengte det for magen. kanskje jeg skal unne meg en sånn, det hørtest fantastisk godt ut. Har også skeiet helt ut med en atkins advantage bar og et glass pepsi max... :)
Disse er jo helt geniale!! Bra med litt flere alternativ til å ha pålegget på:)
Jeg er på "søtstoffavvenning" for tida, så idag laget jeg den med litt salt og hvitløkspulver i! Funka bra!
Jeg bruker knuste linfrø som jeg har kjøpt på helsekosten, det står 0 karbo på dem og...ingenting er jo bedre enn det:D
usj, min ble ikke noe god. Hadde ikke søtstoff, men burde kanskje spandert på litt salt istedet. Burde jeg heller prøve i ovnen i kanskje?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.