Biggie Small sa for siden:
10 stk. saftige myke muffens!
Sett oven på 250 grader.
70 gr glutenmel (15 karb)
50 gr mandelmel (kjøpt) (4 karb)
30 gr jyttemel teff (grønn) (18 karb)
4 gr kruskakli, 4 gr solsikkefrø, 4 gr linfrø, 3 gr kokosmel (~2 karb)
2 flate ts bakepulver
1/8 ts. askorbinsyre (kan sløyfes)
Blend kruskakli, solsikkefrø, linfrø og kokosmel i en kaffekvern til melkonsistens. Bland alt godt sammen i en bolle (blir 165 gram melblanding).
2 store egg (2 karb)
130 gr sukrin
Pisk egg og sukrin til eggedosis i maskin.
1,5 dl fløte (4,5 karb)
0,5 dl vann
50 gr smør smeltet/romtemperatur (1 karb)
10 dråper sitron
Hell forsiktig fløte, vann, sitron og smør i eggedosisen på laveste maskin nivå.
Ta av bollen og sikt/fordel melblandingen i væsken, jobb sammen forsiktig med sleiv til du får en grov konsistens.
La stå i kjøleskap 10-20 minutter. Spray rikelig med formfett i en muffinsform for store muffins. Hvis noen av muffinshullene i formen blir igjen, kan du helle litt vann i hver av dem (pass på når du tar formen ut igjen så du ikke søler det varme vannet).
Bruk stor skje og fordel deigen i 10 stk. muffinshull i formen. Det er ikke så viktig at deigen dekker helt, det fyller seg ut ved baking.
Bruk f.eks. 50 gr. frosne blåbær, bland de med litt natreen og myk dem 30 sekunder i microen. Fordel på toppen av hver muffins.
Sett ovnen ned til 200 grader, og muffinsformen midt i ovn i 12-20 minutter, test med fyrstikk i deigen, hvis den nesten ikke setter seg er den ferdig.
La avkjøle seg noen minutter og bruk en liten slikkepott til å løsne rundt kanten på muffinsene slik at du får med hele bunnen.
Totalt antall karbohydrater: 15+4+18+2+2+4,5+1=46,5 gir ~4,5 karb. pr. muffens :)
Beklager litt dårlig mobilbilde..