< Tilbake til oversikten

Tomatsaus / Pastasaus

#1

Clockwork sa for siden:

Noen som har en bra oppskrift på pastasaus, noe lignende Dolmio-sausene (litt vel mye karber i dem, desverre. Dem er jo knallgode!) som går ann å ha til kjøtt, pastaerstatning etc.?

Har sett noen oppskrifter på Youtube etc, men synes det meste smaker tamt og kjedelig. Helst noe med MASSE hvitløk, og som gjerne er litt sterkt og spicy :D


#2

Trulte67 sa for siden:

har ikke oppskrift, men det går ann å bruke lite av hakka hermetisk tomat, f.eks. halv boks - og 3 dl fløte, og ei teskje hakka chili (fra glass). Du får ingen rødfarge, men du får sterk og god saus. Bygg på med diverse krydder, purre, og/eller annet du liker.


#3

emgra sa for siden:

Pastasaus er det bare fantasien som setter grenser for!
Begynn f.eks med løk og hvitløk som du freser i smør/olje. Tilsett paprika og kansje en liten chili? Så er det bare å hive nedi Landlord tomatpuré/Landlord hakkede tomater/sukkerfri ketchup alt etter hva du har i kjøleskapet, gjerne litt av alt! Så må det smakes til. Tomat er ofte litt surt, så en dæsj sukker (choose your own poison) kan være nødvendig. Jeg personlig bruker Natreen. Så her er det bare å eksperimentere! Å når du har funnet en saus du synes er god, så kan du jo bruke den til ALT! Lasagne, pizza, gryterett osv.


#4

Clockwork sa for siden:

Sant nok, er vel bare å prøve seg frem litt. Søtningsstoff kan være en fordel ja, synes hakkede tomater på boks fort blir litt surt.


#5

Johanna sa for siden:

Her er min pastasaus.

Hvitløk
Chili
Hermetiske tomater
Salt
Pepper


#6

Smakfull sa for siden:

For å bli kvitt "bitterheten" til tomatene hjelper det å la sausen koke lenge. Minimum 25 minutter, men kan la den koke opptil i en time eller mer. Da blir det mer sødme i sausen og man kan krydre den selv :)


#7

Gange sa for siden:

halv desiliter brandy.
friter kvitlauk, lauk, paprika, tomar etc idette.
tilsett halv desiliter vatn.

la dette koke litt.

tilsett god del fløte. la dette koke ein del sammen.

sil vekk grønnsakene. duhar ein fantastisk fløtesaus.


#8

Gracella sa for siden:

Jamie Olivier hadde en fin en:
Hvitløk - hakkes (2-3 fedd eller mer, alt etter hvor mye du vil ha)
1-2 løk - hakkkes
1-2 ss olje i panna, fres løk og hvitløk kjapt - det skal ikke brunes, bare bli litt gylden

En neve frisk basilikum hakkes og haes oppi med løken. Hvis du ikke har frisk, så smak til med tørket basilikum til slutt.

1-2 bokser med hermetiske, hakkede tomater helles over panna og alt varmes opp. Kan stå og småputre en stund.
Man kan også mose sausen med en stavmikser (pass på hvis du bruker en steikepanne - det kan bli mye søl...)
Smak til med salt og pepper

Denne mente han var nesten like enkel som å åpne glasset/boksen med ferdiglaget saus - og du slapp unna alle tilsetningsstoffer og en hel haug med salt og sukker som produsentene har i tomatsausen!

(Jeg tror jeg har lagt ut denne på oppskriftsdelen tidligere.)


#9

trinelis sa for siden:

stek kjøttdeig i panne med olje fres inn ønsket menge tomatpure,piffi krydder,salt,pizzakrydder,tillsett ønsket mengde kremfløte og first price tacosaus og evt sukkerfri ketshup.blir d for mye tomatsmak smak til med litt søtning.nydelig saus godt me koke blomkål til.....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.