< Tilbake til oversikten

Gluten/melkefritt brød (med bilde)

#1

kamp sa for siden:

Fant denne oppskriften en eller annen plass her på forumet og gjort noen små endringer.. Har bakt det noen ganger nå og det har blitt veldig bra. Oppskriften ligner litt på "karins aller beste brød". Ikke helt optimalt i dag men men..

5 store egg
ca 1/2 dl olje
3 ts bakepulver
3 ts sukrin
1 ts salt
2 ss fiber husk
2 ts johannesbrødkjernemel
100g mandelmel
150 g revet squash (den grønne)
40 g linfrø

I tillegg til det, enten -

Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø

Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Hiver først oppi alle frøene i food prosessoren og når dem er moste tilsetter jeg resten.

La det stå 10 - 15 min. Johannesbrødkjernemelet og fiberhusken må ha litt tid til å virke.
Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten.

Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og fjern bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.

Holder 3-4 dager på benken :)
Skal regne ut næringsinnhold i løpet av helga.



#2

Smakfull sa for siden:

Dette så veldig spennende ut :) Tror jeg skal teste ut denne på søndag, særlig med squash oppi! Blir det da litt saftig?


#3

kamp sa for siden:

Ja :)


#4

kamp sa for siden:

Ville bare si at gresskarkjerner er veldig godt oppi her! :)


#5

smgj sa for siden:

Er det mørke det med valnøtter i? De ser gode ut.


#6

kamp sa for siden:

ja.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.