Ja, jeg har (hadde!? :D) økt risiko for å utvikle diabetes type 2 siden jeg har pcos og dermed insulinresistent.. Så i dag bestemte jeg meg for å sjekke blodsukkeret.. En halvtime etter jeg hadde spist var det 3,4.. Tidligere lå det alltid over 5..
Men nå spiser vi jo mat som ikke skal ha så stor innvirkning på blodsukkeret heller da..
Jeg har hypoglykemi,blodsukkeret mitt hadde en en tendens til å stupe etter måltidene. Værste måling var på 1.7:eek: Da var jeg skikkelig dårlig.
Etter jeg startet med ketolyse,så har jeg ikke hatt "anfall" med lavt blodsukker.:)
Samme som Beatrixie. Jeg også med livsfarlig rekordlavt blodsukker tidligere. Nå på lavkarbo "svinger" blodsukkeret mitt mellom 4,9 og 5,1 uansett når på døgnet jeg måler, uavhengig av måltidstidspunkter :D Behøver jeg å si det?! Altså: jeg ELSKER lavkarbo!
Venninna mi med diabetes, som jeg lånte blodsukkermåler av, ønsker merkelig nok ikke engang å PRØVE lavkarbo...? Hun synes dessverre det føles tryggere å proppe i seg medisiner, og spise frukt og brød hele dagen...fordi legen har sagt at det er sunt. :(
Jeg har diabetes 2.. 3.4 i blodsukker rett etter du har spist er litt for lavt..Jeg har brukt medisiner i flere år nå men bruker det ikke når jeg går på lavkarbo..
Jeg får superstabilt blodsukker på lavkarbo, men så fort jeg får i meg det sukkerskvipet på mine årlige glukosebelastninger (som jeg nekter å ta mer av, på grunn av det enorme ubehaget), så fyker langtidsblodsukkeret opp til nesten åtte ...
Dessverre så får jeg ikke ned insulinet, selv med strikt lavkarbo. Men det er nok heller kroppen min det er noe ''feil'' med, altså insulinfølsomheten, som en ond sirkel, og jeg har kun holdt det i sjakk med kostholdet, så jeg må gå på diamedsiner (metformin) for å få det under kontroll. Men uten lavkarbo hadde jeg nok fått diabetes før jeg rakk å fylle tredve, så maten er virkeig alfa omega!
Jeg bruker ikke tabletter når jeg går på lavkarbo men blodsukkeret holder seg under 7.0.. Da er jeg fornøyd.. Jeg kan ikke ha sukker sug for da ødelegger jeg alt.. Er jeg snopesyk tar jeg å spiser bacon svor.. Da går ikke blodsukkeret så mye opp... Og pepsi max..:)
Legen min har tidligere anbefalt meg å spise ofte og bruke kornprodukter,selv om jeg blir dritdårlig i magen av mel og kornprodukter(irritabel tarm)
Han sa jeg skulle spise mer hvis jeg fikk lavt blodsukker,selv om jeg hele tiden la på meg over magen.
Sist jeg var hos legen,sa jeg at jeg spiste lavkarbo,og hadde kuttet nesten ut alt karbohydrater og spiste mye kjøtt,fisk,salat grønnsaker etc,og at blodsukkeret mitt var stabilt og jeg ikke hadde hatt "anfall" på lenge.
Da svarte han at jeg ikke måtte spise for lite karbohydrater fordi da kunne blodsukkeret bli for lavt!
Stønn!!! Hva gjør man når fastlegen ikke skjønner mekanismen mellom karbo-insulin-blodsukker???
De fastlegene som har ledig på pasientlistene,er dessverre enda værre en den legen jeg har nå....
Men det skal startes opp et nytt legesenter iløpet av høst/vinteren,så jeg kan jo håpe det er noen nye leger med nyere kunnskaper der:)
Eventuelt så driter man i rådene fra fastlege, stoler på rådene fra vår egen "fastlege" Torkil, går så ned ørten kilo, får stabilt blodsukker og sunn kropp, og går tilbake til fastlegen og sier: "-Hva var det jeg sa?!" :D
Min egen fastlege er nå omvendt og nyfrelst lavkarboprofet, etter mine minus 40 kilo mens hun var borte på permisjon og videreutdanning i 1,5 år. Hun sto en meter fra meg og ropte meg inn til time flere ganger uten å kjenne meg igjen. Hun har vært fastlegen min i 11 år, og kjenner meg GODT altså :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.