< Tilbake til oversikten

Konservering av syltetøy og saft

#1

vaskeklut sa for siden:

Jeg har fått mye rabarbra (og seinere i sommer får jeg en del bær) jeg tenkte jeg skulle lage syltetøy og eller saft av. Nå er problemet at jeg ikke har fryser stor nok til å fryse ned syltetøyet, slik at jeg tenkte jeg skulle forsøke å konservere det på noen måte slik at det ikke behøver å stå i kjøleskap eller fryser. Er det noen som vet om dette er mulig? Eller er jeg helt på villspor?

I og med at man ikke skal bruke sukker når man er lavkarboer, tenkte jeg skulle bruke kunstig søtning eller sukrin/stevia og på grunn av dette er Jam og lignende utelukket ettersom det inneholder sukker. Jeg fikk et tips om sitronsyre, men jeg vet ikke om det er brukbart eller ikke? Noen der ute som kan fortelle meg hvordan jeg kan lage saft og eller syltetøy uten å måtte bruke sukker og fryser+kjøleskap? (Bor i kollektiv og har dermed ikke verdens største kjøleskapsplass..)

Hjeeelp!:forstoikk


#2

Ferskenbeinet sa for siden:

Ser denne tråden har ligget en stund, men jeg lurer på det samme! Noen som veit?


#3

vaskeklut sa for siden:

Jeg gav opp jeg :høh:


#4

TrillTrall sa for siden:

Uten fryser vil jeg tro du sliter ja. For om man skal sylte på gammeldags måte og lagre i kjølig kjeller så er man jo enten avhengig av like mye sukker som bær omtrent eller sukkerholdig konservering.


#5

vaskeklut sa for siden:

Takk! Enn om noen bare kunne sagt det med en gang :D Men da vet jeg det. Takk for kort og godt svar ;)


#6

TrillTrall sa for siden:

Jeg tror i alle fall det. I gamle dager, før man oppfant annen konservering, brukte man jo sykt mye sukker til bærene! Om det funker å konserverer med koking og sterile glass med sukrin e.l. vet jeg ikke - noen som gidder forsøke og komme med rapport til våren? ;)


#7

Ferskenbeinet sa for siden:

en kan jo prøve med et bittelite glass feks? bare sette det laaaaaaaaaaaaaaange bak i et skap til våren? verdt et forsøk! ;)


#8

Kanutten sa for siden:

Ha sprit på bæra så får du likør og god dessert samtidig som du kan oppbevare den leeeenge i omtrent romtemperatur... :o


#9

Ferskenbeinet sa for siden:

gjerne hverdagen hadde blitt mye morsommere med spritifiserte bær på knekkebrødet og? fnis


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.