Hei:)
Jeg er ny på dette forumet og har lest meg gjennom masse av det som er skrevet her. Det er ikke alltid like lett å finne tilbake til det som er lest, men jeg tror ikke jeg har sett noe om flax seed noe sted.
Er det noen som vet om dette er det samme som linfrø? Dersom det er det, så ser det ut som det finnes noe som heter "linfrømel" også?
Det jeg har lest på forumet et eller annet sted er at noen skrev at det var mer karbohydrater i knuste linfrø enn hele. Regner med at det i såfall er på grunn av at linfrøene kommer hele ut igjen og at man derfor ikke har tatt opp noe fra dem?
Hvis det er sånn, skjønner jeg ikke hvorfor linfrø er så anbefalt og sunt?
På min linfrø pakke står det karbohydrat 34 gram, står jo ingen ting om at man ikke tar opp karbohydratene dersom man ikke knuser frøene? Takknemlig for svar:)
Linfrø er i alle fall det samme som flax seed.
Det er riktig at det er mer karbohydrater i knuste linfrø enn hele.
"Hvis det er sånn, skjønner jeg ikke hvorfor linfrø er så anbefalt og sunt?"
Tja, det har jeg lurt litt på selv, det er jo det samme med fiber, vi bør spise mye fiber enda det passerer uførdøyd gjennom systemet...
Det har vel noe med "smøring av tarmen" for fordøyelsens skyld??
Dessuten vil du alltid knuse noen frø med tennene, så da får du i deg resten av frøet ;)...
Takk for svar! Da vet jeg at flaxseed er det samme som linfrø.
Har funnet noen oppskrifter som ser spennende ut og da har jeg greid å finne ut hva alt er:).
Det er litt nifst det der med karbohydratinnholdet i linfrø da, litt uberegnelig på en måte. Hadde vært ergerlig dersom det ødela hele dietten.
Tror vi er enige her inne om at karbene i linfrø er kostfibre og kan trekkes fra i sin helhet uansett om frøene er knust eller ikke! Er flere tråder om det rundt om!:)
Verre er det med blåsyren som dannes når linfrø brytes ned i kroppen!:eek:;):p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.