Jeg har spist 'normalt' en ukes tid eller mer og plutselig går vekta nedover igjen etter å ha stått bom stille på lavkarbo. Middagen består som regel alltid av grønnsaker og kjøtt/fisk el l, så jeg har ikke spist pasta ris, potet. Bare at frokost og lunch har bestått av litt grovt brød. Og jeg har ikke slikt voldsomt søtsug om kvelden som jeg hadde før på karbokjøret...
Forstår ingenting jeg.
Klart det er mulig å gå ned i vekt på noe annet enn lavkarbo!
I fjor byttet jeg ut typisk usunn mat/godter med brødskiver. Hver gang jeg hadde lyst på noe godt (ofte!), så spiste jeg brødskive med pålegg. Jeg drakk hovedsakelig skummet melk, og i snitt antakelig 1 liter om dagen. Jeg spiste litt mindre frokostblanding, men bare litt mindre.
Jeg gikk ned 15 kg i fjor! (men gikk dessverre opp 3 av dem i vinter, men det var fordi jeg bytta ut brødskiver med usunt godt igjen....)
Jeg hadde ikke hatt som vane å spise så mye brød før, så det var en utfordring, men den virket.
Så klart at brød & melk virker!
men ketolyse gjør at jeg føler meg bedre, både fordøyelsen, og energien. Om vekta ikke går ned, så vil jeg likevel slutte med ketolyse igjen, men jeg gir kostholdet noen uker til, regner jeg med.
Kanskje du har spist FOR lite kh, tidligere? Eller spist deg over "passe mett" fordi du har spist lavkarbo-mat og ikke tenkt over det, mens nå spiser du normal mengde fordi brød er "litt ulovlig"? Om du forstår.
Noen må ha 40-50 kh om dagen for å trives, for å gå ned i vekt. For meg så er 15 kh for lite, tipper jeg har ca 20-30 kh om dagen.
Jeg har aldri spist ketogent fordi jeg ammer, men har merka på lavkarbo at jeg har sluppet å få søtsug om kvelden og det er godt. I tillegg har det gått greit å spise litt 70% mørk sjokkis istedet for tidligere en hel plate melkesjokolade :o
Var derfor litt overaska over at jeg ikke fikk søtsug selv om jeg tilførte litt brød i kostholdet. Var passe lei av lavkarbobrød.....
Har funnet ut at jeg vil prøve meg på lindberg kosthold, må bare få lest boka først. Nå skal jeg ikke så mye ned i vekt mer, dette blir en livsstil for meg.
Forstår! Flott at du har funnet ut hva som funker for deg. :)
Jeg spiser av og til en halv brødskive til frokost, men veldig grovt brød da, mørkt tyskt brød. Deilig med litt avveksling.
Jeg har lurt litt i det siste om det kan handle om at vi gjør en mønsterbrytning for kroppen. Når vi gjør noe nytt, får vi en respons i kroppen. Lavkarbo blir jo et mønster etterhvert, og kroppen kan gå litt i dvale i forhold til vektnedgang.
For noen år siden leste jeg en bok hvor det var annbefalt å starte dagen med frukt. Jeg testet dette, spiste et stort fat oppskåren frukt hver dag til frokost og gikk faktisk ned noen kilo. Men hvis jeg husker rett så stoppet nedgangen opp etter ca 3-4 kg.
Ut i fra det jeg vet i dag høres det jo helt sprøtt ut å gå ned i vekt med store mengder frukt til frokost, masse fruktsukker. Så jeg har undret på om det kort og godt handler om at jeg gjorde en endring for kroppen.
Har selv hatt et langt vektplatå nå og forsøker å kutte ut meieriprodukter. Ser foreløpig ut som om det funker. Etter å ha stått stille i 4 mnd, forsvant plutselig 1 kg etter at jeg kuttet meieriprodukter. Det jeg lurer på er om dette egentlig er en reel partystopper for meg, noe det godt kan være, eller om det bare er det at jeg gjort en endring i kostholdet. Spiste ganske mye meieriprodukter med fløte, rømme og ost. Spørsmålet er om jeg hadde fått samme effekt av å kutte ut noe helt annet og tilført noe annet?
Det bare datt en tanke ned i hodet mitt her....Det hender jo at man får råd ved stopp i nedgangen, å kutte ut noe, enten melkeprodukter eller noe sånt. Kanskje en bør snu på flisa? At en bør TILFØRE noe? Vet ikke hva, da..Frukt? Potet?
Skaldeman er jo ganske rigid når det gjelder karber, men skriver også om å innføre en "sommer" når vekta står stille. Tanken er vel at vi spiste karber fra bær og slikt om sommeren, for så å stramme inn om vinteren til fett og proteiner.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.