< Tilbake til oversikten

Mandelbrød i langpanne

#1

MarianneHF sa for siden:

Mandelbrød i langpanne:

8 egg
1 boks creme fraiche

4 ms fiberhusk (måleskje følger med i pakken)
3 ss bakepulver
6 dl malte mandler (evnt mandel mel)
4 ss sesamfrø
4 ss linfrø
1 ts mineralsalt

Bland sammen det tørre
Pisk eggene og bland i creme fraichen
bland alt sammen

Bruk bakepapir og langpanne.
La den stå i 10 min før du steker, slik at fiberhusken får svelle

Stekes i 15 min i 225 gr

Deles opp med pizzakutter i ca 36 biter.

Oppbevares i kjøleskap.


#2

Nannah sa for siden:

Disse så veldig gode ut:)

Vær klar over at mandelmel trekker til seg mye væske. Så du trenger langt mindre av det enn av malte mandler:


#3

MarianneHF sa for siden:

Den originale oppskriften var med mandelmel... men det fant jeg ikke, så derfor ble det malte mandler :o) ... tror ikke jeg kommer til å prøve med mandelmel ;o)
De er veldig "svampete" i konsistensen med malte mandler ... kjempegode.


#4

Beatrixie sa for siden:

Jeg er litt uerfaren med fiberhusk og jbkm,men kan man bytte ut fiberhusk med jbkm i denne oppskriften f.eks?


#5

Orkide sa for siden:

Disse så gode ut, så dette skal testes:)


#6

MarianneHF sa for siden:

Beatrixie: Jbkm er vel fortykningsmiddel og Fiberhusk er fiber... du trenger ikke fortykningsmiddel i denne oppskriften ;)


#7

Beatrixie sa for siden:

Aha,takk:) Er mye å sette seg inn i:p


#8

Iset sa for siden:

Måleskje i Fiberhuskpakken? Kan ikke huske det lå i min pakke. :hmmm:

Uansett, dette hørtes og så veldig godt ut! Det ligner på et pannebrød min tante pleier å lage, hun har i ost og sopp og paprika og løk og greier. Kanskje jeg skulle prøvd å tilsette det? Nam!


#9

lille_Venn sa for siden:

DET hørtes godt ut :rolleyes:
blandes det i deigen da eller? steikes først?


#10

Iset sa for siden:

Hun pleier å steke det først og så tror jeg hun blander halvparten i deigen og halvparten over, og strør mer ost over og steker. Jeg må få nøyaktig oppskrift for jeg husker det ikke akkurat nå, men det er helt utrooolig godt!


#11

Nannah sa for siden:

For en super idè Iset! Det må du legge ut oppskrift på:heia:


#12

Sivensvans sa for siden:

Høres supert ut alt sammen! Såpass at jeg veldig gjerne vil forsøke! Men, hvor mye er nå egentlig en måleskje....?:o


#13

Linnimellom sa for siden:

Prøvde den i dag..Skulle ikke brukt 8 egg tror jeg.. Var veldig "egge-konsistens" og det luktet veldig egg..
Men smakte gjorde den.
Gleder meg til å prøve den til frokost i morgen..


#14

MarianneHF sa for siden:

Jeg fikk med måleskje i min pakke med fiberhusk, men jeg husker jeg sjekket hvor mye det var - bare i tilfelle... :) en måleskje tilsvarte 1 spiseskje.. med litt haug ;)


#15

Sivensvans sa for siden:

:p med litt haug, ja - got it!;) Takk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.