< Tilbake til oversikten

Sjokoladekake, pannekaker og sukkerbrød

#1

Gla`laksen sa for siden:

Disse oppskriftene fant jeg på www.funksjonellmat.no og ble litt inspirert, håper det kan være til glede for noen her inne også

Sjokolade-delice
Dette er en bløt og fløyelsmyk kake som smelter på tungen. Gir ca 16 stk.
Ingredienser:
150 g sjokolade med 70% kakao
70 g smør/Cocosa Pure
6 eggeplommer
50 g Sukrin
6 eggehviter
60 g Sukrin

Slik gjør du:
Hakk sjokoladen i biter.
Smelt smøret og hell den over sjokoladen mens du rører til det smelter (om ikke alt blir smeltet, kan du varme det over vannbad).
Pisk eggeplommer og Sukrin til eggedosis.
Pisk eggehviter og Sukrin til stiv marengs.
Vend inn eggedosisen med sjokoladen.
Vend så inn marengsen forsiktig med en slikkepott.
Hell i store muffinsformer eller ildfaste former som rommer minst 1 dl. Fyll opp slik at kaken blir ca 2-3cm tykk, og stek 20-25 minutter ved 100 grader.
Serveres romtemperert, men er også veldig gode dagen etter (i kjøleskap).

Pannekaker med cheddarost

Oppskriften gir 4 små pannekaker – mindre enn 2 g karbohydrat pr pannekake.
Ingredienser:
25 g mandelmel
1 ss Hi-Maize
1 ss olje
70 g cottage cheese
2 egg
2 ss lettmelk

Smør/olje til steking
Cheddarost, eller annen ost du liker
Ps. Melken kan byttes ut med vann, eller vann og litt fløte

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene godt sammen (minus osten). La røra hvile 10-15 minutter.
Ha i smør/olje i en stekepanne og stek røra. Stek på en side, legg cheddarost på halve, brett den over, og stek litt til - til osten har smeltet. Gjenta 4 ganger og du har et herlig pannekakemåltid. Server gjerne med en salat til.

Sukkerbrød

Kan brukes til bløtkake og andre kaker.
Ingredienser:
4 egg
100 gram Sukrin
80 gram Mandelmel
20 gram Hi-maize
4 ss eplejuice (evt. vann)

Slik gjør du:
Piske egg og Sukrin til det blir hvitt. Ha i eplejuice. Bland sammen Hi-maize og Mandelmel, og vend forsiktig inn i eggedosisen. Hell over i en rund kakeform som er godt smurt, og fordel røren jevnt. Stekes i ca 20-25 minutter ved 180 grader.
Del kakebunnen i 2 deler før den blir helt kald, og legg et fuktig håndkle over. La håndkledet ligge på til kakebunnen skal brukes. Skal du lage bløtkake, er det lurt å dynke bunnen med litt melk eller juice.


#2

Idarull sa for siden:

I sjokolade delice kan man bruke smør? og skal det være 50 eller 60 gram sukrin? eller 110 kanskje?


#3

TrillTrall sa for siden:

Det skal være 50 gram sammen med eggeplommene og 60 gram sammen med eggehvitene, du må lese hele oppskriften vet du. :ja:


#4

Idarull sa for siden:

haha ja, takk :P


#5

PiaBrando sa for siden:

Lurte bare på hvor mange karber det blir i sjokoladekaka? Hørre veldig god ut :) :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.