< Tilbake til oversikten

Knekkebrød

#1

Charl8 sa for siden:

Jeg fant denne oppskriften på en svensk lchf side. - Har ikke testet den selv ennå.

Ingredienser:
1 liten burk keso
3 ägg
1 dl skalat sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrö
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

	<strong>Gör så här</strong> 		
	Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Blanda i ägg och keso
Bred ut smeten på bakplåt med bakplåtspapper, ganska tunnt,
(nästan hela plåten skall täckas)

Grädda i 225 grader i 15 min.

Låt svalna och skär i rutor. Ät med gott pålägg.


#2

Yonah sa for siden:

Høres godt ut! Ekstra proteiner fra cottage cheese også.. Mener å huske at keso er på 250g, altså litt mindre enn en boks tine cottage cheese. Også er den mere vassen..


#3

Charl8 sa for siden:

aha.... Keso er cottage cheese?


#4

Yonah sa for siden:

Ja,og det heter cottage cheese på svensk og.. Men det blir omtalt som keso pga at arla sin heter keso. Jeg pleier å kjøpe cottage cheese fra ica i 1/2liter bokser.


#5

Kisha sa for siden:

min knekkebrød oppskrift er slik:
2dl malte mandler og/eller 2dl kruskakli eller havregryn
2dl linfrø
2dl solsikkefrø
1dl sesamfrø
1dl gresskarkjerner
3-4 ss rapsolje
4-5 dl vann

Noen gang maler jeg alle frøene, andre ganger bare noen.
Sparer også litt på sesam eller linfrø og strør oppå knekkebrødet før steking.
Trykker de lett ned i massen etter å ha strødd de på.
Mandlene gir en god smak til knekkebrødet.

Etter å ha hatt knekkebrødet på bakepapiret på langpannen smører jeg knekkebrød massen utover med en slikkepott. Denne fukter jeg med vann hvis massen kleber seg fast. Prøv å få så jevnt som mulig.

steker midt i ovnen på 170*c i ca en time. Åpner og kakker på med neglen for å kjenne om det er gjennomstekt.(sprøtt) Jeg tar ut brettet etter 15 min i ovnen og ruter opp til passe stykker med en pizzaskjærer.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.