< Tilbake til oversikten

Hvor mye fett forsvinner ved steking av kjøttdeig?

#1

Alkazelters sa for siden:

Når man steker kjøttdeig og samtidig er flink og hele tiden heller av vannet og også en del fett. Noen som vet hvor mye fett man steke vekk fra kjøttdeigen?


#2

Nille sa for siden:

Hakke' peiling, men hva er pointet ? "Koker" du vekk fettet blir det jo innmari tørt da ! :snill:


#3

mofe sa for siden:

Spørs jo på hvor mye fett du heller av det? Og hvor mye du har oppi i utgangspunktet?

Vil forøvrig si at generelt, i Norge vaffal, så er folk altfor redd for fett! Fett er "kun" "farlig" om det blir innmari mye av det, feil type, og om det kombineres med gale karbohydrater.

:)


#4

Alkazelters sa for siden:

Det er ikke det at jeg er så redd for fett, men jeg er veldig opptatt av riktig type. Men jeg synes det er bedre og steke ut så mye som mulig at det mettede fettet og tilsette Extra Virgin Olivenolje etterpå. På den måten unngår jeg for mye av det mettede fettet. Men likevel er jeg nysgjerrig på hvor mye fett det er mulig å steke ut. Jeg har en følelse av at det er ganske mye...... Jeg postet forøvrig denne i lindbergdelen hvor vi forøvrig ikke lovpriser mettet fett på samme måte som dere atkinsere :D


#5

donjuanwannabe sa for siden:

Det er minimalt med fett som forsvinner når du steker, nesten ingenting. Det meste er bare vann. Så å prøve å "steke" ut fettet går ikke. Hvis du er redd mettet fett så får du heller bruke matvarer uten mettet fett. Men forøvrig vil jeg også si at kjøttdeig inneholder halve mettet og halve umettet fett. Så det er fifty/fifty. :)


#6

Anne sa for siden:

Også er det mindre fett i karbonade.....hvis du foretrekker olje som fettkilde.

#7

Nille sa for siden:

Å er det Lindberg delen dette. Ånei ånei, hvordan kunne jeg finne på å kommentere noe her da !! :eek: (selv om jeg bare lurte på hvorfor - kokkehjertet mitt gråter av "å koke ut fettet" - men bare fordi kjøttet blir tørt og ødelagt/smakløst) Er det ikke bedre å kjøpe kjøttdeig med lite fett i da, også steke i Cocosa f.eks ?? Eller f.eks. kalkunkjøttdeig - det gjør flere Lindbergere jeg kjenner her inne :snill:

Men fra spøk til alvor, håper noen kan svare deg på det med hvor mye fett som kokes/stekes ut. Det spørs vel på sammensetningen av "deigen".

100 gram kjøttdeig inneholder 13.2 gram fett (om levererandør holder standard)hvorav mettet fett er 6.46 gram.

100 gram karbonadedeig inneholder 3 gram fett, mettet fett delen her er 1.39 gram.

Også er det ikke helt riktig at Atkinsere lovpriser mettet fett altså (det står iallefall ikke i min bok !), men det er en helt annen tråd ! ;)


#8

Alkazelters sa for siden:

Var ikke meningen å provosere da ;). At halvparten av fettet i kjøttdeig var umettet var nytt for meg! Utrolig at jeg ikke har fått med meg det. problemet er bare at kjøttdeig koster 33 kroner Kg og karbonadedeig ofte det tredobbelte........


#9

mofe sa for siden:

Ah, først NÅ skjønte jeg hva du mente..

Jeg trodde nemlig først at du mente "hvordan steke bort fettet jeg har i panna før jeg har i kjøttdeigen.." :o


#10

Nille sa for siden:

Neida, du provoserte ikke ! :)
Og så tenkte jeg ikke på prisen jeg da..... :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.