Noen som har forslag til hvordan jeg kan gjøre noe med tyrkisk yoghurt?
Greia er det at jeg har fullstendig glemt at jeg har den i kjøleskapet... og nå er det siste forbruksdag på den i DAG!!!
vil lissom ikke kaste den heller..
Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre for å forlenge holdbarheten?
lag dessert: smelt to biter 70% sjokolade. rør inn to spiseskjeer tyrkisk. krydre med salt og kardemomme. pisk to spiseskjeer fløte. bland. hell i beger og avkjøl.
Jeg har brukt tyrkisk yoghurt i dag. Jeg laget Raita som tilbehør til hjemmelaget tikka masala (oppskriften på tikka'en fant jeg her inne). Det smakte helt nydelig. Anbefales!
Raita består hovedsaklig av yoghurt og revet agurk, jeg tilsatte også litt finhakket rødløk, et fedd hvitløk, chilipulver, litt sitronsaft.
Raita fra Santa Maria er jukseraita. I sør-India (Tamil Nadu) er raita ofte med biter (ikkje raspa som i tzatsiki) av agurk, rødløk/vårløk, tomat og kvitløk. Nåken gonga e den naturell, andre gonga med krydder. Kjempegodt til sterk mat! :sikle: Raita lages med masse forskjellige ingrediensa, både frukt, grønnsaker og krydder av forskjellige slag (har sjelden sett at d ska være sukker i. Hverfall ikkje i orntli Indiske oppskrifte. Santa Maria kan legge seg!). Nåken gonga har dei og Ghee i, som e bra for oss som vil ha meir fett ;) Sjekk ut: www.indianfoodsco.com/Recipes/Raita/Raita.htm :snill:
Takk for link vimsen. Jeg har alltid pleid å kutte agurken i små biter, men fant en oppskrift på raita i en grillbok og der stod det at man skulle rive den på rivjern. Neste gang bruker jeg oppskriften i linken.
Jeg lager smoothie med tyrkisk yoghurt, litt fløte og frosne bringebær!:sikle:
En klonk flytende Natreen gir en fyldig søtsmak, men er ikke noe must!:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.