Det er mulig at dette spørsmålet er blitt stilt før, men jeg våger meg utpå og prøver selv.
Etter hva jeg vet så finnes det ingen restauranter i Norge som spesialiserer seg på en lavkarbo - meny. Klart, man kan dra på peppes og bestille seg en salat, eller på fridays som reklamerer for en lavkarbo salat uten å oppgi antall karbs. Men det er ingen steder man kan spise uten å bekymre seg over "hvor mange karbs er det i sausen eller marinaden?".
Jeg lurer på hvor stor interessen er for at det skulle eksistert en slik restaurant i de større byene i Norge? Tenk deg at du setter deg ned og har 5 - 10 forretter å velge mellom (deriblant supper, coctails o.l). Til hovedrett kan man bestille det meste av kjøtt og fisk med lavkarbo marinade og velge hva slags tilbehør man vil ha til maten (potetmos erstatning, ekstra salat, innbakt løk/paprika o.l) Og til dessær er det selvfølgelig det meste å velge mellom av både kaker, gelè og is.
Til hver rett kan man også finne opplysninger av karboinnhold, og har man med seg et følge som spiser vanlig mat, så er muligheten der at man kan velge poteter på siden.
Spørsmålet er om dere tror en slik restaurant hadde vært av interesse, og hva dere eventuelt hadde betalt for en tre retters middag der, i tillegg til hvor ofte dere hadde spist der? Restauranten ville også hatt en lunsj meny, slik at man kan spise der på dagtid.
Jeg ville hatt interesse av der og ville kanskje spist der iblant. Er villig til å betale like mye som på andre restauranter.
MEN hvorvidt restauranten ville klare seg i et vanskelig marked er en annen ting.. Vil restauranten klare å tiltrekke seg kunder fra "vanlige høykarbere" for å si det sånn..? Vil denne restauranten også tilby vanlig høykarbo-mat eller vil den kun fokusere på lavkarbo?
Jeg forestiller meg at alt kjøttet er laget mtp at folk som er på lavkarbo skal spise det. Samtidig vil det være mulighet å velge høykarbo tilbehør som feks bakt potet, pommes frites, ris o.l.
Maten skal i utgangspunktet være såppass godt at folk på vanlig kost ikke legger merke til at de er på en lavkarbo restaurant.
I så tilfelle er det en vinner i min verden! Fordi jeg har mange "sære" venner som vi gjerne går på restaurant med, de har ennå ikke gitt opp at jeg en dag er tilbake på pommes frites og ris ;) På en slik restaurant blir det ikke så mye mas om det.. Er lei av å spørre om jeg kan få ekstra grønnsaker/salat i stedet for potet/ris/pasta.
Høres kjempebra ut, og enda bedre om det også er lunsj, ikke bare middag. Priser som på andre restauranter.
MEN - jeg tror ikke dette vil fungere hvis man fokuserer for hardt på lavkarbo. Jeg tror det bør fremkomme av menyen utenfor og evt reklame at her serveres retter med kun xx antall karbohydrater også. Ikke at her serveres lavkarbo, men du kan også få potet.
Fordi hvis restauranten blir for "sær", så overlever den neppe, og de som er ute etter lavkarbo-restaurant finner den garantert nesten uansett.
Jeg ville helt klart benyttet meg av et slikt tilbud hvis kvaliteten på mat og service var høy.
Jeg ville imidlertid ikke investert penger i et slikt prosjekt, da jeg tror det dessverre blir for "smalt". Men, hvis du har troen på det skal jeg love å komme på åpningsdagen!
Det hadde vært fantastisk, spesielt fordi jeg ikke kan fordra salater og det dermed blir til at jeg må f.eks spise hamburger uten hamburgerbrød osv på restaurant, noe som igjen er ganske kjedelig egentlig.
Høres supert ut jeg ville benytte en sånn restaurant! :)
Er enig med Trulte67 at man kanskje må være forsiktig med fokus så man ikke skremmer vekk høykarberne med noe som virker for fremmed.
Lavkarberne finner nok et slikt tilbud uansett vil jeg tro.
Jeg har tenkt på at det er mer og mer marked for å lage lavkarbomat. Tenk om noen solgte lavkarbopannekaker, pletter, vafler, brød etc og hadde take away-mat med grønnsaker, egg, ost, kjøtt og fisk. Det er fremtida. Buffe'er hvor man kan ta rene råvarer i et stort beger. Om du har tenkt til å satse på noe slikt er jeg med.
Er vel ikke bare restaurant som kunne vært interessant, tenk på ferdigmat! Jobber selv i dagligvarebransjen. Det er mye fokus på ferdige løsninger, og de skal jo gjerne være "sunne". Men lavkarbolunsj når man er på farta er ikke så lett med mindre man alltid skal velge salat.
Tenk dere en egen disk i butikken hvor man fikk kjøpt omeletter med masse godt i, karbonader/lunsjkaker med tilbehør som lavkarbobrød og salat, lavkarbo desserter og mellommåltider, som f eks ostekake, sjokoladepudding osv.
Alt laget av sunne, naturlige råvarer, uten en hel haug med tilsetningsstoffer.
For 10 år siden måtte man bestille glutenfritt brød hos bakeren, i dag kjøper man glutenfri kjeks på Kiwi. Ingen tvil om at et lavkarbokonsept snart må finne veien til butikkene.
Det hadde vært kjempedeilig å gå på en restaurant der man kunne få tilbehør som er litt mer fristende enn ekstra grønnsaker :)
Restauranten burde nok ha vanlig mat også ellers ville det bli vanskelig å gå ut en hel gjeng med mennesker...
Kanskje man burde oppfordre eksisterende restauranter til å ha et lavkarbotilbud?
Det er jo umulig å bestille seg lunch eller middag uten å få mengder med brød, ris eller poteter. Jeg prøve alltid å bestille uten og heller får ekstra salat/grønnsaker, men da får jeg enten et blikk som om jeg er gal/vanskelig eller så blir de småsnurt for det jeg ikke vil ha den deilige maten de har, akkurat sånn som de serverer den. Som oftest ender det opp med at jeg får alt av brød og poteter allikevel, eller så får jeg f.eks. en tallerken med hamburger uten brød og potet og ikke noe ekstra salat og betaler full pris. Har i grunn gitt opp å spise ute. :(
For en fantastisk ide!! Har savnet en sånn restaurant lenge, og tror du ville ha fått mange kunder så snart ryktene hadde begynt å gå. Tenk på hvor mange potensielle kunder det er bare her inne på forumet. :)
Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å ta med meg slik mat når jeg er i Oslo. På vei til toget, en liten take-away med sunn god lavkarbomat hadde vært en sikker vinner for meg ihvertfall.
Jeg er litt usikker på hva dere mener egentlig jeg... Det er sjelden jeg sliter med å finne ok alternativer (så lenge jeg unngår peppes, fridays, egon osv).
Er stadig innom matbutikker med varmmatdisk og kjøper "hastemat" på vei til trening ol, det bugner av varer jeg kan velge. Kyllinglår/kylling, stekte koteletter, grillet fisk, omeletter, gresk salat, pålegg... I tillegg har endel av de salatbar med salat, ost, egg osv. Kjøper bare en tube chilimajones e.l i tillegg. Eller bare noen nøtter.
Enig med Carisma...ingen problemer med å finne lunchmat lr å spise ute...det er jo somregel bare å droppe karbetilbehøret og velge noe annet attåt. De aller fleste spisesteder strekker seg langt for å få tilfredse kunder:ja:
Og lunch i farta er jo bare å stikke innom noen som har stor salatbar, med kylling, reker, tunfisk, skinke, oster og egg...blir stappmett jeg. Godt er det også!
[quote=Sweet Pink Kitty;883988]Ah, for de av oss som hadde likt salat og koteletter.quote]
Salat hadde vært greit å like ja! :p
Nå er jeg ekstremt kresen da.
Men tror også det har noe med det å gjøre at når man jobber med mat hver dag har inspirasjonen av og til en tendens til å forsvinne på privaten.
Ingen tvil om at det finnes mye god mat der ute, men det hadde uansett vært fint med flere rene produkter.
Omelett, karbonader osv er jo ofte tilsatt feil fett og en del stivelse. Mener bare at det hadde vært greit med produkter med mer fokus disse tingene. :stortsmil
Jeg synes ikke det er spesielt billig egentlig om man skal kjøpe det hver dag. En studentøkonomi tillater ikke sløseri, derimot kunne jeg ha tillat meg en godbit på en lavkarborestaurant innimellom, men da vil jeg helst ha noe annet enn et kyllinglår. Kyllinglår er bare klissete og ikke noe jeg spiser til lunsj. Derimot kan jeg godt spise det til middag, men da kjøper jeg heller inn en stor pakke fra First Price som er mye billigere, og som varer lengre.
Jeg og mannen har snakket en del om dette, markedet for å åpne enten en restaurant, eller fastfoodsted ala 7-11 og Deli De Luca med lavkarbotilbud. Jeg tror faktisk det er et marked for dette.
Blir et slikt tilbud åpnet i Oslo, så blir jeg fast invetar :).
Høres interessant ut ja, men er enig med de som sier at man kanskje ikke bør reklamere altfor mye med det. På den andre siden, bakerier som "Godt bød" går jo så det suser selv om de er svindyre.
Jeg ser imidlertid de økonomiske problemene med et slikt prosjekt. Dere sier dere er villig til å betale det samme som på vanlig restaurant. Jeg tror en slik restaurant måtte ligget en del høyere pga. dyre råvarer. Og da spørs det om det hadde gått rundt... Hvis man kunne hatt både restaurant, butikk og take-away, så kanskje det hadde gått bra?
Hadde det vært en slik restaurant i nærheten av meg hadde vi nok spist ute litt oftere:p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.