< Tilbake til oversikten

Jamaica gryte:)

#1

bambi87 sa for siden:

Jeg hår fått en oppskrift på ei gryte som er utrolig god som er mektig. Må prøves!:D

Ingredienser:
750 gram kyllingfilet\ kalkunfilet
5 ferske champinjoner
Squash
1 Paprika
2 Røde løker
100g Philadelfiaost
2dl Creme fraische
3dl kremfløte
3 SS Sambal Oelek
Fiddes Payne Jamaican Jerk
Cashew nötter

Introduksjon

Skjær grønnsakene og kyllingfilet\kalkunfilet i biter og fres i smør. Bland i philadelfiaosten, creme fraischen og kremfløten. Legg i kyllingen. Bland evt i en skivad banan og strø over nøttene når det er nestan klart. Gryten skal ha en kremig konsistens.


#2

Rin sa for siden:

Det ser kjempegodt ut - men hva er det i Jamaican Jerk-krydderet? Evt hvor får man kjøpt det, hva kan man bruke istedet? Kan ikke huske å ha sett det på butikken :o


#3

Tone-G sa for siden:

Jeg googlet det for deg :)

This seasoning evokes the true soul of the carribean by providing the fire and zest that forms the basis of Jamaican cooking.
With its potent and beguiling aroma, Jerk evokes the very soul of the island! Jerk is a quite delicious way to add a fiery and zesty spice to your menu. Ideal for poultry to use as a rub, marinade or as a spinkle. Fabulous!


#4

BlirFjong sa for siden:

Får man kjøpt det noe sted i Norge tro?
Gryten høres skikkelig god ut!


#5

Rin sa for siden:

Det gjorde jo jeg også, men det besvarer ikke spørsmålet mitt - hva består det av :cool:


#6

Life_Tone sa for siden:

Åh!! Denne skal lages i dag!! Men d krydderet vil jeg å gjerne vite hva er.. Hva kan brukes istedet?


#7

Life_Tone sa for siden:

Innehåll: 100 g
Ingredienser: brunt socker, malen allkrydda, citronkorn, lökflarn, havssalt, sellerifrön, timjan, socker, malen svartpeppar, kanel, nejlika, lökpulver, krossad chili, persilja, malen muskot, Kaffir Lime blad pulver

Kanskje ikke helt aktuellt siden d både er brunt sukker og vanlig sukker i? :(
Tenker jeg prøver uten jeg!


#8

Rin sa for siden:

Nei, sukkeret kan man stå over, men da vet man i alle fall ca hvordan det skal smake! :D Sitron, pepper, kanel, nellik, løkpulver, chili, persille, muskat og limeblader har jeg jo i skapet! Men googlingen min gjorde meg nesten helt overbevist om at sånn jamaica-krydderblanding burde inneholde timian også, og det er jo godt med kylling, så jeg tenker jeg hiver det oppi... når jeg lager denne gryta neste uke en gang, tenker jeg :) Kanskje en klype splenda om nødvendig.


#9

Life_Tone sa for siden:

Lagde denne til middag i dag! Ble ikke så kremete som jeg hadde håpt men helt grei uansett :) Hele familien likte den! Ble litt slik slump av all mulig krydder :p


#10

bambi87 sa for siden:

Hei og beklager sent svar:)

Ei venninne av meg kjøpte den i Sverige. Men jeg har smakt den gryta uten det krydderet og ble like godt uten. For at den skal bli mere kremette så kan du la den koke lengre:) Men jeg har ikke sett den i Norge, kan hende det at innvandrer butikker:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.