< Tilbake til oversikten

Lei av kylling

#1

MiLLiliLLi sa for siden:

Jeg har spist meg lei på kylling, men føler jeg kunne trengt en kyllingmiddag nå. Må ha litt variasjon siden jeg har holdt meg til omelett og kjøttdeig middager og lignende. Noen som har ett forslag til meg? Jada jeg har vært innpå oppskriftene og sett også.
Men jeg er ute etter noe enkelt og lettvint, men som skjuler litt kylling smaken. Hehe hvis dere skjønner.

Jeg savner også litt hjemmelaget brun saus. Noen som har oppfunnet en lignende en men uten mel?:D


#2

Furine sa for siden:

Eg har laga "brun" saus på denne måten: bruna smør, hatt i litt jbkm, og så buljong i og røre klumpefritt, og la redusere, eventuelt ha i litt fløte. Den vert ikkje så brun på fargen, men det er jo buljongen og smøret det smakar av, så for min del funkar det OK.


#3

nellie sa for siden:

Grill kyllingspyd! Kyllingfiletbiter på spyd med løk og paprika.
Også lag en deilig tzatziki og en salat til å ha ved siden av.


#4

kamp sa for siden:

Kanskje ikke "enkel" men veldig god og man får ikke så sterk kylling smak:
[CENTER][CENTER]kylling korma[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]600 g kyllingfilet[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 Løk[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 ts kardemomme[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER](evt 5 ss mandler)[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]3 Laurbærblader[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 boks kokosmelk[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ss Ingefær, frisk[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]3 ss Olje[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1/2 ts Paprikapulver[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1/2 ts Chilipulver[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts Spisskummin, malt[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts Koriander, malt[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts Garam masala[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts Gurkemeie[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Salt[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Skjær kylling filet i små biter.
(Mal mandlene.)[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Skrell og finhakk løk. Brun løk i oljen og tilsett revet ingefær sammen med chilipulver, spisskumminpulver, gurkemeie og korianderpulver.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Ha i kjøttet og brun det litt sammen med aller krydderne.
Tilsett (malte mandler) og fløte til kjøttet er dekket. [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Kok opp, etter hvert vil det blir veldig tjukk saus.
[/CENTER]
[CENTER]La koke i ca 20 minutter (jo lengre jo mykere blir kyllingen og tjukkere blir sausen)
[/CENTER]
[CENTER]Ønsker du mye saus, tilsett litt kyllingkraft eller vann.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
Smak til med salt og garam masala like før servering.


#5

kamp sa for siden:

[CENTER][CENTER]Kylling wok
[/CENTER]
[CENTER]600 g kyllingfilet i strimler[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]3 ss olje[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 ss chilipasta [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]8 båter hvitløk[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 stk. løk i grove biter[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]100 g asparges topper[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 dl vann[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 ss fiskesaus[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 stk. vårløk delt i grove biter[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]8 ss frisk basilikum[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Finhakk hvitløk og bland med chilipasta til en grov puré.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Stek halvparten av kjøttet i olje i 2-3 minutter på sterk varme.
Ta ut kjøttet og stek resten.
Ha alt kjøttet i woken, tilsett chili- og hvitløksblandingen og stek videre i 2-3 minutter.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Ha i løk og grønnsakene oppi og stek videre i 2-3 minutter.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Avslutt med vann, fiskesaus.
Bland godt med resten før vårløk og basilikum tilsettes.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]--[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Har du prøvd å koke kylling?[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]1 hel kylling, evt kyllinglår[/CENTER]
[CENTER]6 skiver ingefær (ca 2 ss)[/CENTER]
[CENTER]3 ss finhakket hvitløk[/CENTER]
[CENTER]1 ss salt[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Stek hvitløken i et par ss olje i en gryte[/CENTER]
[CENTER]Stek til den begynner å bli gyllen og lukter godt.[/CENTER]
[CENTER]Tilsett et par kommer vann[/CENTER]
[CENTER]Hiv oppi kyllingen og ingefær + salt[/CENTER]
[CENTER]Dekk kyllingen med vann og kok opp[/CENTER]
[CENTER]Hel kylling må koke i 45 minutter[/CENTER]
[CENTER]Kyllinglår koker i ca 25[/CENTER]
[CENTER]Noen pleier å ha litt soya saus oppi vannet, det gir god smak.
[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER][/CENTER]



#7

TrillTrall sa for siden:

Stek en kyllingfilet i meierismør til den er gyllen og fin. Legg så kyllingen i en ildfast form på en seng av f.eks. blomkål, broccoli og hva du ellers liker (og kan spise) av grønnsaker i ganske små buketter/biter. Ha en klatt smør i panna + 2-3 ss creme fraiche og kok ut sjyet. Tøm dette over kyllingen og grønnsakene og stek det i stekeovnen i 20 min på 180 grader. Vanvittig godt!!!! :kul:

For meg holder det i lange baner med 1 kyllingfilet, men andre må kanskje ha flere. :)


#8

Borghild sa for siden:

Jeg deler kylling filletten i små biter og steker den i meierismør og valgt krydder, f.eks. karri eller kyllingkrydder og heller over fløte når kyllingen er stekt. Lar det putre litt til fløten har tyknet. Serverer vanlig kokt blomkål til. Kjempeenkelt og godt. "Sausen" kan jo smaksettes med det krydderet man vil. :spisesnak


#9

ada-emilie sa for siden:

Jeg spiser kyllingfilet en gang om dagen, reinsdyr en annen og ost en tredje. Da blir jeg ikke lei noen av delene. Varierer bare på grønnsakene.(Jeg liker ikke egg,jeg)


#10

MiLLiliLLi sa for siden:

Tusentakk for mange flotte forslag. Skal jammen prøve meg på noe av dette.

Oj liker du ikke egg. Så du klarer å variere altså med alt annet? Jeg liker egg men kjenner jeg begynner å få litt nok nå. Enda jeg er flink å variere. Men kylling skulle jeg ønske jeg fikk i meg mer av. Så jeg må prøve noe av dette.:)


#11

kamp sa for siden:

Du kan jo alge en kjøttpudding av kyllingkjøttdeig.

Jeg tåler ikke egg så jeg kan heller ikke spise det ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.