Fant en oppskrift på grove tekaker som jeg fikk lyst på. De inneholder ost og rømme, men dersom jeg bruker lett-produkter?
Hva med kruskakli og linfrø, er det lov?
3 egg
75 gram philadelphia ost (den fete typen)
1/2 dl rømme/creme fraiche
litt salt
1 ss Semper pofiber (kan sikkert bruke fiberhusk eller annet også)
Kruskakli til røren blir tykk nok
1 ts bakepulver Bland egg, ost, rømme, salt og pofiber til en jevn røre. Trenger ikke piske eggene til eggedosiskonsistens først.
Jeg har ikke noe mål på hvor mye kruskakli man skal ha i, tok det på slump. Men rør i litt etter litt til røra blir tykk nok til å kunne legges på stekeplate i runde klikker. Røra SKAL være litt tynn, skal flyte ut litt, men ikke så mye at det blir ei tynn suppe å steke (hvis dere skjønner). Tenk at dere skal ha i så lite kruskakli som mulig.
Bakepulveret tilsettes helt til slutt, rett før steking.
Stek i ca 15 min på 170 grader. Hvis man vil ha i mindre kruskakli kan en del av det fint erstattes med litt linfrø eller annet man liker.
Prøv dere frem.
Æsj... Jeg laga de i går fordi det var det eneste jeg hadde ingredienser til. Har spist noen, men ikke så mange. Får legge de i fryseren til jeg er i neste fase. Tenkte å bake OOpsi-ruller i dag, de inneholder iallefall ikke noen slike ting.
Gikk på vekta i dag, morgenen 3. dag, og den viste -1,3 kg!!!! Men mistenker at det er mye vann. Må på do konstant :)
Sikkert ikke skadelig med ett par stykker en gang da..Oopsiene er veldig greie i fase 1. Ligner jo mye på tekakene men det er litt mer mat i de grove tekakene. Jeg spiste mye oopsier i fase 1. Både til kvelds og lunsj iallefall.
Tenkte å bake OOpsi-ruller i dag, de inneholder iallefall ikke noen slike ting.
Heisann :) OOpsi-ruller, hva er det? Har du oppskrift? Er på min 2.dag i fase 1, så eg er veldig famlende på hvor mye eg kan ete av det som ikke står begrensning på.
Du er godt igang er eg av vekttapet ditt.
Lykke til videre:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.