Her er oppskrift på gode lomper til pølser. Den er inspirert av Dreamy sine grove tekaker:
Lomper
1/2 beger seterrømme
1/2 beger naturell Filadelfia-ost
3 egg
1 ss fiberhusk
Litt kruskakli for å gjøre røra tykkere. Føl deg frem. OBS! Røra blir fort for tykk
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 grader. Bland alt unntatt kruskaklien til en jevn røre. Spe så med kruskakli til røra har konsistens som litt tykk yoghurt. Spre så ut til ønsket lompestørrelse på smurt bakepapir på bakeplata. Stek i ovnen i 6-7 minutter. Ta lompene forsiktig av bakepapiret og legg dem i en haug, altså som man stabler pannekaker eller vafler. Vips så har du gode lomper til pølsene.
Prøvde disse nå, fikk 6 lomper av røra. Men må innrømme at disse ikke helt slo an hos meg, de vokste liksom litt i munnen - underlig konsistens syns jeg :-( Fylte den som en tortillalefse med salat, pølse og ost. Kanskje de smaker bedre med noe søtt på, mer som vanlige pannekaker - noen som har prøvd?
Går det ann å "rulle" disse lompene uten at de sprekker. Tenker på å bruke de til å lage lakserull (tapas). Altså fylle de med "krem fresh", dill, laks og løk, rulle de og skjære i biter...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.