< Tilbake til oversikten

Parfait/Fløteis

#1

Biggie Small sa for siden:

Denne blir 5 glass med iskrem (små melkeglass) og forsvant som dugg for solen når jeg lagde den for lavkarbo:

Vanilje parfait

75 g sukrin
1 ts sukker
1 dl vann
2,5 dl fløte
4 eggeplommer
1/2 vaniljestang

Slik gjør du:
Skrap ut frøene fra den 1/2 vaniljestangen. Ha frøene i en kasserolle sammen med sukrin, sukker og vann. La det fosskoke i 5 minutter delvis under lokk til ca. 1/3 er igjen og ser "lakete" ut.

Pisk eggeplommene til de blir lys-gule. Hell den varme sukkerlaken over eggeplommene og fortsett å piske (går fint å bruke maskin) til blandingen får romtemperatur. Stivpisk fløten og vend den inn i eggedosisen. Bland inn smak etter ønske og fyll parfaiten i porsjonsformer eller en brødform kledd med bakepapir eller plastfolie. Frys (ble ikke krystallisert selv om jeg ikke rørte i det under frysing).

Smak: Jeg tinte litt blåbær til juice i micro med natreen. Fyllte halvt glass, litt blåbærjuice, så resten av glasset og noen få blåbær på toppen. Ble kjempelekkert :D

Bildet under er uten blåbær i.


#2

Gitte66 sa for siden:

hmmmmm det skal prøves :) må mye karbo ca totalt ?


#3

Biggie Small sa for siden:

75 g sukrin = 0
1 ts sukker = 6 (kan sløyfes)
1 dl vann = 0
2,5 dl fløte = 7,25
4 eggeplommer = 2
1/2 vaniljestang = 0
20 gram blåbær + natreen = 3

6+7,25+2+3 = 18,25 / 5 = 3,65 pr. glass :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.