
Biggie Small sa for siden:
Denne blir 5 glass med iskrem (små melkeglass) og forsvant som dugg for solen når jeg lagde den for lavkarbo:
Vanilje parfait
75 g sukrin
1 ts sukker
1 dl vann
2,5 dl fløte
4 eggeplommer
1/2 vaniljestang
Slik gjør du:
Skrap ut frøene fra den 1/2 vaniljestangen. Ha frøene i en kasserolle sammen med sukrin, sukker og vann. La det fosskoke i 5 minutter delvis under lokk til ca. 1/3 er igjen og ser "lakete" ut.
Pisk eggeplommene til de blir lys-gule. Hell den varme sukkerlaken over eggeplommene og fortsett å piske (går fint å bruke maskin) til blandingen får romtemperatur. Stivpisk fløten og vend den inn i eggedosisen. Bland inn smak etter ønske og fyll parfaiten i porsjonsformer eller en brødform kledd med bakepapir eller plastfolie. Frys (ble ikke krystallisert selv om jeg ikke rørte i det under frysing).
Smak: Jeg tinte litt blåbær til juice i micro med natreen. Fyllte halvt glass, litt blåbærjuice, så resten av glasset og noen få blåbær på toppen. Ble kjempelekkert :D
Bildet under er uten blåbær i.