Tenkte jeg skulle bidra med en oppskrift jeg også. Egentlig hemmelig, men ok - jeg deler :)
Dette er en veldig populær rett i Ålesund, og som egentlig lages med potetmos, men funker kjempebra med blomkålpure.
Asedo pipo (4 porsj)
200 gr bacon, stekes
3 fedd hvitløk, finhakkes og stekes
1/2 løk finhakkes og stekes
1 dl god olje
1 pk fersk persille, finhakkes
6 tomater, skjæres i skiver (eller en boks hakket)
1 pk majones
500 kokt, renset klippfisk (Smartclub har Østlandets beste)
Blomkålpure av 1 stor blomkål
Revet ost drysses på toppen (anbefaler Manchego)
200 gr midt i ovnen 40 minutter.
Bruk en firkantet, høy form, gjerne en liten langpanne.
Legges lagvis
Bacon stekes sammen med hvitløk og løk, ha på oljen til det "svømmer", deretter hakket persille. Legg på tomatskivene takstenslagt, klipp hull i majonesposen og sprøyt et jevnt lag utover. Ha på rensket og kokt klippfisk. Til slutt blomkålmosen på toppen.
Jeg deler bare blomkålen i biter og koker opp med fløte, evt. en blanding av fløte og vann hvis jeg har for lite fløte. Heller av fløten og kjører den i stavmikser med smør og litt salt og pepper. Veldig enkelt. Ikke kok for lenge, og ikke tilsett mer fløte etterpå. Da blir den for bløt. Jeg synes pureen skal ha litt konsistens.
Jeg lager også ofte brokkolimos omtrent på samme måten, men da har jeg gjerne i litt muskat og revet parmesan eller jarlsberg når jeg kjører den i stavmixeren. Det gir mer smak enn blomkålpure, og er litt mer spennende som tilbehør til stekt og grillet kjøtt. Skreller og tar med stilken på brokkolien også. Masse smak i den.
Var på utkikk etter noe godt å servere på klubben jeg skal ha på fredag, og tror jammen jeg må prøve denne oppskriften. :syklubb:
Nå har vi hatt kjøttmat hver gang vi har hatt klubb, men tror jammen jeg trår til med fisk denne gangen. ;)
Takker for oppskrift, skal bli spenndende. :hungry:
Det er så mange gode og spennende oppskrifter her, så det blir nok lavkarbo på klubben heretter når jeg skal arrangere i alle fall. :D
Høres bra ut! Tror ikke de blir skuffet. Bare et par tips siden det er en spesiell anledning: vær forsiktig med væsken så den ikke blir for bløt, kjøp loins (skinn- og beinfri), og aller helst ferdig utvannet. Det eneste som kan ødelegge klippfiskretter er for salt fisk. Hvis du skal kjøre lavkarbo fullt ut, serverer du Karins grovbrød (med halv mengde salt i forhold til oppskriften) ved siden av og Kvitseidsmør. En vinner :)
Høyrdest svært spennande ut, og den skal prøvast så snart eg har fått fylt opp lagerbehaldninga med klippfisk! :)
Ser ein på ingrediensane så minner den veldig mykje om ein blomkålbrandad eg laga for eit par veker sidan. Har laga tradisjonell brandad på poteter i lengre tid, men hadde lyst å prøve med blomkål- og sellerirotstappe i staden for å få eit lavkarbo-alternativ.
Konsistensen vert sjølvsagt noko heilt anna når ein moser fisk og grønnsaker til purre, men eg ser av ingrediensane dine at her har me ein sikker vinnar! :D
Var å kikket etter ferdig utvannet klippfisk i butikken i dag, men de har ikke på Coop Mega her, men skal sjekke ut et par andre butikker senere i uka. ;) Men får jeg ikke tak i ferdig utvannet, har de i alle fall loins som må vannes ut i 15 timer på Mega, de kan sikkert brukes også. Gleder meg, dette blir helt sikkert super godt! :D
Eneste jeg kommer til å endre på, er å ta litt mindre hvitløk for jeg tåler det veldig dårlig, men går vel fint med 1 fedd også tenker jeg. ;)
Da står formen i ovnen, og jeg er spent på denne, lukter i alle fall godt og håper mine klubbvenninder også liker maten ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.