Nå er grillsesongen over oss, og disse grillspydene er nyyydelige!
1 kg svinekjøtt i grillspydstore terninger
Ha 1 1/4 dl olje i en stekepanne på svak varme
Tilsett:
3 ss malt spisskummin
2 ss malt koriander
1 ss paprikapulver
1 1/2 ts kajenne
1 ts gurkemeie
1 ts tørket oregano
1 ts salt (eller etter smak)
1/2 ts nykvernet pepper
Rør godt sammen og la det varmes opp til det begynner å lukte godt. Trekk pannen av varmen og la det avkjøle seg
Legg kjøttet i en bolle (som ikke tar farge eller smak!) hell over krydderblandingen og jobb den inn i kjøttet (gjerne med hendene)
Tilsett:
2 ss finhakket, fersk hvitløk
1/2 dl finhakket bladpersille
1/2 dl nypresset sitron
Og bland godt inn i kjøttet. La det stå i kjøleskapet over natten, tre kjøttet på grillspyd og grill i vei:)
Marinaden fungerer fint på all slags kjøtt.
Det er nydelig med aoli til.
Åh, sånn ja. Jeg synes det funker bra, i alle fall. De behøver ikke å være så store, serru. Nå som man vel helst ikke kan grille, så steker man dem jo i stekepanna, så da spiller ikke størrelsen så stor rolle ;).
Vel , oppskrifta høres fantastisk ut. Men navnet er vel ikke helt passe.
Maurerne var vel muslimene som befolket store deler av Spania. Og de spiste vel ikke svin.:)
ha en fantastisk Svinekebab
Mvh Grovsnus.
Og det er det! :ja:
Jeg har også brukt det bare som marinade til hele koteletter. Snadder!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.