< Tilbake til oversikten

Mauriske svinekebaber

#1

Mona S sa for siden:

Nå er grillsesongen over oss, og disse grillspydene er nyyydelige!

1 kg svinekjøtt i grillspydstore terninger

Ha 1 1/4 dl olje i en stekepanne på svak varme
Tilsett:
3 ss malt spisskummin
2 ss malt koriander
1 ss paprikapulver
1 1/2 ts kajenne
1 ts gurkemeie
1 ts tørket oregano
1 ts salt (eller etter smak)
1/2 ts nykvernet pepper

Rør godt sammen og la det varmes opp til det begynner å lukte godt. Trekk pannen av varmen og la det avkjøle seg

Legg kjøttet i en bolle (som ikke tar farge eller smak!) hell over krydderblandingen og jobb den inn i kjøttet (gjerne med hendene)

Tilsett:
2 ss finhakket, fersk hvitløk
1/2 dl finhakket bladpersille
1/2 dl nypresset sitron
Og bland godt inn i kjøttet. La det stå i kjøleskapet over natten, tre kjøttet på grillspyd og grill i vei:)

Marinaden fungerer fint på all slags kjøtt.
Det er nydelig med aoli til.

Enjoy!


#2

Photobscura sa for siden:

Åååh, denne går jeg god for! Nyyyyydelig!


#3

trillian78 sa for siden:

:ja: Namnam!


#4

Mona S sa for siden:

Takk:)


#5

wevi sa for siden:

Må prøves!


#6

Nannah sa for siden:

Sparker liv i denne jeg :love:


#7

Zillah sa for siden:

Mmmm ser veldig godt ut, det må eg prøve ein dag eg finn passeleg kjøtt.


#8

Photobscura sa for siden:

Jeg brukte bare vanlige nakkekoteletter som jeg skjærte i terninger :)


#9

Zillah sa for siden:

Tenkte på det, men blir det ikkje veldig små terningar, da?


#10

Photobscura sa for siden:

Det er jo opp til deg, da :p. Det er jo du som skal skjære dem i terninger ;)


#11

Zillah sa for siden:

Hehehe, men dei er jo så tynne som dei er, uansett :)


#12

Photobscura sa for siden:

Åh, sånn ja. Jeg synes det funker bra, i alle fall. De behøver ikke å være så store, serru. Nå som man vel helst ikke kan grille, så steker man dem jo i stekepanna, så da spiller ikke størrelsen så stor rolle ;).


#13

Grovsnus sa for siden:

Vel , oppskrifta høres fantastisk ut. Men navnet er vel ikke helt passe.
Maurerne var vel muslimene som befolket store deler av Spania. Og de spiste vel ikke svin.:)
ha en fantastisk Svinekebab
Mvh Grovsnus.


#14

Lemen sa for siden:

Mmm, gleder meg til å prøve denne! :D


#15

smgj sa for siden:

Hmmm og her lurte jeg fælt på hva mauriske sviskeblader var for no'... :D


#16

vimsen85 sa for siden:

Dette så nammenam ut :)


#17

Photobscura sa for siden:

Og det er det! :ja:
Jeg har også brukt det bare som marinade til hele koteletter. Snadder!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.